USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

EĞİTİMİN YANINDA SOSYAL SORUMLULUK

Taşımalı eğitim alan okullarda eğitim alan 3 bine yakın öğrencinin günlük yemeği Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlanıyor.

EĞİTİMİN YANINDA SOSYAL SORUMLULUK
13-10-2021 11:24
Gaziantep

Kampus alanında okul, atölyeler ve uygulama otelleri ile doğa harikası bir manzara içinde yer alan Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi otelcilik hizmetinde de yıldızlı otellerle yarışıyor. Geleceğe güvenle bakan öğrenciler yetiştirdiklerini belirten Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Şengül, “Okulumuz istihdam garantili bir okuldur” dedi. Kamu yatırımı bir eğitim yuvası olan okuldan mezun olan öğrenciler isterlerse iş isterlerse eğitimlerini üniversitede devam ettirebiliyorlar. Diğer yandan kampüs içerisinde taşımalı eğitim alanında yer alan okullarda eğitim gören 3 bin öğrencinin günlük yemeği hazırlanıyor.

HER ANLAMDA TURİZME İNSAN YETİŞTİRİLİYOR

“Okulumuzun 16 dersliği, 6 atölyesi ve 160 öğrenci kapasiteli pansiyonumuz mevcut. Yine okulumuza ait bir uygulama oteli bulunmaktadır. Uygulama otelimizde 30 oda mevcut olup 4’ü süit oda 26’sı ise normal odadır. Yaklaşık olarak aynı anda otelimizde 90 kişiye hizmet verebiliyoruz” şeklinde konuşan Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Şengül konuşmasını şu şekilde sürdürdü

“Yine toplu düğün, nişan, kutlama gibi etkinliklere de otelimiz hizmet vermektedir. Talep olduğu takdirde akşam yemekleri, iftar yemekleri, yine düğünlerle ilgili de yemek hizmeti sunabiliyoruz. Otelimiz yedi gün 24 saat usulü ile çalışıyor.”

“İŞİNİ BİLEN VATANINA BAĞLI ÖĞRENCİLER YETİŞİYOR”

Gaziantep’te turizm otelcilik meslek lisesi olarak tek olduklarını söyleyerek öğrencilerini sundukları imkanları anlatan Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Şengül açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü;
“Şu anda Gaziantep’te turizm otelcilik meslek lisesi olarak alanımızda tekiz.  Amacımız turizme ahlaklı, disiplinli, işini bilen, vatanına milletine bağlı, yaptığı mesleğin inceliklerini bilen mesleğine aşık bireyler yetiştirmektir. İyi bir ekimiz var. Öğretmenlerimiz alanında uzmanlaşmış kişilerden oluşuyor. 10-11’nci sınıf öğrencilerimiz staj amaçlı olarak yaz aylarında özellikle Antalya Kemer ya da merkezdeki büyük otellerde çalışıyorlar. Öğrencilerimizin tümü en az bin 200 lira civarında maaş alıyorlar. 10-11 ve 12’nci sınıf öğrencilerimiz yıl boyunca da sigortalıdır. Okulumuzda Yiyecek İçecek Hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı olmak üzere  iki alan bulunmaktadır. Öğrencilerimiz yine döner sermaye kapsamında otelimizde çalışıyorlar ve bu kapsamda öğrencilerimize ödeme de yapıyoruz. Usta öğreticilerimiz mevcut. Pansiyonumuzdaki öğrencilerimize yemeği biz kendimiz çıkartıyoruz dışarıdan yemek almıyor öğrencilerimiz. Yoğunlaştırılmış eğitim uyguluyoruz. Çünkü Mayıs ayından itibaren öğrencilerimiz staj için Akdeniz bölgesindeki 5 yıldızlı otellere gidiyorlar bu nedenle 15 Nisan tarihinde biz eğitimi tamamlıyoruz.”

“ÖĞRENCİLERİMİZİ YETİŞTİREN DENEYİMLİ BİR EKİBİMİZ VAR”

Uygulama otellerinin beş yıldızlı otel konforuyla hizmet verdiğini ve bu kapsamda öğrencilerin yetiştirildiğini anlatan Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Şengül açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;
“Uygulama otelimiz beş yıldızlı otel konforundadır. Bu kapsamda yıldızlı otellerle yarışıyoruz diyebiliriz. Kaliteyi hiçbir zaman düşürmüyoruz. Okulumuz bulunduğu ortam aslında çok güzel. Başka bir şehirden geldiğinizde şehir merkezine varmadan bizim otelimize uğrayabiliyorsunuz."

“HIZLANDIRILMIŞ BİR EĞİTİM SUNUYORUZ”

Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sunulan eğitim türlerinden bahseden Şengül, “Türkiye geneli 9. Sınıf tüm derslerimiz ortak.  10’uncu sınıftan itibaren Meslek dersleri ağırlıklı olmam üzere Akademik derslerimizle de eğitim ve öğretime devam etmekteyiz. Öğrencilerimizin tamamı yüksek okula zaten gidiyor. Yine öğrencilerimizin çabaları ve öğretmenlerimizin öz verili çalışmaları sonucu üniversitelerin lisans bölümlerine de gidiyorlar. İstekli öğrencilerimize Okulumuzda Destekleme ve Yetiştirme Kursları verilmektir.”

“YABANCI DİL EĞİTİMDE ÖNCÜYÜZ”

Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilere yabancı dil kazanımlarından bahseden Şengül, “Bizde sadece İngilizce yabancı dil eğitimi mevcut. Aslında Rusça, Çince, Japonca da bazı okullarda veriliyor. İngilizce dilinin yanında aslında diğer yabancı dillerin de verilmesi taraftarıyız. İmkanlar doğrultusunda yine öğrencilerimiz bu dilleri de staj gördükleri yerlerde öğrenmeye çalışıyorlar. İkinci bir yabancı dil olarak Rusça dilini de açmak gibi bir düşüncemiz de var. Bu kapsamda çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“UZMAN KADRO İLE EĞİTİMİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmen ve usta öğretici kadrosundan bahseden Şengül, “Şu anda okulumuzda görev yapmakta olan 34 öğretmenimizin 13’ü mesleki eğitim; diğerleri ise akademik boyutta eğitim vermektedir. Öğretmen konusunda okulumuzun bir eksikliği yoktur. Bakanlık bu konuda bize her zaman yardımcı oldu” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ DONANIMLI OLARAK YETİŞTİRİYORUZ”

Uygulama otellerinde öğrencilerini donanımlı olarak yetiştirdiklerini belirten Şengül, “Öğrencilerimizin sahaya inmeden önce kendisini geliştireceği bir uygulama otelimiz mevcut dedik ve bunun faydalarını öğrencilerimiz birebir hissediyor.  Uygulama otelleri Türkiye genelinde tüm turizm otelcilik liselerinde olmayıp, köklü turizm otelcilik liselerinde mevcuttur. Biz bu otelimizde öğrencilerimizi konaklama ve yiyecek içecek alanında yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz kendisini yetiştirdikten sonra da Mayıs ayından itibaren çeşitli otellere öğrencilerimizi yerleştiriyoruz. Çevre illerden de yoğun öğrenci talebi alıyoruz” dedi.

“DOĞAYLA İÇ İÇE OTELİMİZDE BEŞ YILDIZLI OTEL HİZMETİ SUNUYORUZ”

Okul ve otel olarak Gaziantep’in en ferah mekânlarından birisi olan Burç Ormanları’nın içinde bulunulduğunu ve beş yıldızlı otel konforunda müşterilerine uygulama otelinde hizmet verildiğini belirten Şengül, “Hem kurum olarak hem okul olarak hem de otel olarak Gaziantep’in en güzel ortamlarından birisi olan Burç Ormanları ile iç içeyiz. Otelimizde barınmak konusunda çok uygun fiyatlara sahip.  Tek kişilik oda fiyatımız 75 lira. Bu fiyat tek kişi kalanlar için. İki kişi kaldığınızda fiyat 60 lira. Buna kahvaltı dahil. Süit odalarımız tek kişi kalındığında 95 lira iki kişi kalındığında 150 lira. Üç kişi kalırsanız 150 lira dört kişi kalırsanız 200 lira. Bunlara sabah kahvaltısı da dahil. Müşterilerimiz gruplar halinde geldiklerinde istedikleri etkinliklere de olanak sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

“GASTRONOMİ KENTİ GAZİANTEP’E YAKIŞIR BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ”

Gastronomi kenti Gaziantep’te bulunmanın bir takım yükümlülükleri de beraberinde getirdiğini söyleyerek özellikle gastronomi alanında kendini yetiştirmiş kişiler oluşturabilmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Şengül, “Gaziantep bir gastronomi kenti. Bizim işimiz de aslında yemek. Böyle bir şehirde bulunmamız bizim için büyük bir şans. Aslında bir yandan da böyle profesyonel bir gastronomi kentinde işlerimiz biraz zorlaşıyor. Bizlerin daha güzel yemeklere imza atması gerekiyor. Bu anlamda kendimizi aşmak için sürekli kendimizi yeniliyoruz. Memleketimizi daha iyi yerlere taşımak bizim görevimiz. Bu kapsamda birçok ulusal yarışmalara da katılarak şehrimizi temsil ettik” diye konuştu.

OKULUMUZDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN
İŞ BULMA PROBLEMİ ASLA OLMAZ”

Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin iş bulma problemi yaşamadığını ve okullarının istihdam garantili mezuniyet verdiğini belirten Şengül, “Eğer gerçekten hizmet alanında çalışmak ve iyi para kazanmak istiyorlarsa memlekete, kendilerine ve ailelerine faydalı bireyler olmak istiyorlarsa öğrencilerin bizim okulumuzu tercih etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü okulu bitirdiklerinde kimseye ihtiyaç duymadan iş bulabilirler. Bu anlamda biz iş ve istihdam garantisi sunuyoruz. Kendisini yetiştiren bir öğrenci hiçbir şekilde işsiz kalmaz. İstihdam garantili okuluz diyebiliriz. Bu anlamda velileri ikna etmek konusunda eksik kaldığımızı düşünüyorum. Herkes doktor, öğretmen, mühendis olmak zorunda değil. Bu ülkenin her kesimden çalışana ihtiyacı var. Velilerin kafasındaki meslek lisesi algısını yıkmamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler