USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

“Eğitimde öncü mahalle”

“Eğitimde öncü mahalle”
18-09-2015 16:15
Gaziantep

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Akyol Ortaokulu ve Gaziantep Lisesi’nin Gaziantep eğitiminde önemli bir yere sahip olduğunu belirten mahalle muhtarı Mustafa Çay, Bahçelievler Mahallesi’nin her zaman eğitimde öncü bir mahalle olduğunu dile getirdi.

IMG_0797

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Bahçelievler Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mustafa Çay’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

bahçelievler

Mahallenin adı: Bekirbey

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27010

Mahallenin nüfusu: 4 bin            

Mahallenin seçmeni: 2 bin 741

Mahalle ve cadde sayısı: 11 sokak, 3 cadde ve 1 bulvar

Mahallenin muhtarı: Mustafa Çay

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Mustafa Çay, “Bahçelievler Mahallesi Gaziantep’te apartmanların ilk yapıldığı mahallelerden biridir. Apartmanlı mahallelere geçişin öncülerindendir. Mahallemiz ilk kurulduğu dönemde zengin eşraftan kimselerin ikamet ettiği bir mahalle olmuştur. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde mahalleye muhtar olarak seçildim. Mahallemizin nüfusu 4 bin, seçmen miktarı ise 2 bin 741’dir. Akyol İlkokulu oldukça ilgi gören bir okul olduğu için nüfusun bir kısmının okula kayıt olmak için mahalleye kayıt yaptıran kimseler olduğunu düşünüyorum. Mahallede 11 sokağımız, 3 cadde ve 1 bulvar bulunuyor. Bunlar, Müfüde Ferit, İnönü ve Mahmut Söylemez Caddeleri ile Atatürk Bulvarı mahalle sınırlarında yer almaktadır. Komşu mahallelerimiz ise Kolejtepe, Akyol, Şahveli, Tepebaşı ve Allaben Mahalleleridir.

“YAZ AYLARINDA KÖTÜ KOKULAR MEYDANA GELİYOR”

IMG_0814

Mahalledeki alt yapıda bazı sorunlar olduğunu dile getiren Çay, “Kanalizasyon, yağmurlama kanalı çalışmalarımız yapıldı. Gaski ve belediye birimleri sıkıntılarımızı anında çözüyorlar. Alt yapı konusunda mahallemizde ciddi bir sıkıntı yaşanmıyor. Bazı ızgaralardan kötü kokular yayılıyor. Özellikle yaz aylarında ızgaralarda kokuların oluşması çevredeki vatandaşların rahatsız olmasına neden oluyor. Vatandaşların bunda şikayetçi oluyorlar. Mahalledeki otelin yanında acayip kötü kokular oluşuyor” dedi.

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ TEDAŞ”

IMG_0812

Mahallenin en büyük sıkıntısının Tedaş ile olduğunu belirten Çay, “Aydınlatma sisteminde sıkıntı olunca 3 ayda sıkıntıyı yaptıramıyoruz. Şikayeti dile getiriyoruz, sık sık arıyoruz ancak herhangi bir çalışma yapılmıyor. Gaziantep’teki hemen her muhtardan bu konuda bir şikayet işiteceksiniz. 3 aydır konuyla ilgili şikayeti dile getiriyoruz. Ama Tedaş’ın kayıt sistemi günlük şikayetleri gün için siliyormuş. Her gün arayıp sisteme şikayetimizi bildiriyoruz ama gelen giden olmadı” diye konuştu.

“EĞİTİMDE ÖNCÜ MAHALLE”

IMG_0804

Bahçelievler Mahallesi’nin eğitim açısından önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Çay, “Akyol Ortaokulu, 100.yıl İlkokulu ve Gaziantep Lisesi mahallemiz sınırlarında yer alıyor. Özellikle Akyol Ortaokulu ve Gaziantep Lisesi, Gaziantep eğitiminde önemli yere sahiptir. Gaziantep’in önemli iş adamları, milletvekilleri ve bilim insanları Gaziantep’in en köklü eğitim kurumu Gaziantep Lisesi’nden mezun olmuşlardır. 1933 yılında kurulan Gaziantep Lisesi, Gaziantep eğitiminde önemini her geçen gün arttırıyor. Bu nedenle Bahçelievler Mahallesi eğitim konusunda öncüdür. Ortaokul ve ilkokul konusunda okullarımızın çok tercih edilir olmasından dolayı okullarımızda derslik sorunları ortaya çıkıyor. Mahalleye yeni bir ilkokul yapılırsa sorunumuzun ortadan kalkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“TAZİYE EVİ VE SOSYAL TESİS İSTİYORUZ”

IMG_0800

Mahallede taziye evi ve sosyal tesis olmadığını belirten Çay, “Akyol Mahallesi’nde yer alan taziye evine vatandaşlar gidiyorlar. Mahallemizde taziye evi ve sosyal tesis bulunmaması vatandaşların tepkisini çekiyor. Gaziantep Lisesi’nin yanında bulunan ve daha önce otopark olarak kullanılan atıl alana bu tesislerin yapılabileceğini düşünüyorum. Alanın imarı Gaziantep Lisesi’ne ait olduğu için bir şey yapılmayacağı söyleniyor. Ben burasının değerlendirilmesi için dilekçe verdim. Mahallemize bir taziye evi ya da Pazar yeri yapılabilmesi için bekliyoruz. Pazar yeri konusunda mahalle sakinlerinden istekler geliyor. Atıl durumdaki alan çöp atıkları bırakılıyor bu nedenle mahalle sakinlerinin de şikayetleri oluyor. Belediyelerin ilgili birimlerine sorunları bildiriyoruz sağ olsunlar hemen gelip sıkıntımızı çözüyorlar” diye konuştu.

“PARK ALANLARI YETERSİZ”

IMG_0810

Mahalledeki park alanlarının yeterli olmadığını dile getiren Çay, “Park alanları yeterli olmuyor vatandaşlar, farklı mahallelerdeki parklara gidiyorlar. Park alanlarının yetersiz olması mahalle sakinlerinin hoşuna gitmiyor ancak mahallede park alanı yapılacak yer olmamasından dolayı elimizden bir şey gelmiyor.

“VATANDAŞ KİRALIK EV BULAMIYOR”

IMG_0803

Mahallede genel olarak emekli vatandaşların yaşadığını belirten Çay, “Emekli vatandaşların genel olarak mahallemizde ikamet ediyorlar. Bunun dışında dışarıdan göç ile mahallemize yerleşen insanlar yaşıyorlar. Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman’dan gelen insanlar yaşıyorlar. Suriyeli mülteci aileler burada kiralar pahalı olduğu için yerleşmiyorlar. 20-30 aile ikamet ediyorlar. Kentte artan kira fiyatları nedeniyle insanlar kiralık ev bulamıyorlar. Apartmanlaşma nedeniyle komşuluk ilişkileri yaşanmıyor. Eskiden mahalle cıvıl cıvıl olurdu. İnsanlar gelip zaman geçirirlerdir. Şimdilerde bu ilişki yaşanmıyor” şeklinde konuştu.

“EMNİYET BİRİMLERİ MAHALLEDE GÜVENLİĞİ ARTTIRMALI”

IMG_0819

Mahallede yer alan parka madde bağımlılarının geldiğini belirten Çay, “Nail Bilen parkına madde bağımlıları gelip madde kullanıyorlar. Uzun yıllardır parka gelmelerini engellemek için çalışmalar yapılıyor. Mahallemizde ikamet eden insanlar bu durumdan tedirgin oluyorlar. Özellikle bayanlardan her gün şikayetler alıyoruz. Emniyete haber verince kaçıyorlar, sonra tekrar geliyorlar. Madde bağımlıları alabildiğine arttı. Emniyet birimlerinin daha fazla güvenlik alması gerektiğini düşünüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı. AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler