USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

Eyüp Sultan, yüksek gerilim istemiyor

Eyüp Sultan, yüksek gerilim istemiyor
18-09-2015 18:50
Gaziantep

20 yıl önce Hacıbaba Mahallesi’nden ayrılarak kurulan Eyüp Sultan Mahallesi, güzel komşuluk ilişkileri ile diğer mahallelere örnek oluyor. Eyüp Sultan Mahallesi’nin adını sahabe Eyyub el-Ensârî aldığını belirten mahalle muhtarı Makıf Turak, Eyüp Sultan Mahallesi’nin Gaziantep’in yeni mahallelerinden biri olduğunu ifade etti. Mahalle içinden geçen yüksek gerilim hatlarının insan sağlığına zararlı olduğuna dikkat çeken Turak, “Teiaş’a ait elektrik santralinin yüksek gerilim hatları mahallemizin içinden geçiyor. Bu hatlar yüksek oranda radyon yaydığı için tesisin mahalleden kaldırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

IMG_0397

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Eyüp Sultan Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Makıf Turak ’tan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki, mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki, gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

eyüpsultan

Mahallenin adı:  Eyüp Sultan

Mahallenin İlçesi: Şehitkamil/Gaziantep

Posta Kodu: 27590

Mahallenin nüfusu:  19 bin

Mahallenin seçmeni: 9 bin

Mahalle ve cadde sayısı: 120 Sokak ve 5 Cadde

Mahallenin muhtarı:  Makıf Turak

Eyüp Sultan Mahallesi’nin 20 yıl önce Hacıbaba Mahallesi’nden ayrılarak kurulduğunu dile getiren Turak, “30 Martta yapılan yerel seçimlerde Eyüp sultan Mahallesi muhtarlığına seçildim. Daha önceki muhtarımız 4 dönem muhtarlık yaptı. Bu dönem muhtarlık için aday oldum ve mahalle sakinlerinin oyları ile muhtarlık görevine seçildim. Eyüp Sultan Mahallesi’nin 19 bin nüfusu ve 9 bin seçmeni vardır. Mahallede 120 sokağımız, Hafız Tevfik, Bahaeddin Nakıpoğlu, 19 nolu, 10 nolu, Şehit İsmet Esen ve Hanifi Yüceler Caddeleri yer alıyor. Mahallemizin komşuları ise; Hacıbaba, Karacaoğlan ve Merveşehir Mahalleleri bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

EKSİK OLAN YERLERE KANALİZASYON YAPILACAK

IMG_0411

Mahallede alt yapı sorunlarının yok denecek kadar az olduğunu belirten Turak, “Bir yıl içerisinde bin 200 metre yağmur suyu kanalı çalışması yapıldı. Kanalizasyonda sıkıntımız var. Bazı noktalarda 220 metrelik bir alanın kanalizasyonu seçimlerden sonra yapılacak. Gazdaş ile ilgili olarak bazı sokaklarımızda halen doğal gaz verilmedi. Mahalle sakinleri dört gözle mahalleye doğal gaz verilmesini bekliyorlar” dedi.

ELEKTRİK HATLARI TEHLİKE SAÇIYOR

IMG_0403

Üst yapıda elektrik hatları ile ilgili sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Turak, “Sokaklar dar evlerde 3-4 katlı olunca elektrik telleri alçakta kalıyor, bu durumda ister istemez tehlikeye davetiye çıkarıyor.  Tedaş’a elektrik hatlarının yer altına alınması için dilekçe verdik.  Evler yüksek olduğu için pencerelerden elini uzatsa elektrik tellerine değecek kadar yakın oluyorlar. Mevcut durumda mahallede çarpık yapılaşma var. Çarpık yapılaşma nedeniyle yollarımız dar. Büyükşehir Belediyesi çarpık kentleşme konusunda çalışma yapılıyor. Burasının da ilerleyen dönemlerde kentsel dönüşüm alanı ilan edileceği ifade edildi” dedi.

“TEİAŞ TESİSLERİNİN MAHALLEDEN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ”

IMG_0422

Mezarlık önünde yer alan Teiaş tesislerinin bulunduğunu belirten Turak, “Tesis boydan boya Eyüp Sultan Mahallesi’nin önünü kapatıyor, mahallenin önünde bir set gibi uzanıyor. Bu elektrik santrali faklı bir yere alınabilir. Geçen muhtarlar ile yapılan toplantıda bu talebimizi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e ilettik. Mahallenin içerisinden geçen yüksek gerilim hattı,  yüksek oranda radyasyon yayıyor. Vatandaşların sağlığı da tehlike altında yüksek gerilim hatlarından yayılan radyasyonların insan sağlığına verdiği zarardan dolayı tesisin başka bir yere taşınması gerektiğini düşünüyorum. Tesisin kurulduğu alan geçmişte şehre uzak bir alandı ancak şimdilerde tesis şehrin içerisinde kalmış durumdadır. Mahalle sakinlerinin sağlığı ve görüntü kirliliğinin sona ermesi açısından tesisin başka bir yere taşınmasını istiyoruz” diye konuştu.

“BELEDİYELER SIKI ÇALIŞIYOR”

IMG_0398

Mahalledeki yolların engebeli olduğunu belirten Turak, “Sokaklarımız engebeli olduğu için kilit taşı ile kaplatmadık.  Engebeli yollardan dolayı bazı sokaklarımıza merdivenler yapıldı.  Çarpık yapılaşma nedeniyle yollarımız dar. Yollardaki asfalttan dolayı bir sıkıntımız bulunmuyor. Şehitkâmil Belediyesi’nin çalışmaları ile mahallemizde yollardan yana bir sıkıntımız bulunmuyor.  Belediyelerimiz sıkı çalışıyor” dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ, PARK İSTİYOR

IMG_0415

Mevcut olan taziye evi yıkılarak yeni bir taziye evi yapıldığını dile getiren Turak, mahalle sakinlerinin park alanı istediklerini vurgulayarak, “Muhtarlığımızı yeni yaptırdık. Mahallemize ikinci bir taziye evi yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kamulaştırma yaptırılarak yeni taziye evinin yapımına başlandı. Bunun dışında park alanımız bulunmuyor. En yakın park alanı Karacaoğlan Mahallesi’ne ait Merveşehir’in karşısındaki parka gidiyorlar. Mahallede yeşil alan olsa mahalle sakinlerimizde bundan memnun oluyorlar. 19 nolu caddemiz üzerinde bir küçük parkımız var. Oraya çocuklarımız için Şehitkâmil Belediyesi oyun araçları ve spor aletleri kurdu. Alan olarak küçük olduğu için elimizdeki imkân ölçüsünde bir çalışma yaptık. Asri Mezarlık karşısındaki iş yerlerinin taşınması ile birlikte buraya sosyal bir alanın yapılmasını istiyoruz” dedi.

“YENİ OKUL YAPILMASINI İSTİYORUZ”

IMG_0416

Mahalle sınırları içerisinde okul olduğunu ancak derslik sayısının yetersiz olduğunu belirten Turak, “Mahallemizde Ziya Gökalp İlkokulumuz bulunuyor. Derslik sayımız yetersiz, okulumuz eski olduğu için yeniden yapılmasını istiyoruz. Bunun dışında mahalleye yakın olan Ticaret Borsası Ortaokulu bulunuyor. Mahallemizin genç nüfusu fazla olduğu için mahallemize ilkokul ve lise yaptırılmasını istiyoruz” dedi.

“GAZİANTEP KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR”

IMG_0399

Mahallenin eğitim düzeyinin kötü olmadığını dile getiren Turak, “Eğitim düzeyimiz normal düzeyde bulunuyor. Genelde mahallede ikamet eden vatandaşlar lise mezunu, üniversite mezunumu az bulunuyor. Eyüp Sultan’da komşuluk ilişkileri ve komşuluk kültürü çok iyi durumda, insanlar birbirlerini tanıyorlar. Burada Gaziantep’in güzel kültürü yaşatılıyor” dedi.

“140 MÜLTECİ AİLE MAHALLEMİZDE İKAMET EDİYOR”

IMG_0412

Eyüp Sultan’da genel olarak şehir dışından ve çevre köylerden gelen vatandaşların ikamet ettiğini belirten Turak, “Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman gibi çevre illerden gelen vatandaşlar ağırlıklı olarak mahallemizde ikamet ediyorlar. Bunun yanı sıra 140 kadar Suriyeli Mülteci aile mahallemizde yaşıyor. Bu mülteciler sürekli yer değiştirdikleri ve çok kalabalık oldukları için toplam kaç mültecinin mahallemizde ikamet ettiğini belirleyemiyorum.  Sürekli sayıları ve yerleri değişiyor” diye konuştu.

“ASAYİŞ OLAYLARI YÖNÜNDEN HACIBABA MAHALLESİ

KADAR SIKINTILI BİR MAHALLE DEĞİLİZ”

IMG_0419

Eyüp Sultan Mahallesi’nin asayiş olayları yönünden sıkıntılı bir mahalle olmadığını ifade eden Turak, “Madde bağımlısı gençler ile ilgili bazı sorunlar yaşıyoruz. Okul önlerine gelen madde bağımlıları velileri tedirgin ediyorlar. Emniyet birimlerine yaşanan olayları bildirerek sürekli irtibat halinde bulunuyoruz. Asayiş olayları yönünden Hacıbaba Mahallesi kadar sıkıntılı bir mahalle değiliz” şeklinde konuştu.

MAHALLEDE EKSİK YOK

IMG_0413

Mahallede sağlık ocağı, taziye evi, muhtarlık ve etüt merkezinin bulunduğunu belirten Turak, “Mahallemizde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Şehitkâmil Devlet Hastanesi’ne bağlı Semt Polikliniği, Allaben 2 yüzme havuzu, Pazar yeri ve 3 camimiz yer alıyor. Yakın mahallemize yeni bir özel hastane yapılacak” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler