USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Fatma bacı şalvarı giydi tarlada biber topladı

Fatma bacı şalvarı giydi tarlada biber topladı
12-09-2019 07:45
Gaziantep

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın işbirliğinde, Dünya’nın en önemli gastronomi merkezlerinden biri olma hedefiyle düzenlenen Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali biber hasadıyla başladı.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

GastroAntep Uluslararası Gastronomi Festivali biber hasadıyla başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, biber hasadı için tarlaya gitmezden önce yöreye özgü şalvar giydiler. Nurdağı ilçesinde 60 dönüm alanda yapılan biber hasadı ve kuruluk gezisiyle başlayan festivale; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, Türkiye’nin gastronomi profesyonelleriyle şefleri, üniversiteler, gurmeler, gastronomi yazarları, Türkiye’nin farklı noktalarındaki Gaziantep mutfağının temsilcileri katıldı.

“40 ÜLKE GAZİANTEP’TE BULUŞTU”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde 40 ülkenin Gaziantep’te buluştuğunu dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“40 ülkenin kalbi, Gaziantep‘te atıyor. Gaziantep neresi? Nurdağı neresi? İslahiye neresi? Burası bereketli hilalin tam ortası. Bereketli hilal ne demek? Mezopotamya’nın bereketi demek, Uzakdoğu’dan gelen aromanın bu toprakta olması demek? Alın teri olmazsa olmaz, toprak tevazuuyla, cömertliğiyle insanımıza bereket sunuyor. Güneş, bu coğrafyada çok daha güzel doğuyor. Suyumuz, rüzgârımız sert.  Biberimiz kendiliğinden bu lezzete bürünmüyor, insanımız mert, tarlamız cömerttir. Bereketli hilalin ortasında tüm Dünya’ya; bu tarla kardeşlik sofrası, bu tarla şifa tarlası, bu tarla sevgi ve aşk tarlası diyoruz. UNESCO 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda Türkiye’yi temsil eden ilk şehiriz, lezzetin başkentiyiz. Dünya’nın önemli merkezleri, tıp dünyası, obeziteyle mücadele etmek için biber yiyeceksin diyor. Biber zayıflatıyor, antioksidan etkisi var. Kanseri önleme etkisi var. Biberimiz, hem lezzet hem şifadır. Hep birlikte bunu Dünya sofrasına koyacağız. Geçen yıl şehrimize gelen Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefler, bu lezzeti sofralarında kullandılar, şimdi ülkelerine Nurdağı ve İslahiye’nin biberlerini alıyorlar, market zincirlerinde satılmaya başlandı.”

“MİSAFİRPERVERLİĞİMİZ İLE ÖN PLANDA OLACAĞIZ”

Şahin açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Gaziantep, zengin tarihi, doğal ve mimari güzelliklerinin yanı sıra Anadolu’ya özgü misafirperverliğini bir kez daha uluslararası bir platform olarak kurguladığımız bu festivalde gözler önüne serecek. Gaziantep mutfağının UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmasının ardından hayata geçirdiğimiz GastroANTEP Festivali’yle şehrin kültürel ve gastronomi zenginliklerini ulusal ve uluslararası arenada sergilemeye devam ediyoruz. Gastronomi, turizm sektörüne ivme kazandıran önemli global trendlerden biri durumunda. Dünya çapında değerli kültürel varlıklardan biri olan Gaziantep mutfağı ve gastronomisini Dünya’ya açıyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz GastroANTEP Festivali’yle global vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda önemli bir adım daha atmaktan mutluluk duyuyoruz. 500’e yakın yemek bulunan Gaziantep mutfağındaki çeşitlilikte, ilimizin sahip olduğu tarımsal üretimin önemli rolü var. Elverişli coğrafi ve iklim şartları sayesinde bereketli Gaziantep topraklarında yetişen, sebzeler, tahıllar, baklagiller, meyveler, Antep fıstığı, yöremize özgü endemik bitkiler ve baharatlar, zengin mutfağımızın ve özgün yemeklerimizin temel malzemelerini oluşturuyor. İlimizdeki binlerce çiftçi ailenin geçimini sürdürdüğü, yemeklerimize benzersiz lezzet kazandıran ünlü Gaziantep biberi de bu ürünlerimizden sadece birisi. Festivalimizin açılışını biber hasadıyla yapmayı çok anlamlı ve önemli buluyorum. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali, kentimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

KIRMIZI BİBERE ÖVGÜ

Hasada katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise, “Şehirler vardır, dünü bugüne bağlar, şehirler vardır milli mücadelede destan yazar, şehirler vardır doğa güzellikleri vardır, kültürel değerleri vardır. Tüm bu güzelliklerin tamamını bünyesinde taşıyan şehirdir Gaziantep. Yemeğin tadı, lezzeti ve bereketi kırmızıbiberdir. Kırmızı altın hasadında bir aradayız. Festivalin ilk meşalesini Nurdağı’ndan yakıyoruz. Yaptığımız yemeklerin içerisinde koyduğumuz kuru biber ve salça burada yetişen biberlerden üretiliyor. Türkiye’de 227 bin ton üretilen Kırmızıbiberin 59 bin tonu Nurdağı ve İslahiye bölgesinden yetişiyor” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler