USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gaziantepliler, Frankfurt’ta Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde buluşacak

Gaziantepliler, Frankfurt’ta Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde buluşacak
14-11-2016 04:16
Gaziantep

2005 yılında dernekleşen Frankfurt Gaziantep Derneği tarafından, bu sene 9'ncusu düzenlenecek olan Geleneksel Gaziantep Kültür ve Dayanışma Eğlence Gecesi‘nde Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Gaziantepliler Frankfurt’ta buluşacak.

Frankfurt Saalbau Kültür Merkezi (Saalbau -Titus / Nordwest Zetrum Limescorso 8 /60439 Frankfurt a. Main) adresinde19 Kasım 2016’da düzenlenecek  gecenin  tüm gelirinin  Gaziantep’te işitme  engelli çocuklara bağışlanacağı açıklandı.

Frankfurt Gaziantep Dernek Başkanı Ökkeş Toy, “Dayanışma inceliktir. Hep birlikte 10. Frankfurt- Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde buluşalım. Hemşerilerimizi, Gaziantep dostlarını ve tüm güzel insanları aramızda olmaya çağırıyoruz. Birlikten güç doğar unutmayalım. Avrupa’da yaşayan hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının geliştirilmesini hedefliyoruz. Türk ve Alman siyasetcilerinin onur konuğu olacağı gecede, Almanya’ya komşu olan ülkelerden Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya ve İtalya’daki hemşehrilerimizde katılacaklar" dedi.

Düzenlenecek gecede, Gaziantep tanımtım filmi gösterisi, Gaziantep tarihi ve kültürü hakkında bilgilendirme, Gaziantep El Sanatları sergisi, Gaziantep Tarihi Fotoğraf sergisi, Türk Hat sanatı (Kaligrafi) , Damaklara lezzet “Gaziantep Yemekleri ve Baklavası”, Gaziantep’in sevilen ve vazgeçilemez sanatçısı Faruk Lök, POP star yarışmalarının yıldızı Adnan Orhan ve yorumuyla dillere destan Vildan Keçecioğlu konseri gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler