USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Video Haber

"GAZİANTEP UMUT OLDU"

25-01-2017 08:07
Gaziantep

Gaziantep Ticaret Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gaziantep Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıda konuşan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Gaziantep 2016 yılını sadece binde 1 oranında bir düşüş ve 6,2 milyar dolarlık ihracatla en fazla ihracat yapan beşinci il olarak tamamladı. Gaziantep tüm ülkeye umut oldu” diye konuştu.

!#**v929&pl=true**#! 

“EKONOMİNİN İVME KAZANDIĞI BİR YIL OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Gaziantep Ticaret Odası Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Settar Konukoğlu ve meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GTO Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, “2017 yılının terör olaylarının yaşanmadığı, ekonominin ivme kazandığı, huzur, birlik ve beraberlik içerisinde geçecek bir yıl olmasını temenni ediyoruz” dedi.

“BU BİNAYI YAŞATMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Gaziantep Ticaret Odası’nın yeni döneminin hayırlı olması temennisinde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep kültür, sanat, sanayi şehriyiz diyoruz ama bizim medeniyetimizin en büyük özelliği İpek Yolu, Kalkınma Yolu, üzerinde bulunuyor olmamızdır. Gaziantep Ticaret Odası bizim için çok kıymetlidir. Kültür Sanat Merkezi’mizi toplantınız için kullanmanız ve yaşatmanızı sizden özellikle istirham ediyorum. Sergi salonlarımız, kent arşivimiz, çocuklarımız için açtığımız sanat merkezi, resim ve mozaik kurslarımız var. İstiyoruz ki yakın tarihimize tanıklık yapmış bu duvarlarımız, çatımız 2 milyonluk şehrimizi kuşatsın istiyoruz. Bu binayı yaşatmak hepimizin görevi” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ SİZLERDEN ALDIK”

Yeni bir yılın başında olduğumuzu söyleyen Şahin, “Yüce mevladan 2017 yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 2016 yılı ok zor bir yıl oldu. Ülkemiz için zor bir yıl olurken bölgemiz ve Gaziantep için tarihimizde en zor dönemi yaşadık. Yeni yılda yüce mevlam aydınlığa çıkarsın. Yeni yılda daha çok çalışarak, Gazi şehri hak ettiği yerlere ulaştırmayı hedefliyoruz. Gaziantep çok hızlı büyüyor. ‘Biz yaptık oldu’ anlayışından çok ‘birlikte ne yapabiliriz’ anlayışını taşıyoruz. Daha iyiye, daha güzele dönüştürmek için bu makamdayız. Büyük eserler konusunda bu kadar sıkıntıya rağmen şehrin 2023,2073 vizyonları noktasında takım olarak çok yoğun çalıştık. Gücümüzü sizlerden aldık. Odalarımızın güçlü bir şekilde devam etmesi, demokrasimizin de güçlü bir şekilde devam etmesi anlamına geliyor” diye konuştu.

“GAZİANTEP İHRACATTA BEŞİNCİ SIRADA YER ALDI”

Gaziantep’in ihracatta beşinci sırada yer aldığını söyleyen GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Türkiye, içerde ve dışarıda tarihinin önemli sınavlarından birini veriyor. Aynı anda birden fazla terör örgütüne karşı mücadele verdiğimiz bu süreçte karanlık odaklar küresel bir sorun olan terörün, milli birliğimizi bozamayacağı çok net bir şekilde gördü. Teröre baş eğmeyen Türkiye’nin önüne yeni tuzaklar kurulmaya çalışılıyor. Türkiye’yi ekonomi ile vurmaya çalışıyorlar. Biz bu oyunlara asla gelmeyeceğiz. Biz umudumuzu kaybetmeden çalışmaya, üretmeye devam ediyoruz. Terörle, ekonomik durgunlukla mücadelemizi işimize sarılarak vereceğiz. Ailemizle, çalışanlarımızla kabuğumuza çekilmeden sosyal ve kültürel hayatımıza devam edeceğiz. Gaziantep bu noktada tüm ülkeye umut oldu. Gaziantep 2016 yılını sadece binde 1 oranında bir düşüş ve 6,2 milyar dolarlık ihracatla en fazla ihracat yapan beşinci il olarak tamamladı. Gaziantep her şeye rağmen bunu başardı. Dileğimiz 2017 yılında tüm illerimizde ihracat rakamlarının artması ve Gaziantep’i daha üst sıralara çıkmasıdır” dedi.

“SİYASET EKONOMİNİN ÖNÜNDE OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Türkiye’nin 2017 yılında yoğun bir gündemi olduğunu söyleyen Hıdıroğlu, “Türkiye 2017 yılına oldukça yoğun siyasi, jeopolitik ve dış politik gündem ile girdi. Başkanlık Sistemine geçişi ön gören Anayasa değişikliğinin referanduma sunulması sürecinin de başladığı düşünülünce yılın ilk yarısında siyaset ekonominin önünde olacak gibi görünüyor” diye konuştu.

“DÖVİZDE DALGALANMA OLDU”

Türkiye’nin kurlarla sınavının devam ettiğini söyleyen Hıdıroğlu, “Türk Lirası, son dönemde gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybeden para birimlerinden biri olmuştur. Bugün yapılan Merkez Bankası toplantısından çıkan faiz kararı piyasaların beklentisini karşılayamayınca dövizde yine bir dalgalanma oldu. Bu durum vatandaştan sanayiciye kadar herkesi olumsuz etkilemektedir. ‘Her şeye rağmen umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Ülkemiz için, çocuklarımızın yarını için çalışacağız, üreteceğiz’ diyen iş dünyasının daha ılımlı bir siyasi gündeme ihtiyacı olduğunu da siyasilerimizin unutmaması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE 100 YARIŞMASI’NDA GAZİANTEPLİ FİRMALAR LİSTEYE GİRDİ”

TOBB ve TEPAV işbirliğinde düzenlenen Türkiye 100 Yarışması’nda Gaziantepli 4 şirketin yer aldığını ifade eden Hıdıroğlu, “Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında 4 Gaziantepli şirketin bulunması bizim için umut ve gurur kaynağı oldu. Oba Makarna, Güneydoğu Cam Sanayi, Öğüt Organik Tarım Ürünleri ve Baymel Poliüretan Kimya Sanayi Türkiye 100 Yarışması’nda listeye girdi. Bu şirketlerimizi tebrik ediyorum. Bu listede daha fazla Gaziantepli firmayı görmeyi umut ediyorum” diye konuştu.

“ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDUK”

Geçtiğimiz hafta Ankara’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Hıdıroğlu, “Yönetim Kurulu olarak TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, KOSGEB Genel Başkanı Recep Biçer ve Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdullah Tencan’a ziyarette bulunduk. Yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte Gaziantep için yapabileceklerimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Hem iş dünyasının yaşadığı sıkıntılardan bahsedip çözüm önerilerimize destek isteyerek, Odamızın projelerini gündeme taşıdık. Ziyaretlerde sunduğumuz projeler ile ilgili izleyeceğimiz yol haritalarımız noktasında oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Başbakan Yardımcımız Şimşek ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza yapacağımız ziyaretlerde çözüm önerilerimizi ve projelerimizi anlatacağız” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’E SAVUNMA SANAYİSİ KURULMASI KONUSU GÜNDEME TAŞINDI

Gaziantep’e Savunma Sanayi kurulması konusunun gündeme taşındığını söyleyen Hıdıroğlu, “Gaziantep’e savunma sanayi gibi yeni bir yatırım alanı kazandırılması konusunda projemizi dile getirdik. Bugüne kadar devletçi ekonomi modelinin tamamen dışında özel sektör eliyle gelişen kentimiz için devletin Gaziantep’e savunma sanayi alanında bir yatırım yapması ya da bu anlamda özel sektörü yönlendirmesini arzu ediyoruz. Gaziantep için bu yeni yatırım alanı şehrin güçlü metal sektörü başta olmak üzere birçok sektörü destekleyecektir. Bir taraftan kent dinamiklerini harekete geçirirken diğer taraftan da oluşturacağı tedarik zinciri ile bölge illerini de destekleyeceği düşüncesindeyiz” dedi.

“GAZİANTEP ÖNCÜ OLACAK”

Gaziantep’in bölgesel kalkınmada öncü olacağını kaydeden Hıdıroğlu, “İçinde bulunduğumuz coğrafyada barış sonrası süreçte bölgesel kalkınma inanıyorum ki Gaziantep öncülüğünde gerçekleşecek. Bu noktada özellikle barış sonrası bölgesel kalkınma için yapılacaklar notasında TEPAV (Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı) ile başlatmayı planladığımız çalışmalar hakkında bakanlarımız ile görüş alışverişinde bulunacağız. KOSGEB’in KÜSGET bölgesindeki arazisi üzerine içerisinde özel mesleki teknik lise ve ilerleyen süreçte yüksek okul ve üniversitenin yer alacağı bir eğitim kampusu kurmayı hedefliyoruz. KOSGEB Başkanımız ile detaylarını paylaştığımız bu projede en temel hedefimiz, okul ve iş dünyasını bir araya getirebilen bir eğitim modelini uygulamak. Dünyadaki en iyi örnekleri Almanya’da bulunan bu model için oda olarak Almanya’dan profesyoneller ile çalışmaya başlayarak, projenin altyapısını tamamlama aşamasına geldik. Ayrıca ziyaretlerimizde Ankara bürokrasisini ‘Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı’ projesi kapsamında Gaziantep’e davet ettik” şeklinde konuştu.

“SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİ GAZİANTEP’E DAVET ETTİK”

Sektör Temsilcilerini Gaziantep’e davet ettiklerini ifade eden Hıdıroğlu, “Geçtiğimiz günlerde "Domotex Hannover Fuarında” açtığımız stant ile de sektör temsilcilerini Gaziantep'e davet ettik. Sayın Meclis Başkan Yardımcımız ve Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer’e de verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Gaziantep’in en önemli sektör fuarı olan “DomotexTurkey” halı fuarı Odamız organizasyonunda Güneydoğu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde 22-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN AYAKLARINA HALI SERMELİYİZ”

Domotex Halı Fuarı aslında sektörde olan olmayan herkese önemli bir sosyal sorumluluk yüklediğini söyleyen Hıdıroğlu, “Tüm şehir, Halı Fuarına tüm dünyadan katılımcı ve ziyaretçi çekebilmek için dünyanın ayaklarına halı sermeliyiz. Eğer biz insanları buraya getirebilir ve buranın güvenli olduğu, buranın tarih, kültür, gastronomi, üretim anlamında nasıl bir zenginliğe sahip olduğunu anlatabilirsek şehrimize binlerce döviz, huzur ve umut kazandırmış oluruz. O nedenle sadece Gaziantep’in ortak aklına, Gaziantep iş dünyasına, Gaziantep’te yaşayanlara değil, dünyanın her yerindeki hemşerilerimize sesleniyorum. Bir dostunuzu, bir müşterinizi, bir arkadaşınızı “Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı” kampanyası kapsamında Gaziantep’e davet edin, ağırlayın. Gaziantep’in her mevsim farklı bir güzellikte ve lezzette olduğunu anlatmalıyız” dedi.

GTO’DAN ÖRNEK KAMPANYA

Gaziantep Ticaret Odası olarak kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini ifade eden Hıdıroğlu, “GTO olarak önümüzdeki günlerde sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz. Türk Kızılayının verilerine göre Fırat Kalkanı Operasyonu, yaşanan terör olayları ve kış şartları kan stoklarında azalmaya neden olmuş durumda. Bu sebeple 22 Nolu İnşaat Malzemecileri Meslek Komite üyelerimizin önderliğinde bir kan bağışı kampanyası başlatıyoruz. Bu kampanyayı “Canıyla tarih yazanların torunları, kanıyla hayat kurtarıyor” sloganı ile 8 Şubat’ta yani, Antep’e Gazilik unvanı verilişinin 96.yıldönümünde gerçekleştireceğiz. 8 Şubat Çarşamba günü saat 9.30 ile 18.00 arasında Odamızda gerçekleştirilecek bağış kampanyasına hepinizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve Türkiye 100 Yarışması’nda dereceye giren firmalara plaket verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler