USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR

Koronavirüs salgını karşısında çok sayıda sektörde esnaf kepenk kapattı. Yaşanan süreç itibariyle zor bir süreçten geçen esnaf yaşadıkları sorunları dile getirmeye başladı.

ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR
06-04-2020 14:46
Gaziantep

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile koronavirüs tedbirleri kapsamında çok sayıda sektörde esnaf kepenk kapattı. Salgının önüne geçilmeye çalışıldığı bu günlerde esnafın yaşadığı sorunları dile getiren Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, kira, fatura ve diğer giderlerin bugün için karşılanamadığını dile getirerek yetkililerden başta sektörlerin üst temsilcilerinin bir an önce harekete geçmesini istedi.

“NİSAN AYININ KİRALARINI ÇOĞU ESNAFIMIZ ÖDEYEMEDİ”

İşyerlerinin kapalı olmasına rağmen çok sayıda esnafın Nisan ayı kira bedellerini ödeyemediğine dikkat çeken Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, sadece berber esnafının değil kapalı olan diğer esnafların da aynı sorun ile karşı karşıya olduklarını açıkladı. “Türkiye ‘de 10 milyon civarında emekli insan var. 2 milyon civarında esnaf ve sanatkârı var! Her Ramazan ve Kurban bayramında emekliye 1000’er tl vermek mi kolay? Esnafın can çekiştiği şu günlerde ve hatta bir kereye mahsus kapalı olan her bir esnafının cebine 2 bin tl vermek mi kolay?” şeklinde konuşan Darıcı açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Hastalığın yayılmaması için evlere tıraşa gidilmesin, dükkanlarda kaçak tıraş yapılmasın tamamdır her şey bizim ve müşterimizin ve ülkemizin sağlığı için bunu anladık. Evi ne bir ekmek alamayan üyelerimiz var taş mı yesinler. Artık günü kurtarayım deyip sağlığını tehlikeye atıp bir tıraşın peşine düşen sanatkârlarımız var. Odalar, federasyonlar, TESK sahnede. Gereğini yapıyorlar.”

“ESNAFIMIZA DESTEK İÇİN HEP BİRLİKTE HAREKETE GEÇMELİYİZ”

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı sözlerini şu şekilde noktaladı;

“Kapalı her esnafa 2 bin tl verilmesi gerekir. Şimdi Bütün Türkiye’deki esnaf odaları birlik başkanlarını göreve çağırıyorum. Durum oldukça ciddidir. Yarın kapanacak kepenkleri açacak kilit bulamazsınız. 
Pisikolojisi bozulan esnafa doktor bulamazsınız. Bu vebalin altında kalmak istemiyor isek haydi göreve sevgili başkanlarım. Şimdi Bütün Türkiye’deki esnaf odaları birlik başkanlarımızı esnafın sesini duymasını üst kurmaylarımıza devletimize duyurmanızı istiyoruz iş yeri kıra ev kıra esnaf zor durumda herkes kırasını istiyor esnaf ne yapacağını şaşırmış durumda birlikler federasyonlar TESK’e şimdiden teşekkürler ederim sesimizi duyuracaklardır”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler