USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

RENKLİ BAYRAM

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gaziantep’te coşkuyla kutlanıldı, binlerce çocuk coşkuya ortak oldu

RENKLİ BAYRAM
23-04-2018 07:46
Gaziantep

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Gaziantep’te coşkuyla kutlandı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan törenlere Festival Park’ta binlerce çocuğun katıldığı şenliklerle devam edildi. Festival Park’ta devam eden renkli şölene katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile diğer yetkililer yapılan konuşmaların ardından çocukların hazırladığı programlara katıldılar. Şölen alanınde yer alan Suriyeli çocuklar ile yüzlerine boyadıkları Türk bayrakları ile ilgi odağı oldular.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN RENKLİ GÖRÜNTÜSÜ BÜYÜLEDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı şölen alanı olarak seçilen Festival Park’ta eğitimlerini Gaziantep’te sürdüren çocuklarda yer aldılar. Bir birinden renkli görüntüleri ile büyük beğeni toplayan Suriyeli çocuklar ilgi odağı oldular. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de coşkulu bir şekilde kutlandı. Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar, masal parkta devam etti. Etkinliğe gelen yüzlerce çocuk doyasıya eğlenirken, okullarda çocuklar için çeşitli stantlar kurdu. Çocukların günün anlamını anlatan şiirler okunmasının ardından, program folklor gösterisiyle devem etti. Kutlama programına, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Ali Ekiyor, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNİN STANTLARI DOLDU TAŞTI

Festival Park içerisinde çocukların eğlenmelerine yönelik açılan stantlar büyük ilgi gördü. Özellikle Şehitkamil Belediyesinin stantlarında gönüllerince eğlenen çocuklara Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu eşlik etti. Belediye Başkanı Fadıloğlu, çocuklarla birlikte oyunlar oynadı ve onlara çeşitli hediyeler dağıttı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunun altını çizen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Bu önemli bayramımızda çocuklarımızla bir araya gelerek onların bu bayramı en güzel şekilde kutlamalarına vesile olmaya çalıştık. Çocuklarımızla yani geleceğimizle bugün bir arada olmaktan dolayı oldukça mutlu ve gururluyuz” şeklinde konuştu.

“HÂKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamasında, “Kahraman milletimizin temsilcilerinin ortak bir gaye etrafında ve Meclis çatısı altında birleştiği 23 Nisan 1920, istiklal mücadelesinde zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli dönüm noktasıdır.  “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla yola çıkan ecdadımız,23 Nisan ruhuyla hareket ederek birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna verdiği büyük mücadelelerden sonra bağımsızlığına kavuşmuştur. Milli egemenliği tesis ederek bunu çocuklara hediye eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakârlıkların timsali olmuştur. Bu günün bayram olarak çocuklarımıza armağan edilmesi, geleceğimizin teminatı çocuk ve gençlerimize olan inanç ve güvenimizin bir göstergesidir” dedi. Yerlikaya konuşmasını şu şekilde sürdürdü;“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrıca önemlidir. Bu bayram 1981 yılından beri evrensel bir bayram olarak bütün dünya çocuklarıyla birlikte coşkuyla kutlanıyor. Onların bayram coşkusuyla gülümseyen aydınlık yüzleri ve gözlerindeki ışık hepimize yeni bir güç ve heyecan veriyor. Bu özel bayramda bizler, çocuklarımızın gelecekte; ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için üzerlerine düşen sorumlulukları en güzel şekilde yerine getireceklerine gönülden inanıyoruz. Milli İrademizin yegâne temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz; 98 yıldır, ilk günkü heyecan ve coşkuyla, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı barış ve refaha kavuşturmak, onlara daha parlak bir gelecek hazırlamak için büyük kararlılıkla çalışmaktadır. Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisimizdeki tüm Milletvekillerini rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. kuruluş yıldönümünü ve bütün çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gönülden kutluyor, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızı ve dünyadaki bütün çocukları sevgiyle selamlıyorum.”

”DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN
EDİLEN TEK ÇOCUK BAYRAMI”

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı ve Türk milletinin var olma mücadelesi içerisinde egemenliğini kesin olarak ilân ettiği tarihin nişanesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yanında, Dünya´da çocuklarına bayram hediye eden, bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olma özelliğine sahip ülkemiz, gençlerimize ve çocuklarımıza yarınları emanet ederek, onlara ne kadar değer verdiğini de ayrıca ortaya koymuştur. Şanlı Milletimiz, I. Cihan Harbinden sonra topraklarımızın istilacı güçler tarafından işgal edilmesi üzerine büyük bir bağımsızlık mücadelesi vermiş ve kazandığı zaferler ile Dünya tarihine şerh düşmüştür. Önce Erzurum, sonra Sivas Kongreleri ile milli birlik ve beraberliğin temelleri atılmış, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılışı ile de milletimiz tek vatan tek bayrak etrafında kenetlenerek, milli benliğini ve aşılmaz gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Geleceğimizin teminatı ve bugünü anlamlı kılan sevgili çocuklar, Unutmayınız ki sizler, bu ülkenin bu milletin geleceğini şekillendirecek en önemli, en değerli varlıklarımızsınız. Bugün, sevincinizi ve coşkunuzu sizlerle paylaşan büyükleriniz; sizlerden araştıran, düşünen, üreten, sevgi, saygı, özdenetim, özgüven, adalet, sorumluluk, hoşgörü, çalışkanlık gibi bizleri biz yapan ahlaki ve insani değerleri benimsemiş, hayatına tatbik etmiş bir birey olarak yetişmenizi beklemektedir. Bu duygularla, 23 Nisan’ı çocuklarımıza armağan eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Meclisimizde kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler