USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

EĞİTİMDE SANCILI SÜREÇ BAŞLADI!..

Yüz yüze eğitim bazı kademelerde bugünden itibaren başlıyor. Eğitimciler yüz yüze eğitimin başladığı bugünden itibaren özellikle okullarda HES kodu uygulamasının başlatılmasını istiyorlar.

EĞİTİMDE SANCILI SÜREÇ BAŞLADI!..
11-10-2020 08:26
Gaziantep

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, yüz yüze eğitimin bazı kademelerde başlarken eğitimci ve öğrencilerin kurallara titizlikle uyulmasını istedi. Avan, “Tüm okullara girişlerde HES kodu sorgulaması yapılmalıdır. Uzaktan eğitimin ne kadar devam edeceği salgın sürecine bağlıdır. Salgının da ne zaman biteceği belli değildir. Bu nedenle imkanı olmayan çocuklara tablet dağıtımı hızlandırılmalı ve öğrencilere yeteri kadar tablet dağıtımı yapılmalıdır. Tabletle birlikte öğrencilerin uzaktan canlı dersleri takip etmeleri için yeterli düzeyde ve ücretsiz internet imkanı sağlanmalıdır” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI HEP BİRLİKTE KORUMALIYIZ”

“Pazertesi günü okul öncesi, ilkokul 1,2,3 ve 4. sınıflar, ortaokullarda 8. sınıflar, liselerde 12. sınıflar, ve köy okullarının tamamında, meslek liseleri, spor ve güzel sanatlar liselerinde uygulamalı derslerde,  yüz yüze eğitime geçiliyor” şeklinde sözlerine başlayan Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, “Yüz yüze eğitimde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığını hep birlikte korumalıyız. Her il, ilçe ve köyde yüz yüze eğitimin başlaması nedeniyle okula giden çocuklarımız sosyal hareketliliği arttıracaklar. Sosyal hareketliliğin artmasına bağlı olarak tedbirleri de aynı oranda ve daha fazla arttırmalıyız. Okullara öğrencileri taşıyan servislerin şoförlerine covid-19 testi yapılmalı ve bu testler belli aralıklarla devam etmelidir. Yine öğrenci servisi şoförleri HES kodu uygulaması yapılmalıdır” dedi.

“TÜM OKULLARA GİRİŞLERDE HES KODU SORGULAMASI YAPILMALIDIR”

“Anne ve babalar çocuklarının sağlıklarına daha fazla dikkat etmelidir. Çocukların rahatsızlıklarıyla ilgili tedavi süreci erken ve hızlı başlatılmalıdır. Şayet çocuklarda önemli rahatsızlıklar varsa ve çocuklar hasta ise okula gönderilmemeli ve tedavi süreci evde tamamlandıktan sonra okula gönderilmelidir” diye sözlerini sürdüren Avan daha sonra şu şekilde konuştu;
“Okulların temizliğine ve sıhhatine daha fazla önem vermeliyiz. Bunun içinde öncelikle okullarda temizliği ve dezenfekte edilmesi için sayı olarak yeterli  olmayan hizmetli sayısı mutlaka arttırılmalıdır. İŞKUR aracılığıyla okullara gönderilen temizlik görevlileri sayı olarak az ve yetersizdir. Bu sayı mutlaka arttırılmalıdır. Okullarda eğitimin yüz yüze başlamasıyla birlikte temizlik malzemeleri sarfiyatı artacaktır. Maddi imkanı yeterli olmayan okullar zorlanacaktır. Bunun için okullara yeteri kadar temizlik malzemesi sağlanmalıdır. Yüz yüze eğitime başlanması nedeniyle sosyal destek gruplarında, filyasyon ve denetleme görevi olan okul müdür, müdür yardımcıları ve öğretmelere verilen görevlere son verilmelidir. 12 Ekim 2020 Pazartesi gününden itibaren yüz yüze eğitimin başlayacağından dolayı, okul ve sınıf ortamında idareci ve öğretmenlerin öğrencilerle daha fazla etkileşeceği, okul ortamının daha kalabalık olacağı dikkat alınarak Gaziantep Valimiz idareci ve öğretmenlerin yapmakta olduğu sosyal destek, filyasyon ve denetleme görevlerine son vermelidir. Artık okulların sağlığına ve sıhhatine daha fazla dikkat edeceğimiz bir dönem başladı. Okul ortamının sağlığını sıhhatini korumak Gaziantep’in ve Ülkemizin sağlığını ve sıhhatini korumaktır. Gaziantep’te okul ve derslik açığına bağlı olarak sınıf mevcutları özellikle Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerimizdeki okullarda hala kalabalıktır. Bu iki ilçemizde sınıf mevcudu 40’ı aşan birçok okulumuz bulunmaktadır. Yine Gaziantep’te normal olmayan yani sabahçı ve öğleci  eğitim yapan çok sayıda okulumuz bulunmaktadır. Bu da ilimizde yüz yüze eğitimin şartlarını oldukça zorlayacaktır. Sınıf mevcudu ortalama 20-25  olan okullarla, sınıf mevcutları 35-45 olan okullarımızın şartları aynı değildir. Bu anlamda Gaziantep olarak malesef dezavantajlıyız.”

“ÖĞRETMEN AÇIĞI YİNE ÇOK YÜKSEK”

“Yine Gaziantep’te yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte çok sayıda öğretmen açığı ortaya çıkacaktır. Gaziantep’te öğretmen açığı uzun yıllardır kapatılamamaktadır” diye konuşan Avana daha sonra şu sorunlara dikkat çekti;
“12 Ekim 2020’de yüz yüze eğitim okullarımızın belli sınıflarında ve düzeyinde başlasa da uzaktan eğitim de yine devam etmektedir. Öğretmenler yüz yüze dersler dışında kalan dersleri uzaktan eğitimle EBA üzerinden canlı ders anlatımlarıyla devam ettirmektedirler. Bu anlamda yüz yüze eğitim yapılan sınıflardaki öğrencilere ve yüz yüze eğitim yapılamayan tüm öğrencilere öğretmen arkadaşlarımız uzaktan eğitim yoluyla ders vermeye ve anlatmaya devam edecekler. Uzaktan eğitimin devam ettiği süreçte anne ve babalar evlerinin bir odasını çocuklara ayırarak onların dersleri daha iyi dinlemesine ve anlamasına ortam hazırlamalıdırlar. Buna imkanı olmayan aileler evlerindeki uygun bir b ölümü sınıf ortamı gibi hazırlamalıdırlar. Uzaktan eğitimden çocuklarımızın tamamı yararlanamamaktadır. Birçok evde laptop bilgisayar ve tablet bulunmamaktadır. Yine birçok ailenin ve öğrencinin internet imkanı bulunmamaktadır. Bu ve benzer nedenlerle uzaktan eğitimde öğretmenlerin verdiği canlı dersleri tüm öğrenciler katılıp takip edememektedir. Öğrenciler dersleri en fazla EBA tv’den takip etme imkanına sahiptir. Hal böyle olunca da eğitimde fırsat eşitliği sağlanamamaktadır. Ancak öğrenciler sınıf düzeylerine göre tüm müfredattan da sorumlu tutulmaktadırlar. Uzaktan eğitimin ne kadar devam edeceği salgın sürecine bağlıdır. Salgının da ne zaman biteceği belli değildir. Bu nedenle imkanı olmayan çocuklara tablet dağıtımı hızlandırılmalı ve öğrencilere yeteri kadar tablet dağıtımı yapılmalıdır. Tabletle birlikte öğrencilerin uzaktan canlı dersleri takip etmeleri için yeterli düzeyde ve ücretsiz internet imkanı sağlanmalıdır. Covid-19 salgını sürecinde tüm şartları zorlayarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza fedakarca eğitim veren meslektaşlarımızı ve eğitim çalışanı arkadaşlarımızı kutluyoruz. Umarım covid-19 illetini hep beraber yeneriz. Temennimiz salgını yenerek, mümkün olan en kısa sürede yüz yüze eğitime geçilmesidir. 12 Ekim 2020 Pazartesi ve devamında tüm halkımızın maske, mesafe ve temizliğe daha fazla dikkat etmeye davet ediyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler