USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Gaziantep'ten Almanya'ya kardeşlik köprüsü

Gaziantep'ten Almanya'ya kardeşlik köprüsü
09-09-2016 04:51
Gaziantep

Gaziantep ve Ludwigshafen Belediyelerinin ortak projesi olan ve 4 yıldır başarılı bir şekilde devam eden, ayrıca Almanya’nın en iyi uygulanan projeleri (Best Practise) arasına girmeyi başaran “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” projesi bu yıl da çok başarılı bir şekilde Ludwigshafen'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gaziantep ve Ludwigshafen şehirlerinin Kardeş Şehir ilişkileri sonucunda ortaya çıkan bu projeye TEOG 2 sınavında başarılı olan toplam 11 öğrenci katılım sağladı. Öğrenciler şehrimizi ve ülkemizi Almanya’da temsil etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, program öncesinde öğrencileri Belediye Meclis Salonu’nda kabul ederek tebriklerini bizzat iletti. Programın başarılı geçeceğine inandığını belirten Başkan Şahin, bu tür organizasyonların gençlere vizyon katacağını ve başta kendi eğitimleri için faydalı olacağını belirtti. Farklı bir kültürü tanıyacak olmanın bir hayat tecrübesi olacağını vurgulayan Şahin, bu tür projeler ile birlik ve beraberlik gibi olgularının gelişeceğine inandığını kaydetti.

ÖĞRENCİLERE ALMANCA EĞİTİMİ

Öğrenciler Almanya kampını Ludwigshafen şehrinde, Renn nehri kıyısında bulunan Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Kamp programı boyunca, sabah sporunun ardından Almanca dil eğitimi verildi. Alman dili hakkında bilgi vermeyi amaçlayan program aynı zamanda Alman öğrencilerle kendi dillerinde iletişim kurabilmeyi hedeflemiştir. Almanca dil eğitimi uzman eğitmenler tarafından interaktif bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Eğitim altyapılı olan projenin diğer bir hedefi ise farklı ülkelerin eğitim sistemlerini incelemektir. Bu kapsamında çeşitli lise ve üniversite ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Eğitim başlığı kapsamında, Gaziantep’e daha önceden gelerek şehrimizi ziyaret eden öğrencilerin eğitim gördüğü Carl Bosch Fen Lisesi (Gymnasium) ziyaret edildi. Alman eğitmenler tarafından eğitim sistemi hakkında bilgi alan öğrencilere, Alman öğrenciler de eşlik ederek okullarını tanıtmışlardır. Gaziantepli öğrencilere Carl Bosch Fen Lisesi Tarih öğretmeni Katja Segelbacher eşlik ederek, Mannheim Üniversitesi hakkında ve bu üniversitede nasıl eğitim görebilecekleri hususunda da detaylı bilgi vermiştir. Başarılı öğrenciler özellikle Mannheim Üniversitesine yoğun ilgi gösterdi.

Alman tarihi ve kültürü hakkında bilgi verilmesi çerçevesinde Ludwigshafen şehrinin 150. yılı ve 500 yıllık geçmişi olan Mannheim şehirlerinin özel olarak tanıtımları yapıldı. 2. Dünya Savaşı sırasında tahribat görmeyen tek kent ve UNESCO Dünya İnsanlık Mirası listesi unvanına sahip olan Heidelberg şehri ve dünyaca ünlü şato ziyareti ile tarihi yapılar ve şehirlerin kültürleri keşfedilmiştir.

TÜRK VE ALMAN ÖĞRENCİLERİ ARASINDA SPOR MÜSABAKALARI YAPILDI

Ludwigshafen Belediyesine bağlı Gençlik merkezleri ziyaretlerinde ise Gençlik Projeleri Sunumu gerçekleştirilerek, uluslararası kültürleri tanıma, dostluk ve ekip ruhu çalışmalarının önemine vurgu yapılmıştır. Ludwigshafen Belediyesi Gençlik Merkezlerinin organizasyonu ile Alman ve Türk Öğrenciler arasında çeşitli spor müsabakaları gerçekleştirildi. Masa Tenisi turnuvasında üstün başarı gösteren Gaziantepli öğrenciler, Futbol Turnuvası’nda ise gruplarda topladığı puanlarla 2. Lig ödülünü almayı başarmıştır. Öğrenciler, tesislere yakın bir konumda bulunan Olimpik havuzda sabah sporlarını gerçekleştirmiştir. Eğitsel, sportif ve kültürel ziyaretler haricinde, basın ve medya ziyaretleri de gerçekleştiren öğrenciler, tv-radyo, yayıncılık, gazete ve sosyal medya konularında farklı tecrübeler edindiler.

Göç, Mülteciler ve Entegrasyon Eski Bakanı, Dış İşleri Bakanlığı, Kültürel İlişkiler ve Eğitim Politikası Sorumlusu, Almanya Parlamentosu Dış İşleri Bakanlığı Üyesi Prof. Dr. Maria Böhmer, Gaziantepli öğrencilerin Almanya ziyaretlerinin ilk gününde resmi bir mektup göndererek onlara ilk günden moral aşıladı.

Ludwigshafen Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse de Gaziantep’ten gelen heyet ve öğrencileri belediye binasında ağırlayıp, sohbet etti. Program hakkında bilgi alan Lohse, öğrencilerle yakından ilgilenerek, Ludwigshafen'e geldikleri için teşekkür etti.

Gaziantep ile kardeş şehir olmanın önemine vurgu yapan bayan Lohse, “Öncelikle Gaziantep’te gerçekleşen menfur saldırı sebebiyle taziyelerimi ileterek, senelerdir başarıyla uygulanan bu projenin, öğrencilerin farklı bir kültür ve tarihi tanıması, yabancı dillerini geliştirmeleri ve yeni arkadaşlıklar edinmeleri açısından çok önemli" dedi.

Heyetle hatıra fotoğrafı çektiren Dr. Eva Lohse, öğrencilere özel olarak tasarlanan ve üzerinde her iki belediyenin logolarının yer aldığı Gaziantep-Ludwigshafen Maskotlarını hediye etti. Ayrıca şehrin Altın Anı Defterine imza atmalarını rica eden Lohse, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine projeye verdikleri destek için teşekkür etti.

Ludwigshafen Belediyesi’ndeki resmi ziyaret çerçevesinde, Gaziantep ve Ludwigshafen arasındaki kardeş şehir faaliyetleri hakkında Ludwigshafen Belediyesi Kardeş Şehirlerden sorumlu ilgili müdür Marcel Jurkat, öğrencilere belediye binasında bulunan Kent Müzesi’nde kapsamlı bir sunum yaptı. Sunumun akabinde uluslararası alanda öğrenci değişimlerinin verimliliğin önemine vurgu yapılmış ve devamlılığı konusunda  gerekli desteğin Ludwigshafen Belediyesi tarafından her zaman sağlanacağı bilgisi paylaşılmıştır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler