USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

"Elektrik telleri tehlike saçıyor"

18-09-2015 18:31
Gaziantep

Geçmişte Çıksorut Mahallesi’ne bağlı olan Girne Mahallesi, güzel komşuluk ilişkileri ve dayanışması ile göz dolduruyor. Mahallede elektrik hatlarının evlere yakın olmasından dolayı sorunlar yaşandığını belirten mahalle muhtarı Mehmet Kaya, “Evlere yakın olan elektrik direkleri tehlikeye neden oluyor. Elektrik hatlarının yer altına alınmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

IMG_8402

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Girne Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Mehmet Kaya’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Girne

Mahallenin adı: Girne

Mahallenin İlçesi: Şehitkâmil/Gaziantep

Posta Kodu: 27080

Mahallenin nüfusu: 15 bin

Mahallenin seçmeni: 4 bin 320

Mahalle ve cadde sayısı: 27 sokak, 3 ana cadde

Mahallenin muhtarı: Mehmet Kaya

Girne Mahallesi’nin eskiden Çıksorut Mahallesi’ne bağlı olduğunu dile getiren mahalle muhtarı Mehmet Kaya, “Çıksorut Mahallesi 9 ayrı mahalleye bölündü. Bu bölünme sonucunda Girne Mahallesi diğer 8 mahalle ile birlikte Çıksorut Mahallesi’nden ayrıldı. 3 dönem muhtar azalığı yaptıktan sonra yerel seçimlerde muhtar olarak seçildim. Girne Mahallesi’nin 15 bin nüfusu, 4 bin 320 seçmeni bulunuyor. 27 sokağımız, Şehit Şıho Ahmet, Burhan ve Asfalt Şantiye Caddeleri yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise Umut, Karaoğlan, Göllüce, Güzelyurt, Yenimahalle ve Çıksorut Mahallelerinden oluşuyor” şeklinde konuştu.

“ALT YAPI SORUNLARI ÇÖZÜMLENMELİ”

IMG_8404

Genel anlamda alt yapı konusunda önemli sorunları olmadığını belirten Kaya, “Güzelyurt ile Girne Mahallelerinin kesişimin de yer alan Asfalt Şantiye Caddesi alt yapı sorunları yaşanıyor. Buradaki kanalizasyon sisteminin yeterli olmamasından dolayı aşırı yağmur yağdığı zaman evlerin sifonlarından sular taşıyor. Konuyla ilgili Gaski’ye dilekçe verdik. Buradaki alt yapı yenilenirse sorunlarımız kalmaz. Sağ olsun Şehitkâmil Belediyemiz sıkı bir şekilde çalışıyor. Sorunlarımız olduğu zaman anında ekipler müdahale ediyorlar” dedi.

“ELEKTRİK HATLARI YER ALTINA ALINMALI”

IMG_8420

Tedaş ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Kaya, “Aydınlatma sistemleri ile ilgili mahallemizde sıkıntılar yaşıyoruz. Ama en önemli sorunumuz elektrik tellerinin tehlikeli bir şekilde evlerin yakınından geçmesidir. İnşa edilen evlerin saçaklarından ve çok yakınlarından geçen elektrik tellerin büyük bir tehlike yaratıyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş penceresinin önünden geçen elektrik teline elinin değmesi sonucunda elektrik akımına kapıldı. Mahalle sakinleri bu olaydan sonra tedirginlik yaşamaya başladılar. Mahalle olarak isteğimiz elektrik hatlarının yer altına alınarak bu sorunun ortadan kaldırılmasın istiyorum. Tedaş ekiplerine bildirmemize rağmen gelmediler. Mahallenin imarsız bölge olması da sorunların çözümlenememesinde etkiliyor” diye konuştu.

“GİRNE MAHALLESİ İMARSIZ BİR BÖLGE OLDUĞU İÇİN

PARK ALANLARI YAPILAMIYOR”

IMG_8403

Mahallede park alanı olmadığını ifade eden Kaya, “Mahallemiz imarsız bölge olduğundan park alanı yapılamıyor. Zaten mahallede park alanı yapılacak alan ve hazine arazisi yoktur. Girne Mahallesi’nde çocukların oyun oynayabileceği park alanı bulunmuyor. Vatandaşlar Yenimahalle’de bulunan park alanına giderek burada vakit geçiriyorlar. Mahallede taziye evi, sosyal tesis ve muhtarlık bürosu yer alıyor. Daha önce taziye evimizin yeri dardı. Bayan ve erkek oturma alanlarında sıkıntı vardı. Sağ olsun gerekli çalışmalar yapılarak bu sorunlarımız giderildi. Girne’de yer alan Kıbrıs İlkokuluna yeni bir ek bina yapıldı. Daha önce derslik sayısı öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalıyor. Böylelikle mahalledeki okula yeni derslikler yapılarak öğrencilerin daha iyi eğitim almaları için çalışılıyor. Çevre mahallelerden gelen öğrencilerde mahallemizdeki okulu tercih ediyorlar. Yeni binanın yapılması okula gelen öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılaması yönünden önemli” şeklinde konuştu.

“SOSYAL YARDIMLARIN ARTTIRILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

IMG_8417

Mahallede yaşayan çok sayıda dar gelirli aile olduğunu dile getiren Kaya, “Sosyal yardımlardan mahallemizde ikamet eden çok sayıda dar gelirli aile faydalanıyor. Şuanda mahallede 400 aile kömür yardımı, 300 kadar aile hayırseverlerin yardımlarından ve 300 aile Gıda Bankası’ndan aldıkları yardım ile ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Mahallede çok sayıda yardıma ihtiyaç duyan vatandaş var. Devletimiz ve hayırseverler ellerinden gelen yardımları bizlere sunuyorlar. Ancak yardımların yetersiz kaldığı durumlar olabiliyor. Bu nedenle dar gelirli vatandaşlara yapılan sosyal yardımların arttırılması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“GİRNE MAHALLESİ, KOMŞULUK İLİŞKİLERİ İLE

DİĞER SEMTLERE ÖRNEK OLUYOR”

IMG_8409

Girne Mahallesi’nin kültür düzeyine ilişkin bilgiler veren Kaya, “Mahallemizde genel olarak kırsal kesimden gelen vatandaşlar ikamet ediyorlar. Bu nedenle gelenek ve göreneklerin ön planda olduğu bir mahalleyiz. Komşuluk ilişkileri yönünden de mahallemiz önemli bir yere sahiptir. Mahalle sakinleri birbirleri ile dayanışma içerisindeler. Mahalle sakinlerinin bu dayanışması diğer mahallelerimize örnek oluyor” şeklinde konuştu.

“GİRNE MAHALLESİ GÖÇ ALMAYA DEVAM EDİYOR”

IMG_8404

Girne Mahallesi’nde gene olarak dışarıdan göç ile gelen vatandaşların ikamet ettiğini belirten Kaya, “Mahalle sakinleri Gaziantep’in ilçelerinden ve çevre illerden gelen insanlardan oluşuyor. Kırsal kesimden Gaziantep’e iş bulmak amacıyla gelen vatandaşlar zamanla mahallemize yerleştiler. Her geçen gün mahallemizin nüfusu artıyor. Bunun dışında iç savaştan kaçarak ülkemize gelen Suriyeli Mültecilerin bir kısmı mahallemizde ikamet ediyorlar. Şuanda mahallede 100 aile ikamet ediyor. Geçim derdi ile baş etmeye çalışan aileler, Gaziantep şartlarında geçinmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

“EV KİRALARINDAKİ ARTIŞ MAHALLE SAKİNLERİNİ ETKİLİYOR”

IMG_8418

Ev kiralarının artmasından dolayı vatandaşların şikayetleri olduğunu belirten Kaya, “Suriyeli Mültecilerin Gaziantep’e gelmesiyle birlikte Gaziantep’te konut sorunları ortaya çıktı. Mültecilerin yüksek fiyatlara ev kiraladığı Gaziantep’te vatandaşların ödemiş oldukları kiralar kısa süre içerisinde yükseldi. Tüm Gaziantep’te etkili olan kira artışları mahallemizde de etkili oldu. Mahalle sakinleri kiraların bu denli artmasında dolayı şikayetlerini dile getiriyorlar” ifadelerine yer verdi. AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler