USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

GAİB İhracatta OHAL İlan Etti

GAİB İhracatta OHAL İlan Etti
22-07-2016 07:44
Gaziantep

Türkiye Cumhuriyeti'nde istikrarın ve güvenliğin hızlı bir şekilde yeniden tesis edilmesi adına alınmış olan OHAL kararıdesteklediklerini ve OHAL ile ekonominin dinamiklerinde normal işleyişi bozacak herhangi bir değişim yaşanmayacağını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ihracatın arttırılması için olağan üstü gayret içerisinde olacaklarını, ekonominin daha çok güçlenmesi için var güçleriyle çalışacaklarını açıkladı.

Türkiye’nin çok kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz demokrasiye yönelik 15 Temmuz gecesi yapılmak istenen darbe girişiminin milli irade ile önlendiğini, 15 Temmuz gecesi Türkiye’de Çanakkale ruhuyla hareket edildiğini belirterek Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir talimat gelene kadar demokrasi meydanlarında demokrasi için nöbet tutmaya devam edeceklerini, bu süreçte daha fazla üretim ve  ihracatın arttırılmasına yönelik yeni adımlar atacaklarını belirterek “Türkiye ve milletimiz büyük bir uçurumun eşiğinden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dik duruşu, milletimizin milli iradesine sahip çıkmasıyla önüne geçilmiştir. Bu darbe girişimi sadece demokrasimize değil, milleti millet yapan bütün ortak paydalarımıza ve ekonomimize yönelik gerçekleştirilmek istenmiştir. Bundan sora daha güçlü olmak, olaylar karşısında daha refleks hareket etmek ve ekonomimizi daha güçlü bir hale getirmek zorundayız ” dedi.  

İhracatımız için olağan üstü gayret sarf etme zamanı

Milli Güvenlik Konseyinin önerisi, Bakanlar Kurulu kararıyla alınan ve TBMM’de onaylanan 3 ay süre ile ilan edilen Olağan Üstü Hali de değerlendiren GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz “İçerisinde bulunduğumuz bu süreçte yerinde bir karardır. Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde istikrarın ve güvenliğin hızlı bir şekilde yeniden tesis edilmesi adına alınmıştır. Ekonominin dinamiklerinde normal işleyişi bozacak herhangi bir değişim yaşanmayacağına olan inancımız tamdır. Bizler de Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri olarak ihracatta OHAL ilan ediyoruz. Dün TİM’de gerçekleştirilen 60 ihracatçı birliği yönetim kurulları ve başkanlarının katıldığı toplantıya bizlerde Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, Tekstil ve Hammaddeleri Birlikleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, GAİB Genel Sekreterimiz Fatih Yumuş ve bu birliklerimizin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katıldık.  TİM’in aldığı kararların tamamını uygulayarak ihracatımızı ve buna bağlı olarak üretimimizi arttırmak, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için daha çok çalışacak, daha çok üretecek ve dünya pazarlarında daha çok etkili olacağız. İhracatta bir seferberlik yaşanabilmesi için elimizden gelenleri yapacağız. TİM tarafından belirlenen yol haritasını başarıyla uygulamaya çalışacağız. Tek çaremiz daha çok çalışmak, daha çok üretmek ve dünya pazarlarında daha etkili olmaktır” dedi.

Eğitimin önemi bir kez daha ortaya çıktı

Nitelikli insan gücünün önemine de değinen GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak bütün vatandaşların eğitime destek vermesi ve devlete bağlı eğitim kurumlarının geliştirilmesi, yenilenmesi ve yüksek standartlarda eğitim imkanı verebilmesi için gerekenin yapılmasının önemli bir görev olduğunu da vurguladı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinin bu anlamda eğitime ve eğitim kurumlarına verdiği desteği sürdürmeye devam edeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Çıkmaz GAİB olarak Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini inşa ettirerek hizmete sunduklarını ifade etti. Çıkmaz eğitim konusundaki görüşlerini “Geleceği yaşayacak ve yaşatacak olan yeni nesillerimizin bilgi ve teknolojiyle donatılmış eğitim kurumlarında ülkesini, milletini vatanını seven, ortak değerleri benimseyip koruyan, mesleki yeterliliği ve bilgisiyle uluslararası arenada emsalleriyle yarışabilen yapıda olması gerektiğini, her şeyden önemlisi milletine ve vatanına bağlı birer nefer olarak yetiştirilmeleri gerekiyor. Bunun için her vatandaşımız taşın altına elini koyarak devlet okullarının özel okullar statüsünde eğitim verebilmesi için gerekli desteği sağlaması önemlidir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler