USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Eşsiz kahramanlıklara imza atıldı"

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu ile ilgili yayımladığı yazılı mesajında, “Gaziantep’in kurtuluşunda eşsiz kahramanlık destanları yazılmıştır” dedi.

24-12-2015 14:30
Gaziantep

Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu ile ilgili yayımladığı yazılı mesajında, “Gaziantep’in kurtuluşunda eşsiz kahramanlık destanları yazılmıştır” dedi.

“Atalarımız tarihin her döneminde milli egemenlik ve bağımsızlığını korumayı başarmış, bu uğurda büyük bedeller ödeyerek bizlere parlak zaferlerle dolu bir tarih bırakmışlardır. Nitekim Antep için de bunu görmekteyiz” şeklinde sözlerine başlayan Gaziantep İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, “Vatanımızın her köşesinde olduğu gibi Kurtuluş Savaşı’nın en çetin sahnelerinden biri de Antep topraklarında verilmiştir. Eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Antep, işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne, yokluk, yoksulluk gibi her türlü imkânsızlığa rağmen Gazi şehrimizin vefakâr, inançlı ve yüreği kurtuluş azmiyle dolu kahramanların büyük bir kararlılık, irade ve dayanma gücüyle sergiledikleri, tarihe mal olmuş örnek savunmalarıyla destanlaşmıştır” dedi.

Gülveren sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Milli Mücadele Dönemi’nin başlarında “Antep Savunması” yeni kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından örnek gösterilerek 8 Şubat 1921 tarihi ve 93 sayılı kanunla “Gazi” ünvanı ile şereflendirilmiştir. 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 94. yıl dönümü olarak idrak ettiğimiz “Antep Savunması” için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, Onlar sadece bir şehri değil bir vatanı kurtarmıştır.” sözlerinden de Milli Mücadele’de çığır açan Gazianteplilerin üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmelerinin onurunu yaşamaktayız.Bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Gazi Şehrimizi ve Yurdumuzu kurtarmak için canını seve seve veren aziz şehitlerimizle ebediyete intikal etmiş Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak, Gaziantepli hemşehrilerimizin “25 Aralık Kurtuluşu Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor selam ve saygılarımı sunuyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler