USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

ESNAF İSYAN ETTİ

50 yıllık geçmişi bulunan Halep Çarşısı ve çevresinde yer alan dükkanlar “depreme dayanıksız” olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla mühürlendi

ESNAF İSYAN ETTİ
16-01-2018 11:28
Gaziantep

400 işyerinin bulunduğu 50 yıl önce yapılan Halep Çarşısı'nın depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı alınmasına esnaf, tepki gösterdi. Esnaf temsilcileri mühürlenen işyerlerinin önünde duruma tepki göstererek mağduriyet yaşandığına dikkat çektiler. Mahkeme kararıyla mühürlenen işyerleri 50 yıllık Halep Çarşısının kapanması anlamına geliyor. İşyeri sahipleri mağdur edildiklerini dile getirdiler.

ÇUKUR MAHALLESİ’NDE ESNAFIN TEPKİSİ BÜYÜKTÜ

Çukur Mahallesi'nde bulunan Halep Çarşısı esnafı, çarşı için alınan yıkım kararına tepki göstermek için çarşı çevresinde eylem yaptı. Çarşıda 80 işyerinin, mülkiyet sahibi olan 1 kişinin çarşı için 'Depreme dayanıksız' raporu aldığını ve bu sebeple yıkım kararı verildiğini söyleyen öfkeli esnaflardan Yüksel Doğan adlı kadın, “Bizleri işyerimizden edebilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bana ait işyerimi yakmak bile istediler” diye konuşarak tepkisini dile getirdi. Önceki günden bu yana belediye zabıta ekipleri tarafından mühürlenen işyerlerinin kısa süre içerisinde boşaltılması isteniyor. Onlarca işyeri sahibi çarşı çevresinde her gün bekleme kararı aldı.

KENTİN BİLİNEN EN ÖNEMLİ ÇARŞILARINDAN BİRİSİ

Gaziantep’in en önemli çarşıları arasında yer alan Halep Çarşısı değişik meslek guruplarını barındırıyordu. Geçtiğimiz yıllarda depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle açılan davada yıkım kararı alınan çarşıda belediye zabıta ekiplerinin mühürleme çalışmaları tamamlandı. Bazı esnaf temsilcileri mühürlenen işyerlerinde ki ürünleri dükkanların önüne koymak zorunda kaldılar. İşyeri sahiplerinden Yüksel Doğan, yıllardır çalıştıkları işyerlerinden bu şekilde çıkartılmasını kendileri için oldukça zor olduğuna dikkat çekti. Seslerini geniş kitlelere ulaştırabilmek adına hukuk çerçevesinde çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Doğan, “Ansızın dükkanlarımız mühürlendi. Bu durum karşısında yaşadığımız mağduriyet sürüyor” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler