USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

GELECEĞİN İŞİNE YATIRIM YAPIYORUZ

GELECEĞİN İŞİNE YATIRIM YAPIYORUZ
03-04-2019 11:31
Gaziantep

Gaziantep’te bir grup genç girişimci, hayata geçirdikleri sanal market uygulamasıyla önemli bir yeniliğe ve hizmete imza attı.

-inşaat mühendisi ,ve şirketin ceosu Fırat Çil,
- Avukat Koray Saraçoğlu,
-Bilgisayar mühendisi Emre Polat
- İbrahim Yetkinşekerci ile genç girişimciler den oluşan, Gaziantep’te bir ilk olan www.marketsenin.com ile ilgili siz okurlarımız için bilgi aldık.

Bu işe ne zaman başladınız?

Yaklaşık iki yıl önce “www.marketsenin.com “ projesine başladık.Önceleri marketler aracılığı ile bu işi devam ettik.Bu işe başlarken amacımız;insanların sürekli tükettiği ürünlerden bir portföy oluşturmaktı.Biz bir market değiliz ve bunu da defalarca dile getiriyoruz.Biz insanları sürekli  ihtiyaç  duydukları  ürünlerden oluşan bir portföy oluşturup ayaklarına hizmet götürmekti.

Siz kendinizi tam olarak nasıl tanımlıyorsunuz?

İnsanların sürekli  gün içerisinde ihtiyaç duyabileceği  ürünleri ki bunun içerisinde  kırtasiye,giyim,temel  gıda hatta jarz aleti,fotokopi kağıdına kadar acil ihtiyaç gerektiren  ürünlerde köprü görevi yapmaktayız.Biz kendimizi böyle tanımlıyoruz.

Ürün yelpazeniz çok mu geniş?

Hem geniş hem de dar.Bir markettin içerisindeki marka,boy ebat çeşitliliği bizde yoktur. Sitemize girildiğinde günlük ihtiyaç ihtiva eden bütün ürünleri bulabilirsiniz. Şuan bin kalem kadar ürünümüz var.Yol kenarında,parktaki banka siparişlerimizde oluyor.Bankta çekirdek kola gibi atıştırmalıkları sipariş edenler oluyor.Düğün salonlarına çoraplar teslim ettiğimiz de oluyor.Müşteri adreslerini de  konumlarından alıyoruz.

Fiyat aralığınız var mı?

Fiyat farkımız diğer marketlere göre oranladığımızda çok fazla fark yok. Rekabetin çok olduğu market ürünlerinde fiyat farklarımız  da oluyor.Bizim mevcut bir operasyon fiyatımız var.Oda yüzde beşlik gibi bir rakam.Çünkü biz ayağa  anında hizmet götürüyoruz.

Ürün bazında en zor anınızda yanınızdayız”

15 dakika içinde kapıya teslimat yapıyoruz.”Ürün bazında en zor anınızda yanınızdayız” diyoruz. Yeni geçeceğimiz mobil uygulama ile müşteri, verdiği siparişte  kuryenin çıkış saatini ve kendine ulaşma anını cep telefonundan takip edebilecek.Bunun alt yapısını oluşturacak yapay zeka çalışmasını yapıyoruz.

Her bölgede depolarınız var mı?

İbrahimli ve Karataş’ta olmak üzere iki merkez depomuz var.Süre olarak teslimat hızını veremediğimiz bölgelere hizmet vermiyoruz.Uzak bölgelere saatlik hizmet götürüyoruz.ilkemizde şu; altından kalkamayacağımız sözü müşteriye  vermemizin hiçbir anlamı yok.
Ürünleri seçerken çeşitlilik değil de kalite algısı olan ürünleri tercih ediyoruz. Bizde   ürünlerini satmak isteyen firmalardan teklifler geliyor. Biz o tarz ürünlere girmiyoruz.Çünkü müşteriler bize güveniyor  ve bizde bu güveni boşa çıkarmamalıyız.

7/24 mü hizmet veriyorsunuz?

Şuan için gece on ikiye kadar teslimat yapabiliyoruz.Önümüzde ki süreçte 7/24 yapacağız.Önce hafta sonlarından başlayacağız.Gaziantep’te  aslında gece çok talep olacağını çok beklemiyoruz.O yüzden saat dilimini yavaş yavaş  deneyerek arttırarak gitmeyi planlıyoruz.İşimizde acelecilik gibi bir hedefimiz yok.Kalite ve memnuniyet öncelliğimiz.

Gaziantep büyükşehirlerde yıllardır uygulanan bu sitemi benimseyebildi mi?

Bizim beklediğimizin de üstünde bir ilgi ve talep var.Her geçen günde artarak devam ediyor.Ciddi reklam yapmadığımız için bizden çokta haberdar değiller.Biz müşterinin ayağına gittiğimiz için çarpıcı reklamlarla kendimizi daha çok duyurursak  sonra atından kalkamazsak ciddi manada  üzülürüz.Amacımız yavaş ve iyi şekilde bir büyümek.Çünkü “15 dakika” diye bir sözümüz var.Sipariş eğer 30 TL’nin altında götürme bedeli olarak  3.90 TL  alıyoruz.Ama üstünde olanlardan bedel  almıyoruz.O da maliyeti kurtarmak için mecbur oluyoruz.O an acil bir ihtiyacı olan içinde 3.90 büyük bir rakam değil.Mevcutta on kadar da kuryemiz var.

“Amacımız hizmet”

Amacımız insanların her anında ihtiyaçlarını karşılayabilmek.Gece çocuğun maması,bezi bitti.Biz işte tamda o çaresizlik anında kapınıza geliyoruz. Misafiriniz geldi eksikleriniz var.Biz sizin imdadınıza yetişebiliyoruz.Bu alanda da Gaziantep’te tekiz. Kolay değil gerçekten çok zor bir iş.

Alkol ve sigara gibi ürünler de var mı?

Çok fazla talep olduğu halde, sigara ve alkol ürünleri de devlet tarafından kanunen yasaklanmış olduğu için satışını yapmıyoruz.
Gaziantep’ de yapılmamış bir işti ve ciddi de bir açık vardı. Kendi hayatlarımızdan da yola çıktık.Ben inşaat mühendisiyim.Ortaklarım Koray Saraçoğlu avukat,Emre Polat bilgisayar mühendisi ve İbrahim Yetkinşekerci dört ortağız.

Ya ürünlerden şikayet olursa ve memnuniyet olursa?

Kapıdan yüzde yüz iade alıyoruz.Müşterinin bahane söylemeden ben bunu istemiyorum demesi yeterli.Bazen ambalajlı ürünlerde sorun çıkabiliyor.Markette  alsanız bile böyle bir sorunla karşılaşabilirsiniz.Biz bu durumda hemen değişimi yapıp müşteriye küçük hediyeler de gönderiyoruz.
Meyve sebze konusunda insanlarımız çok hassaslar.Bizimde bu alanda iddiamız çok yüksek. Çünkü ürünün en kalitelisini seçiyoruz.Müşteriye en güzel ve taze ürünü yine istediği ebatlarda yolluyoruz.Kendi eliyle seçebileceğinden daha iyisini gönderiyoruz.Süslü raflarımız yok.Ürünlerimiz kaliteli ve gerçekten çok özel.

Müşteriler size nasıl ulaşabilecekler?

Mobil uygulamamız var.İnternetteki sitemizden de bizlere  rahatlıkla ulaşabilirler.Orada canlı web sitemizde var.7/24 müşteri hizmetlerimiz aktif.Haftalık indirimli ürünler belirliyoruz.Avantajımız biz firmaların genel merkezleri ile çalışıyoruz.Bu doğrultuda da bize ekstra avantajlı ürünler gelebiliyor.Bu bizim yaptığımız bir özellik değil.Firmanın yapmış olduğu bir işlem.Bizde tamam diyoruz biz de Antep’te dahi bulamayacakları fiyatları müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.Biz market değiliz.O algıyı da yıkmaya çalışıyoruz.

“Çayınız demlenene kadar siparişiniz kapınız da”

Hassas olduğumuz bir diğer konuda müşteri ne sipariş etmişse kapısına o gidiyor.Hani elimizde bu kaldı yada bu vardı onu getirdik gibi bizde asla bir uygulama yok. Poşet ücreti de mecburen fiyata dahil ediyoruz.Ama kapıda istenilirse onunda geri iadesini alıyoruz.Müşteri hizmeti her zaman birinci önceliğimiz.Ve de müşteri odaklı çalışıyoruz.Kendisini özel hissetsin istiyoruz.

En yoğun siparişler hangi bölgeden geliyor?

Son zamanlar da İbrahimli,Emek,Sarıgüllük öncesinde de Karataş’tan geliyordu. Şimdiler de Antepia bölgesinden de yoğun siparişlerimiz olmakta.Yavaş ama istikrarlı bir şekilde büyüyerek şehrimizin her yerine eşit hizmet götürmeyi hedefliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler