USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

GAÜN’de Türk Sanat Müziği Ziyafeti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından...

GAÜN’de Türk Sanat Müziği Ziyafeti
03-05-2017 07:40
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından kültür ve sanat günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Yaşamak Var Şarkılarda” adlı Türk Sanat Müziği Bahar Konseri GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Konserin ilk bölümünde Saadettin Kaynak, Selahattin İçli, Bilge Özgen, Avni Anıl gibi bestekarların “Âşıka Bağdat Sorulmaz, Kalplerden Dudaklara, Hadi Canım Çekinme, Ben Güzele Güzel Demem, Yaşamak Var Şarkılarda, Üzüldüğün Şeye Bak” gibi birbirinden değerli eserlerine yer verilirken ikinci bölümünde ise Kültür Bakanlığı Sanatçılarından Çiğdem Gürdal sahne aldı. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerinden Muhammet Ali uçar tarafından seslendirilen ‘Gelin Birlik Olalım’ şiiri dinleyenlerin beğenisini kazandı.

Konserde 1950’den sonra bestelenmiş şarkıları seslendirildiğini belirten Sanat Yönetmeni Öğr. Gör. Muzaffer Uslu, “Bu konserin formatı biraz daha gençlere yönelik, orta yaş grubunun da iyi bileceği şarkılar var. Öğrencilerin Türk Sanat Müziğinden çok fazla haberi yok. Günü birlik müzikler türedi. Üç ay sonra kaybolan şarkılar var artık ama bu eserler öyle değil. Bizim iki müziğimiz var; biri Türk Halk Müziği diğeri Türk Sanat Müziği ki aynı ağacın dalları gibi iki ana dalımız var. Bizim şarkılarımız her zaman güzideliğini, güzelliğini koruyor” diye konuştu.

Konserin sonunda GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Sanat Yönetmeni Öğr. Gör. Muzaffer Uslu ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Çiğdem Gürdal’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?