USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fadıloğlu kendi elleriyle aşure dağıttı

Fadıloğlu kendi elleriyle aşure dağıttı
23-10-2015 08:12
Gaziantep

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ 126 AYRI BÖLGEDE 10 GÜN SÜRECE AŞURE DAĞITACAK

 

Şehitkamil Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle, Demokrasi Meydanında kurulan stantta binlerce vatandaşa aşure dağıttı. Aşure dağıtımına gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile Milletvekili adayları Ahmet Uzer, Hakan Tanrıöver ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu kendi elleriyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

 

MİLLETVEKİLLERİ AŞURE KAZANININ BAŞINA GEÇEREK VATANDAŞA AŞURE DAĞITTI

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda Muharrem Ayı dolayısıyla ilçe genelinde vatandaşlara aşure ikramında bulunan Şehitkamil Belediyesi, aşure ikramına başladı. Demokrasi Meydanı’nda kurulan stantta gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile Milletvekili adayları Ahmet Uzer, Hakan Tanrıöver, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve AK Parti Şehitkamil ilçe Başkanı Halil Uğur, vatandaşlarla selamlaştı. Protokol üyeleri daha sonra, aşure kazanının başına geçerek, vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikramında bulundu. Aşure ikramı yapıldığını duyan binlerce vatandaş, stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure alan bazı vatandaşlar, parkta ve kurulan stant içerisine geçerek, ikram edilen aşureyi afiyetle yediler.

 

AŞURE DEMEK BİRLİK VE BERABERLİK DEMEKTİR

 

Aşure dağıtımı sonrası açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, “Muharrem ayı nedeniyle İslam tarihi açısından önemli bir gün. Bu mübarek günü bütün hemşerilerimizle beraber anmak için, Şehitkamil Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu organizasyonda vatandaşlarımızla beraber olduk. 7’den 70’e bu aşurenin bereketinden faydalanıyoruz. Aşure demek birlik ve beraberlik demektir. Aşure demek kardeşlik demek, acıyı, sevinci beraberce paylaşmak demektir. Birçok tarihi ve önemli olayların yaşandığı bu günde inşallah ülkemiz için, şehrimiz için birliğe ve beraberliğe vesile olmasını diliyorum. Tüm İslam aleminin mübarek Muharrem ayını kutluyorum ediyorum” dedi.

 

MUHARREM AYININ HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ise, “Bugün Muharrem ayının 10. günü. Şehitkamil Belediyemizin düzenlediği etkinlikte vatandaşlarımıza aşure dağıttık. Sizlerin de gördüğü gibi yoğun bir ilgi var. Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu başta olmak üzere bütün Belediye personelinin ve bütün vatandaşlarımızın mübarek Muharrem ayını en içten dileklerimle tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

HALKIMIZIN BU HİZMETTEN ÇOK MEMNUN OLDUĞUNU GÖRDÜK

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili adayları Ahmet Uzer ve Hakan Tanrıöver ise, “Muharrem ayının 10. Günü olması münasebetiyle Şehitkamil Belediyemizin organizasyonuyla halkımıza aşure dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesiyle birlikte çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor. Şehitkamil Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Böylesine anlamlı bir program düzenlediği için. Halkımızın da bu hizmetten çok memnun olduğunu gördük. Bizlerde bu dağıtıma katılarak, bu işin sevabına ortak olduk. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” şeklinde konuştular.

 

MUHARREM AYI İSLAM TARİHİNDE ÖNEMLİ OLAYLARIN YAŞANDIĞI BİR AYDIR

 

Her yıl olduğu gibi bu yılda aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, “Geleneksel hale getirdiğimiz Muharrem ayının 10. Günü münasebetiyle başlattığımız aşure dağıtımının ilkini bugün Demokrasi Meydanında gerçekleştiriyoruz. Tabi Muharrem ayı İslam tarihinde önemli olayların yaşandığı bir aydır. İnşallah Muharrem ayının milletimizin birliğine, beraberliğine ve bereketine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bugün burada gördüğümüz üzere vatandaşlarımızın her katmanında bir aradayız, aynı sofrayı paylaşıyoruz. Aşurenin içerisinde bulunan değişik gıdalar gibi burada toplumun değişik kesiminden insanlarla bir aradayız. Kardeşliğimizin daim olmasını diliyorum. İnşallah bu birliğimiz ve beraberliğimiz olduğu müddetçe de bizim gücümüz daha da artacaktır. Bu mübarek ayların yüzü suyu hürmetine ülkemize huzur ve mutluluğun daim olmasını diliyorum. Tüm hemşerilerimin mübarek Muharrem ayını şimdiden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

VATANDAŞLARDAN ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

 

Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan aşure ikramından dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, “Muharrem Ayı dolayısıyla aşure ikramında bulunan Şehitkamil Belediyesi’nden Allah razı olsun. Bugün Milletvekillerimiz ve Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu, kendi elleriyle bizlere aşure ikramında bulundu. Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizin arttırılmasına yönelik yapılan bu ikramlar biz Müslümanları manevi açıdan daha da güçlü kılıyor. Muharrem Ayı, İslam alemi açısından büyük önem arz etmektedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dediler.

Şehitkamil Belediyesi tarafından 10 gün sürecek olan aşure dağıtım programında, 126 ayrı bölgede aşure dağıtılacağı öğrenildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler