USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

Gaziantep Barosu’nda seçim heyecanı

Gaziantep Barosu’nda seçim heyecanı
07-10-2018 11:17
Gaziantep

Gaziantep Barosunun Olağan Genel Kurulu büyük bir katılımla gerçekleşti. Gaziantep Barosu  Konferans Salonu’nda konuşmalarla başlayan kongrenin ikinci gününde Şato Restoranda başkan adayları İskender Kahraman ile Bektaş Şarklı kıyasıya yarıştı.

“KAZANAN KİM OLURSA OLSUN KAZANAN GAZİANTEP BAROSU OLACAKTIR”

Gaziantep Barosu Başkanı ve Başkan Adayı İskender Kahraman açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“44.’üncüsü yaptığımız Gaziantep Barosu genel kurulunun baro ve şehrimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum. Aday olan her kese başarılar diliyorum. Kazanan kim olursa olsun kazanan Gaziantep barosu olacaktır. Geçtiğimiz gün akşam Hakim ve savcı olduktan sonra hukuk kurallarından uzaklaşmış kişilerin verdiği kararlar karşı karşıya geldik. Bugün bir avukat arkadaşımız mahkemede ‘mahkemeyi sulandırdığı’ gerekçesiyle hakkında soruşturma açılmasına karar verildi, mahkeme başkanın yaptığı suç duyurusu jet hızıyla gözaltı kararı alınıp, aynı mahkemenin duruşmasını beklediği anda avukat arkadaşımız gözaltına alındı. Savcılık makamı tarafından tutuklamaya sevk edilmiş ve tutuklandı. Bu tarih ne tutuklamaya sevk eden savcıyı unutacak, ne o kararı veren hakimi unutacaktır. Avukat Ömer Kavili düştüğü yerden kalkar, itiraz eder tahliye olur ama o kararı veren savcı ve hakim nasıl düştüğü yerden kalkacak? Hukuk düşerse kalkmaz. Bizlerin asli görevi mesleğe başlarken ettiğimiz yemine sadık kalıp üst seviyeye çıkarmak. Bakıyoruz Hukukun herkes için eşit uygulanması gerektiğini avukatlardan başka söyleyen ve dile getiren yok. Artık bundan dönülmesi gerekiyor. Hukuk kuralları evrenseldir. Herkes kanunlar önünde eşittir. Lütfen mesleğimize yapılan bu saldırıları durdurun. Biz bunun sonuna kadar arkasında olduk, olmaya devam edeceğiz. Ömer Kavili’nin dediği gibi ‘kahrolsun avukatlar’ diyorum. Yeni dönemde genç nüfusu da göz önüne alarak CMK üzerinden daha fazla pay alabilmeleri için yönetmeliklerde, yönergelerde değişiklik yapacağız. Seçildiğimiz takdirde yeni baro hizmet binası için biran önce proje aşamasına geçeceğiz. Proje geçmeden önce de meslektaşlarımızı acil bir şekilde toplayıp proje ilgili görüşlerini alıp, Barolar Birliğine bildireceğiz ve projeyi netleştirip ihaleyi tamamlayıp biran önce temelini atmak istiyoruz.”

Başkan Adayı Bektaş Şarklı ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Halkın adaletten hala umudu var. her ne kadar dosyalar yıllarca sürse de, hukuksuzluk olsa da avukatlar olarak çok ciddi problemler yaşanıyor. Adliyedeki vatandaşların temsilcileri olan avukatlar maalesef işlerini yapmakta zorlanıyor. Bu nedenle aday olduk. Mücadele edeceğiz, sonuna kadar adalet diyeceğiz. Yani bu ülkede 76 milyon insanın adalete ihtiyacı var, adalete susmamış durumdalar.  Bunun adliyedeki sivil temsilcileri olan avukatlar da bu görevi  layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Baronun avukat hakları için ve vatandaş için önemlidir. Bu mücadeleyi de baronun vermesi gerektiğini düşüncesiyle aday olduk. Diğer adaya da başarılar diliyorum. Kazanan avukatlar ve Gaziantep barosu olsun. 2-3 yıldan beri adliye içerisinde avukatlar ciddi anlamda sıkıntılar yaşamakta. Örneğin otopark ciddi bir sıkıntı. Avukat duruşmaya yetişemiyor, dosyası düşüyor, müvekkiliyle kötü oluyor.

Adliye adeta avukatlara kapı kapı, koridor koridor kapatılmış durumda. Biz oraya keyfimiz için gitmiyoruz. Biz oraya işimizi yapmak için, vatandaşın talebini dile getirmek için gidiyoruz. Bize kapıların kapatılması aslında adliyenin kapısının vatandaşa kapatılması demek. Bu sorunlarla ilgili Adalet bakanı başta olmak üzere gerekli yetkililerle görüşeceğiz. Biz de adliyenin bir parçasıyız.

Daha önceki dönem de yaptığımız gibi şehrimize, doğamıza, insanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

HABER//AYSU YIKMIŞ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler