USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

"Gaziantep kültürüne kazandırılmalı"

18-09-2015 20:17
Gaziantep

Gaziantep’in en eski yerleşim yerlerinden Boyacı Mahallesi, bakımsız durumda bulunan tarihi Antep evleri ile dikkat çekiyor. Mahalledeki tarihi evlerin restore edilmesi gerektiğini belirten Boyacı Mahallesi Muhtarı Halil Soylu, ”Gaziantep kültürüne kazandırılması gerekiyor “ diye konuştu.

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Boyacı Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Halil Soylu’dan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki, Gazeteniz Hakimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşmaya devam ediyor. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Boyacı

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: 8 bin

Mahallenin seçmeni: 2 bin

Mahalle ve cadde sayısı: 54 sokak, 1 ana cadde

Mahallenin muhtarı: Halil Soylu

Boyacı Mahallesi muhtarlığı görevini 2 dönemdir sürdürdüğünü ifade eden Halil Soylu, ”30 yıl önce Boyacı Mahallesi’ne gelerek bu mahalleye yerleştim. Esnaf olarak mahallede uzun bir süre yaşadıktan 2009 Yerel seçimlerinde Boyacı Mahallesi muhtarlığı için aday oldum. Seçmenimizin de beni bu göreve layık görmesiyle birlikte iki dönemdir mahalle muhtarlığı görevini sürdürüyorum” dedi.

BOYACI SOKAKLARI DAR VE GEÇİLMEZ

Boyacı Mahallesi’nde bulunan Hamdi Kutlar Caddesi’nin oldukça işlek bir yer olduğunu belirten Soylu, ”Mahallemizde bulunan tek cadde olan Hamdi Kutlar Caddesi, mahallemizin önemli ölçüde trafiğini taşıyor. Ulaşım noktasında Hamdi Kutlar Caddesi mahallemiz için büyük önem taşıyor. Bunun dışında mahallemizde 54 adet sokağımız bulunuyor. Dar olan sokaklarımız ve çıkmaz sokaklarımız, eski yerleşim alanı olmanın getirdiği bir sorun olarak karşımıza çıkıyorlar. Dar sokaklara park eden araç, dar olan sokaklardaki trafikte sorunlar yaşanmasına neden oluyorlar. Bunun yanı sıra sokaklarda kaldırım bulunmuyor, vatandaşlar sokak aralarında yollarda yürümek zorunda kalıyorlar” şeklinde konuştu.

MAHALLEMİZİN NÜFUSU GİDEREK ARTIYOR

Mahalle genelinde nüfusun artış gösterdiğini ifade eden Soylu,” Mahallemizde 8 bin civarında vatandaş ve 130 hane Suriyeli mülteci yaşıyor. Bunun dışında 2 bin civarında seçmenimiz bulunuyor. Komşu olduğumuz mahallelerimizi ise Bekirbey, Kozluca, Şekeroğlu, 25 Aralık Mahallelerinden oluşuyor. 25 Aralık Mahallesi’nin bizden ayrılmasıyla birlikte Boyacı Mahallesi’nin alanı azalsa da her geçen gün şehrin aldığı göç ile birlikte mahallemizin de nüfusu giderek artıyor” dedi.

TARİHİ ANTEP EVLERİ, RESTORE EDİLEREK GAZİANTEP KÜLTÜRÜNE KAZANDIRILMALI

Boyacı Mahallesi’nin eski Gaziantep kültürünü yansıtan tarihi evlerin bulunduğu bir bölge olduğuna dikkat çeken Soylu,” Mahallemizde bulunan tarihi Antep evleri, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıyalar. Bu evlerde yaşayan vatandaşlar, dar gelirli vatandaşlardan oluşuyor. Pek çok aile mecburiyetten bu evlerde ikamet etmek zorunda kalıyorlar. Devletin ve belediyelerimizin bu tarihi evlere sahip çıkması gerekiyor. Bölge ya restore edilmeli ya da kentsel dönüşüm alanı olarak yıkılarak yeni yerleşim alanları açılmalıdır. Benim düşüncem evlerin restore edilerek Gaziantep Kültürüne kazandırılmasıdır. Yusufoğlu ve Kasap Süleyman sokaklarında yer alan eski Antep evlerinin pek çoğunun yıkılma tehlikesi bulunuyor. Bu konuda destek bekliyoruz ” diye konuştu.

ALT YAPI SORUNLARIMIZ BÜYÜK ORANDA GİDERİLDİ

Alt yapı konusunda sorunların büyük oranda çözüldüğünü belirten Soylu,” Boyacı Mahallesi eski bir mahalle olduğu için zaman zaman alt yapıda sorunlar yaşanıyordu. Yağmurlama kanallarının da yapılmasıyla birlikte alt yapı konusunda önemli bir sorunumuz ortadan kalkmış oldu. Yollarımız yenilenerek eski görüntüler büyük oranda ortadan kalkmış oldu. Kısa süre içerisinde mahallemizdeki alt yapı sorunlarının giderileceğine inanıyorum” diye konuştu.

MAHALLEYE OKUL İSTİYORUZ

Mahallede cami, park ve sağlık ocağı bulunduğunu ifade eden Soylu,” Mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte okul, cami ve sağlık ocağımız bulunuyor. Ancak eğitim noktasında mahallemizin ihtiyaçlarını karşılayacak okullar yapılmasını istiyoruz. Boyacı, Suyabatmaz, Kepenek ve Bekirbey Mahallesi’nde yaşayan çocuklarımız Kozluca Mahallesi’nde bulunan İstiklal İlkokuluna gidiyorlar. Mahallemize hem lise hem de ilkokul yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

TEDAŞ İLE SORUNLAR YAŞIYORUZ

Tedaş ile sorunlar yaşandığını dile getiren Soylu,” Aydınlatmalarımız yapılmıyor, elektrik kabloları yer altına alınacağı söylendi. Ancak 5 yıldır herhangi çalışma başlatılmadı. Aydınlatma konusunda şikayetlerde bulunuyoruz, tamir için ekiplerin gelmesi haftaları buluyor. Tamire gelen ekip, işini tam olarak yapmıyor iki gün sonra aynı yerde yeniden sorun yaşıyoruz. Sadece Boyacı Mahallesi değil, Gaziantep’in diğer mahallelerinde de Tedaş ile ilgili sorunlar yaşanıyor” diye konuştu.

KOMŞULUK İLİŞKİLERİNDE ÖRNEK MAHALLE

Komşuluk ilişkilerine değinen Soylu,” Mahalle genelinde yaşayan vatandaşlarımız, büyük oranda Gaziantep’in yerlisi olan vatandaşlardan oluştuğu için komşuluk ilişkilerimiz gayet iyi durumda. Şehir genelinde unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkileri birbirlerini tanıyan, yardımsever insanların bulunduğu Boyacı Mahallesi’nde en güzel örnekleriyle birlikte yaşanıyor.

ASAYİŞ OLAYLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALDI

Geçmiş dönemlerde Boyacı Mahallesi’nde asayiş olayları yaşandığına dikkat çeken Soylu,” Emniyet birimlerinin titiz çalışmaları sonucunda asayiş olayları önemli ölçüde azaldı. Muhtarlığımızla irtibat halinde bulunan emniyet birimleri sorun durumunda etkili çalışmalar yaparak çözüm üretiyorlar. Bir dönem mahallemize gelen madde bağımlısı gençlerde mahallede barınacak alan bulamadıkları ve emniyet birimlerinin çalışmaları sonucunda mahallemize gelmeyi bıraktılar“ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler