USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

GASKİ tam kadro GAİMDER’de

GASKİ tam kadro GAİMDER’de
12-06-2018 05:11
Gaziantep

Gaziantep’te altyapı ve suyu yöneten GASKİ ekibi, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni ziyaret ederek, Başkan İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyelerine şehirde yapılan altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ziyarette, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Genel Müdür Yardımcısı Sait Torun, Etüd Plan Daire Başkanı Dilek Aktan, Su Tesisleri Daire Başkanı Ahmet İşçioğlu, Yatırım İnşaat Daire Başkanı Kenan Gülşan ve Kanal İşletme Şube Müdürü Emre Ciro yer aldı.
GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, altyapı yapmanın bir ekip işi olmakla beraber, önemli bir kaynak gerektirdiğini belirterek, son 4 yılda altyapıya ayırdıkları bütçenin, 3 kat arttığını açıkladı. Cumhuriyet tarihi boyunca Gaziantep’e yapılan hizmetlere eşdeğer bir çalışma yaptıklarını da belirten Sönmezler, şu bilgileri verdi;

“Cumhuriyet tarihi boyunca Gaziantep’te altyapıya döşenen boru miktarı 6 bin kilometre iken, bizim son 4 yılda geldiğimiz rakam bunun yarısına kadar ulaştı. 2014 bütçemiz 310 milyon lira iken, bugün 975 milyon liralık bir bütçeyle hizmet götürüyoruz. İşimiz kolay değil, biz susuz bir şehre başka bir şehirden su getiriyoruz. Suyu taşımak ayrı bir maliyet, sadece enerjiye ödediğimiz rakam yıllık 100 milyon liranın üzerinde. Gaziantep’in içme suyunu Düzbağ projesiyle çözdüğümüzde, taşımadan kaynaklı enerji maliyeti sıfıra inecek. Kaynaklarımızı verimli kullanmaya özen gösteriyoruz. Hedefimiz 25 Aralık 2018’te, Düzbağ projesini hizmete sunmak”

MÜTEAHHİTLERE BİLGİ VERDİLER

Gaziantep’te devam eden ve başlayacak olan altyapı çalışmaları hakkında GAİMDER yönetimini bilgilendiren GASKİ ekibi, çeşitli konularda istişare ettiler. Etüd Plan Daire Başkanı Dilek Aktan, İbrahimli 1 ve 2.kısmın ihalesinin yapıldığını belirtirken, bir hafta içerisinde yer tesliminin yapılacağını, yıl sonuna kadar bu bölgelerdeki su ve kanalizasyon hatlarının bitirileceğini ifade etti. Yamaçtepe 1.kısmın altyapı işlerinin bitirilmek üzere olduğu bilgisini veren Aktan, Yamaçtepe 2.kısmın 2018 yılı yatırım programına alındığını, Şahinbey’de Onkoloji, Yeşilvadi, Mavikent, Yeditepe, Küçük Kızılhisar  bölgelerinde, Şehitkamil’de ise Gaziler, Fıstıklık, Göktürk, Alparslan mahallelerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yamaçtepe, Kuzey Şehir, Gaziler, Fıstıklık ve Göktürk mahallelerinde yürütülen çalışmaları kapsamlı bir şekilde anlatan Aktan “İbrahimli 2.bölgede içme suyu çalışmalarına yakın bir zamanda başlanacak. Bu doğrultuda iş programını hazırladık. Beylerbeyi, Beykent’in projeleri tamamlandı. Yamaçtepe, Gerciğin, Sarısalkım’in projeleri hazır ve 1-2 aya kadar ihaleye çıkacak. Belkıs mahallesinde içme suyu ve kanal çalışması başladı, herhangi bir sıkıntımız yok. Metro bölgesinde de kanalizasyon ve altyapı çalışmaları başladı” şeklinde konuştu.

GAİMDER yönetimi, meslektaşlarımızın özelikle sıkıntı yaşadığı bölgeleri tespit ederek, kendilerine aktardı ve özellikle biten binaların bulunduğu bölgelerde çalışmaların hızlandırılması için destek istedi. Su sayaçlarının bina girişine alınmasıyla ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.

GASKİ yöneticileri, yağmur suyu hatlarının kanalizasyon hatlarına bağlanmasındaki aksaklıklarla ilgili müteahhitlerden destek istedi. Özellikle iskan aşamasında bunların kontrol edileceği hususunun meslektaşlarımıza duyurulması talep edildi. Ayrıca; meslektaşlarımızdan problem yaşadıkları sorunları toplayarak, GASKİ’ye bildirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

BAŞKAN APA TEŞEKKÜR ETTİ

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ve ekibine ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Altyapıda geçmiş yıllarda daha fazla sorun yaşamalarına rağmen, diyalog yoluyla bu sorunları azalttıklarını belirten Apa, GASKİ’deki geri dönüşlerden memnun olduklarını ifade etti. Apa “Sektörümüzün taleplerini gündeme getirmek, çözüm yolu aramaz bizim görevimiz. Görevimizi yaparken de eleştirmek değil, sektörümüz ve şehrimiz yararına olan faydalı çalışmaları birlikte yakalamak istiyoruz. Bu doğrultuda GASKİ olsun, diğer altyapı kuruluşları olsun zaman zaman bir araya geliyoruz. Bu anlamda GASKİ’nin şehrimiz adına yaptığı altyapı çalışmalarını fazlasıyla önemsiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin ve Genel Müdür Hüseyin Sönmezler ve ekibine teşekkür ediyoruz. Kalitenin artması adına bundan sonra da birlikte güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Ziyarete, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, kendisinin kaleme aldığı “Suyun Öyküsü” adlı kitabı, GAİMDER Başkanı İbrahim Apa’ya hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler