USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

"Emek karanlıkta"

18-09-2015 19:32
Gaziantep

Gaziantep’in yeni yerleşim yerleri arasında yer alan ve her geçen gün gelişmeye devam eden Emek Mahallesi, modern görüntüsüyle şehrin modern yüzü olmayı sürdürüyor. Emek Mahallesi’nin son dönemlerde aydınlatma ile ilgili sorunlar yaşadığını dile getiren mahalle muhtarı İsa Alagöz, “Aydınlatma sistemlerinin çalışmaması nedeniyle Emek Mahallesi karanlıkta kaldı” diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Emek Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı İsa Alagöz’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Emek mah

Mahallenin adı: Emek

Mahallenin İlçesi: Şehitkamil/Gaziantep

Posta Kodu: 27060

Mahallenin nüfusu: 14 bin

Mahallenin seçmeni: 7 bin 340

Mahalle ve cadde sayısı:60 Sokak, 5 Cadde ve 4 Bulvar

Mahallenin muhtarı: İsa Alagöz

2011 yılında yapılan ara seçimlerde Emek Mahallesi’ne muhtar seçildiğini belirten İsa Alagöz, “30 Mart seçimlerinde yeniden mahalle muhtarı olarak seçildim. 1970’li yıllarda yerleşime açılan mahallede ilk yerleşimler 70’li yılların sonuna doğru başladı. Daha önce bu mevki Akyo l – Çatalkoz olarak biliniyordu. Sonraki dönemlerde Emek Mahallesi’nin kurulmasıyla birlikte mahallemizin 45 yıllık serüveni başladı” dedi.

PANCARLI, FATİH VE PANCARLI MAHALLELERİ EMEK MAHALLESİ’NDEN AYRILDI

IMG_5312

Emek Mahallesi’nin büyük bir mahalle olduğunu belirten Alagöz, “Pancarlı, Fatih ve Gazi Mahalleleri Emek Mahallesi’nden bölünerek muhtarlıkları kuruldu. Mahalle nüfusumuz 14 bin, seçmenimiz ise 7 bin 340’dir. Mahallede 60 civarından sokak yer alırken, Dr. Kemal Bayram, Gazi Ali Düşün, İbrahimli Yolu, Cemil Cahit Güzelbey, Şakir Sabri Caddeleri ve Milli Egemenlik, Fevzi Çakmak, Ali Nadi Ünler ve Abdulkadir Aksu Bulvarları mahalle sınırlarımız içerisinde yer alıyor. Komşu mahallelerimiz ise; Gazi, Atatürk, Pancarlı, Fatih, Batıkent ve Sarıgüllük Mahallelerinden oluşuyor” dedi.

YOLLARDA ALT YAPI SORUNLARINDAN DOLAYI GÖLLENMELER OLUYOR

IMG_5314

Emek Mahallesi’nin alt yapı sorunlarına dikkat çeken Alagöz, “Mahallenin yarısında yağmur su kanalı ve mazgal bulunmuyor. Ali Nadi Ünler Caddesi’nde batı tarafında yağmur suyu kanalı bulunmuyor. Aşırı yağmur yağdığı dönemlerde sokak ve caddelerde göllenmeler meydana geliyor. Emek yeni bir mahalle olmasına rağmen yollarımızda yağmur suyu kanalı ve mazgallar yok. Gaski ekiplerine yerinde keşif yaptırdım ama geri dönüş olmadı. Gaski’ye yollar asfaltlanmadan önce bu bölgedeki alt yapının düzeltilmesi için başvuruda bulunduk. Bu konuda herhangi bir çalışma olmadı. Yol ve caddelerimiz Şehitkamil Belediyesi tarafından yeni asfalt ile döşendi. Hava muhalefetinden dolayı birkaç sokağımızda çalışmalar yarım kaldı” diye konuştu.

AYDINLATMA SİSTEMLERİ ÇALIŞMIYOR

IMG_5316

Aydınlatma konusunda mahalle genelinde sorunlar yaşandığına dikkat çeken Alagöz, “Tedaş ile sorunlar yaşıyoruz, birçok sokağımızda aydınlatma sistemleri çalışmıyor. Sorunu Tedaş ekiplerine bildiriyoruz ama geri dönüş olmuyor. Aydınlatma sistemleri çalışmadığı için Emek Mahallesi karanlıkta kalıyor. Mahalle sakinleri de bu durumdan şikayet ediyorlar. Tedaş’ı arayan vatandaşlar, muhatap bulamadıklarını belirtiyorlar. Tedaş’ın şikayetlerimiz doğrultusunda mahalledeki sorunları gidermesini istiyoruz ” şeklinde konuştu.

BULVAR ÜZERİNE ÖĞRENCİ GEÇİDİ YAPILMASINI İSTİYORUZ

IMG_5318

Ali Nadi Ünler Bulvarı üzerinden okullarına giden öğrencilerin sorunlar yaşadıklarını belirten Alagöz, “bulvar üzerinde öğrencilerin karşıdan karşıya geçerken kullanabilecekleri bir öğrenci geçidi ve araçların hızını azaltacak kasis bulunmuyor. Öğrenciler okula ulaşımında bundan dolayı sıkıntılar yaşanıyor. Konuyla ilgili Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne şikayetlerimizi bildirdik, gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ CELAL DOĞAN PARKI’NDA VAKİT GEÇİRİYORLAR

IMG_5321

Emek Mahallesi’nde yer alan parkların daraldığını belirten Alagöz, “Mevcut parkların Park-Otopark olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte park alanları daraldı. Parklardaki oyun alanları yeterli ancak spor aletleri konusunda eksiklikler oluyor. Mahalle sakinleri Celal Doğan Parkı’na giderek vakit geçiriyorlar” dedi.

OKULLARIMIZIN EĞİTİM KALİTESİ YÜKSEK

IMG_5343

Mahalledeki okulları sıralayan Alagöz, “Ali Tütüncü Ortaokulu, Yasemin- Erman Balsu Lisesi, Behiye-Reşat İlkokulu yer alıyor. Okulların eğitim kalitesi yüksek olduğu için okullarımız öğrenciler tarafından sıkça tercih ediliyorlar. Özellikle Yasemin-Erman Balsu Lisesi, Gaziantep’in en yüksek puanla öğrenci alan lisesi olarak kaliteli eğitimi ile biliniyor. Çevre mahallelerden gelen öğrenciler okulların mevcutlarını aşırı miktarda arttırıyor” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİNİN KÜLTÜR VE EĞİTİM DÜZEYİ YÜKSEK

IMG_5323

Emek Mahallesi’nin kültür ve eğitim düzeyine ilişkin bilgiler veren Alagöz, “Mahallemizdeki eğitim olanaklarının gelişmiş olması mahalle genelinde kültür düzeyinin yükselmesini sağlıyor. Mahallemizde ikamet eden kimseler genelde bürokratlar ve iş adamlarından oluşuyor. Tüm koşullar eğitim düzeyi yüksek kimselerin mahallemizi tercih edilmesinde etkili oluyor” şeklinde konuştu.

50 CİVARINDA SURİYELİ MÜLTECİ AİLE MAHALLEMİZDE İKAMET EDİYOR

 IMG_5348

Emek Mahallesi’nde genel olarak Gaziantep’in yerlisi vatandaşların yaşadığını belirten Alagöz, “50 civarında Suriyeli Mülteci aile mahallemizde ikamet ediyorlar. Gaziantep’in yerlisi olan vatandaşlar mahallemizde ikamet ediyorlar. Bu nedenle komşuluk ilişkileri açısından mahallemizde sıcak ilişkiler devam ediyor. Dayanışma kültürü mahallemizde varlığını sürdürüyor” diye konuştu.

 

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler