USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

'Ekonomi rayına oturuyor'

OSB’ler deki Meslek okulları sayısının 19’a yükseldiğini belirten OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, Meslek okullarının sanayicilerin eli ayağı olduğuna dikkat çekti.

'Ekonomi rayına oturuyor'
20-03-2016 10:27
Gaziantep

OSB’ler deki Meslek okulları sayısının 19’a yükseldiğini belirten OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, Meslek okullarının sanayicilerin eli ayağı olduğuna dikkat çekti.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) her ay farklı OSB’lerde gerçekleştirdiği bölge istişare toplantısı 12 Organize Sanayi Bölgesinin katılımıyla Adana Hacı Sabancı OSB’de gerçekleştirdi.   Toplantının açılış konuşması yapan OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, Meslek okulu mezunlarının askerlik sürelerinin kısaltılmasının imalat sanayisi için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

OSB’ler de açılan meslek liselerinin son dönemde katkılarını gördüklerini ve bu katkının giderek artması içinde destek beklediklerini söyleyen Nakıboğlu, Türkiye’ de ki OSB’ler de 19 adet meslek lisesi var. Hatta Gaziantep OSB’mizde 2003 yılında Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulunu açtık. Faydalarını şuanda görüyoruz. Bu okulumuzda Fıstık çerez bölümü ve cam sanatları bölümü dahi var. Bu bölümlerimiz de önemli markaların ürünlerini yapıyoruz. Okulumuzda yarı teorik yarı uygulamalı eğitim veriliyor. Öğrenciler işyerlerindeki müdürlerinden geçerli not alamazlarsa mezun olamıyorlar.” Dedi.

MESLEK OKULLARI MEZUNLARININ ASKERLİK SÜRESİ KISALTILSIN

Meslek liselerine giden öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun üniversiteye de gitmek istediğini ifade eden Başkan Nakıboğlu ‘Bizler onların ara eleman olarak sanayide istihdam edilmesini istediğimizden çok gönderme taraftarı değiliz. Bu öğrencilerin büyük bir çoğunluğu kısa dönem askerlik yapmak için üniversiteye gidiyorlar. Bizde OSBÜK olarak 12 aylık askerliğin Meslek Yüksek Okulları için kısaltılmasını istiyoruz. Kısa dönem askerlik 6 aysa bu öğrencilerimize de 8 ay yapılabilir.” dedi.

HASSA - DÖRTYOL TÜNEL PROJESİ BÖLGEYİ ŞAHA KALDIRACAK

Hızlandırılan Hassa-Dörtyol tünel projesinin bölgeyi şaha kaldıracağını vurgulayan Başkan Nakıboğlu, “Yapılacak olan tünelin Gaziantep Kilis arasında yapılacak olan Polateli Şahinbey OSB ve Hassa OSB için büyük önem arz ediyor. Tünelin bir ucunda Polateli Şahinbey diğer ucunda ise Hassa OSB yer alacaktır. Tünelin biran önce faaliyete geçmesi hem bölgeye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Çalışmaların hızlandırıldığını öğrendik. Bu durumdan çok memnunuz.

EKONOMİ RAYINA OTURUYOR

Türkiye ekonomisinin rayına oturduğunu söyleyen Nakıboğlu, "Ekonomimiz günden güne rayına oturuyor. Bir önceki yıla göre Ocak- Şubat ayı ihracat rakamlarındaki artıştan dolayı sanayicilerimiz çok memnun. 14 ay sonra Şubat ayında ihracatımız 3.1 yükseldi. Önümüzdeki dönemlerde bunun artmasını umut ediyoruz. Bizler de sanayiciler olarak yatırımlarımıza hız vermeden devam ediyoruz.”

2023 İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

2023 hedeflerine OSB’lerin oluşturduğu sinerji ve katma değer ile ulaşacaklarını belirten Nakıboğlu, Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek ve 500 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmek için daha fazla çalışmalıyız. . Bu nedenle üretim araçlarımızı optimum şekilde yeniden oluşturarak Ar-Ge, tasarım, marka ve inovasyondan oluşan katma değer unsurlarına yönelmeliyiz.” Ifadelerini kullandı.

TAKSİM’DE YAŞANAN HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ

"Bizi bir türlü rahat bırakmıyorlar. Biri bitiyor diğeri başlıyor" diyen Nakıboğlu, "80'li yıllarda bir yerde iki kardeş birbirine silah çekmişti o zamanlarda. 'Sol-sağ' diye. O bitti PKK başladı. 'O bitti, durdu' dedik. Ondan sonra bütün etrafımız, komşularımız kaynamaya başladı. Başımıza bir şey gelmeden inşallah bu belaları atlatırız. Terörün her türlüsünü ve yapanları nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Hiçbir gerekçe masum insanların öldürülmesini haklı çıkaramaz. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Terörle mücadeleye kararlılıkla devam etmelidir. Terör belasına verilecek en etkili cevap ise milletçe birlik, beraberlik içinde olmamız, dayanışmayı güçlü şekilde sürdürmemiz olacaktır. Taksim’de menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar temenni ederim."

Cahit Nakıboğlu başkanlığındaki OSBÜK heyeti, Vali Mustafa Büyük'ü ve Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü de ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mustafa Büyük, “Ülkenin kalkınması, zenginleşmesi ve mutluluğu için herkesin mücadelesi devam ediyor. İş adamlarımız, sanayicilerimiz kendilerinin yanında topluma da önemli katkılar sağlıyor. Türkiye'de organize sanayiler dünyaya örnek olacak şekilde bir sanayileşme ve kalkınma modeli olarak ortada. Başarıları da her gün artıyor. Yeni organize sanayilerin kurulması bunun göstergesi" değerlendirmesinde bulundu.

Adana Hacı Sabancı OSB’de yapılan toplantının ardından OSBÜK Başkanı Nakıboğlu’na plaket taktim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler