USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

GAÜN’de “Mezun Olmak Yeterli mi?” paneli

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve GAGİAD işbirliğiyle “Kentsel Güç Küresel Rekabet IV. Mezun Olmak Yeterli mi?” konulu...

GAÜN’de “Mezun Olmak Yeterli mi?” paneli
24-04-2017 05:20
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve GAGİAD işbirliğiyle “Kentsel Güç Küresel Rekabet IV. Mezun Olmak Yeterli mi?” konulu panelde ünlü markaların yöneticileri ile üniversite öğrencileri buluştu.

GAÜN Mâvera Atatürk Kültür Sahnesinde düzenlenen panelde, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Damat-Tvveen ve D'S" markalarının kurucusu Süleyman Orakçıoğlu ve Şölen Çikolata'nın CEO'su Elif Çoban öğrencilerle deneyimlerini paylaşıp, hayatın başarısına dair altın tavsiyelerde bulundu.

Panelde hayatından örnekler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulunan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, "Bazıları şanslı doğmuştur derler ben buna inanan biri değilim. Felsefe olarak şansa inanmıyorum, şans dediğiniz şey sadece bir mazeret ve avuntudur. Şans yoktur, sadece fırsatlar doğduğu zaman hazırlıklı olmak vardır. Türkiye'nin neresinde okursanız okuyun, Türkiye'nin hangi ilinden, ilçesinden çıkarsanız çıkın eğer disiplinli çalışıyorsanız ve sabırla yolunuzdan vazgeçmiyorsanız başarıyı bulabilirsiniz" dedi.

KEŞKELERLE AVUNMAYIN

"Geldiğiniz yerleri unutmayın. Geldiğimiz yerdeki çektiğimiz sıkıntılar bize güç versin ama keşkelerle avunmayın" diyen Prof. Dr. Gür, "Keşkelere takılıp kalırsak sürekli şikayet eden oluruz, üreten olamayız. Hayat o adar yokuşlarla dolu ki her tırmanma şeridinde sürekli bir şeyleri erteliyoruz. En çok en sıkışık zamanlarımda verimli oldum. Geniş zamanlarda erteleme lüksünüz var, yoğunlaşmış zamanlarda daha disiplinli çalışabilirsiniz" şeklinde konuştu.

GÜZİDE BİR ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİSİSİNİZ

Panelin moderatörlüğünü yapan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel de öğrencilere, "Diplomalarınızı iyi değerlendirin. Proaktif bir tutum içerisinde olun. Fırsatların size gelmesini beklemeyin. Yeni ve değişen koşullara ayak uydurun. Türkiye'de her yıl yaklaşık 800 bin üniversite mezunu veriyor ama mezun olmak iş bulmaya yetmiyor. Siz çok şanslısınız. Güzide bir üniversitenin öğrencisisiniz. Kıymetini iyi bilin" diye seslendi.

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, öğrencilere asla pes etmemeleri konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Üniversiteden sonra 20 metrekarelik yerde iş hayatına başladım. Dünyaya açıldım. Şimdi Orka Holding olarak başarılı bir yılı daha geride bıraktık ve 2015 yılını yüzde 34 büyüme ile kapattık. Geçen yıl özellikle Rusya başta olmak üzere Körfez ülkeleri, Almanya, İsviçre, Avusturya, Romanya, İspanya, Polonya, Kazakistan, İran, Mısır ve Güney Afrika'da mağaza açılışları gerçekleştirdik. Yurtiçinde 15 ve yurtdışında 60 olmak üzere toplamda 75 mağaza açma hedefi ile yola çıktık. Böylece yılsonunda Türkiye ve yurtdışında toplamda 370 mağaza sayısına ulaşmayı planlıyoruz. Yılbaşından bu yana aralarında İran'ın da olduğu beş ülkede beş mağaza açtık. Yurtiçinde de İzmit'te Tween, Antalya ve Van'da D'S Damat, İstanbul ve İzmir'de DamatlTween mağazalarını açtık. Yurt dışı atılımını mart ayında Lübnan ile sürdürdük. Geçen hafta başkent Beyrut'ta ilk D'S Damat mağazasının açılışını gerçekleştirdik. Şu anda yurtiçi ve yurtdışında toplam 270 mağazaya sahibiz. Yakın gelecekte Sidney'de bile olacağız" dedi.

BAŞARIMIZIN ESAS SIRRI İŞİMİZİ SEVMEK

Tekstilin tüm süreçlerinin içinde faaliyet gösterdiklerini, sadece mağazacılık ve perakende tarafında değil tasarım, üretim, markalaşma, markalı ihracatın yanı sıra yurtiçi ve yurtdışı perakende boyutunun da tüm süreçlerinde aktif olduklarını belirten Orakçıoğlu, “Tüm süreçlere hâkimiz ve aslında kendi büyüme hızımızı kendimiz yönetebiliyoruz. Tasarım konusunda dünyanın en ünlü tasarımcılarından birkaçı olan David Bradshaw, Pierangelo D'Agostin ve Vito Notaristefano ile çalışıyoruz. Tüm bunların yanında, altyapımıza baktığınız zaman, 2015 yılında faaliyete açtığımız ikinci fabrikamız ile başarımızı kat kat arttırdık. Kalite anlamında bir teknoloji üssü gibi çalışan Giteks, toplam 20 bin metrekare kapalı üretim alanına sahip ve 800 kişilik bir istihdam sağlıyor. Başarımızın esas sırrı ise işimizi sevmek ve heyecanımızı asla kaybetmemek" diye konuştu

Türkiye'den dünyaya en fazla ihracat yapan Şölen'in her zaman birinci olmayı hedeflediğini söyleyen Şölen Çikolata'nın CEO'su Elif Çoban, "Farklı ve yenilikçi vizyon izledik. Birinciliği hedefledik ve birçoğunda başardık" dedi. 1967 yılında doğan ve 5-6 yaşlarında Gaziantep'e göç ettiklerini söyleyen Elif Çoban, o dönemde kadın-erkek ayrımının çok fazla olduğunu hatırlattı. "Bir kadın olarak o dönemde bir erkek kadar başarılı olabileceğimi düşünmüştüm" diyen Çoban, "Eğitim hayatımın tüm dönemlerini birincilikle bitirmek gibi bir akışa kendimi vermiştim. Amacım da kendimi kanıtlamak olsa gerek" diye konuştu. Lise yıllarında hem okuduğunu hem de bakkal dükkanı çalıştırdığını ifade eden Çoban, "O zamanlar kese kağıtları olurdu. O kese kağıtlannı müsvedde olarak kullandım. Müşterilere hep o kese kağıttan müsvedde olarak gitti. Böyle bir öğrencilik hayatım oldu" dedi.

KENDİNİZİ KEŞFEDİN

Üniversitelilere kendilerini keşfetmeleri konusunda da uyarılarda bulunan Çoban, şöyle devam etti: "Kendinizi keşfedin ve oraya yatırım yapın. Neyi gerçekten seviyorsunuz, neyi yapmaktan hoşlanıyorsunuz, buna karar verin. Ben sayılarla uğraşmayı ve stratejik düşünmeyi çok seviyorum. Siz de kendinizi keşfedin. Çünkü o zaman işiniz iş gibi olmayacak. Hobi olacak.”

Panel; Yrd. Doç. Dr. Ozanser Uğurlu tarafından gerçekleştirilen söyleşi ile devam etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler