USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

FIRSATI KAÇIRMAYIN!

FIRSATI KAÇIRMAYIN!
25-08-2016 13:13
Gaziantep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete de yayımlanan 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarını yeniden yapılandırıyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından icra takibi başlatılan 90 bin borçlu vatandaş için borçların yeniden yapılandırılmasında büyük fırsat doğdu.

YAPILANDIRMA İMKÂNI 2 AY SÜRECEK

Yapılandırma, 2016 Haziran ayı ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarını ve bunların gecikme cezalarını kapsıyor. Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran esnaf icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, teşviklerden yararlanabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, kent genelinde prim borcunu ödemeyen 90 bin kişi bulunuyor. Bu kişilerin 1 Eylül’de başlayacak olan yapılandırma sürecinde SGK İl Müdürlüğü’ne başvurmaları yeterli olacak.

36 AYA VARAN ORANLARDA TAKSİTLENDİRME İMKÂNI

Yapılandırma kapsamında, SGK’ya borcu olanlardan borcunun tamamını peşin ödemesi halinde, anaparaya eklenen enflasyon farkının yarısı alınmayacak. SGK’ya borcu olanlar peşin ödemenin yanı sıra iki aylık dönemler halinde ödeme yapabilecekler. Böylece; 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödenebilecek. Yapılandırma Genel Sağlık Sigorta Borçlarını (GSS) da kapsayacak. 2016 Haziran ve önceki dönemlere ait genel sağlık sigortası prim borcu olanların, gecikme cezası ve gecikme zamları silinerek borç aslını vade farkı uygulanmaksızın peşin veya 12 aylık eşit taksit şeklinde ödenebilecek.

BİRÇOK ALANDA BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI OLACAK

Yapılandırma kapsamında, idari para cezalarında gecikme cezalarının yanı sıra borç asıllarının da yüzde 50’si silinecek. Yani 100 lira idari para cezası, 40 lira da bunun gecikme cezası olan bir borçlu bu tutarı öderken borç aslını 50 lira olarak, 40 lira gecikme cezasını da 50 lira borç aslına uygulanacak enflasyona göre güncellenecek tutarla birlikte ödeyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler