USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

GENÇLER YARININ DEĞİL BUGÜNÜN MİMARLARIDIR

GENÇLER YARININ DEĞİL BUGÜNÜN MİMARLARIDIR
18-05-2018 09:39
Gaziantep

Biz İYİ Gençlik olarak Atatürk Cumhuriyeti'ne hizmet etmek isteyen,İYİ Parti iktidarında liyakata ve ehliyete önem verilerek,gençlerin hak ettiği oranda kendi başarısı nispetinde hak ettiği yerlere gelebileceğini söylüyoruz . İYİ Gençlik olarak bunun teminatı ve takipçisi olacağız.

Emre Karakuzulu kimdir?

-İYİ  Parti gençlik kollarında genel kurul idare kurulu üyesiyim.24 yaşındayım.Hasan Kalyoncu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.Türkiye’nin güncel sorunlarını takip ettiğim ve duyarsız kalamadığım içinde İYİ Partiden aday adayı olmaya karar verdi.

Siyasi hayatınız nasıl başladı?

-Annem iyi bir Atatürkçüdür. Atatürk’e olan sevdam ve Milliyetçi fikirlerimin oluşmasında büyük bir rol oynamıştır. Lise çağlarında ülkü ocakları ile tanıştım. 2012 yılında Ülkü Ocaklarında il yönetimine girdim ve birim başkanlığı yaptım. Yine 2014 yılında ülkü ocakları Şahinbey ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 2015 yılı 7 haziran ve 1 kasım seçimlerinde Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile birlikte saha çalışmalarında aktif görev üstlendim. 16 nisan kirli referandumunda bir grup arkadaşla birlikte “Hayır” kampanyasını yürüttük. Ve daha sonra 25 ekim 2017 sabahı İYİ partinin güneşi ile uyandık. Şu anda İYİ parti Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım

Genç bir arkadaşımız olarak heyecanlı görünüyorsunuz.

-Son 16 yıldır ülkemizi bataklığa çevirmiş, insanımızı cehaletin doruklarına çıkarmış ve Bir zamanlar vatan, millet, Sakarya diye bağıran milletimizdeki Aşkı dibe çekmiş bir siyasi iktidarın elinde yaşam mücadelesi vermekteyiz. Ülkemizin vahim durumu beni hüzünlendiriyor, buna dur demenin zamanı, Atatürk’ün bana verdiği görevi yerine getirme zamanı;
“Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.”

Gençlerin siyasetteki konumu ve İYİ Partinin gençliğe bakış nedir?

-Gençliğini seven önemseyen bir genel başkanımız var. Sanırım buda Meral Akşener’in eğitimci olup öğrenciler ile birlikte çokça vakit geçirmiş olmasından kaynaklı. “Gençliğin Umudu Meral Akşener” Sloganına karşılık olarak “Esasında Meral Akşener’in umudu Gençlik” diyecek kadar çok seviyor, bize değer veriyor, umut bağlıyor. Bu kadar duygusallığı geçelim isterseniz.

Sizce  Mecliste gençler neden azınlıkta?

- Ülke nüfusunun %47’si 30 yaş altındadır. Ayrıca 5 seçmenden 1 tanesi 27 yaşının altındadır. Bu demek oluyor ki Meclisteki 600 sandalyenin 160 tanesi gençler doldurmalıdır. Ama ne yazıktır ki mevcut parlamentoda sadece 5 tane 30 yaş altı Milletvekili bulunmaktadır. Siyasilerimize gençlik ile ilgili düşünceleri sorulduğunda gençler geleceğin mimarı deyip gençlerin öneminden bahsetmeye devam etmektedir. Buna karşı çıkıyoruz çünkü gençler geleceğin mimarları değil,bugünün mimarlarıdır. Bırakın geleceklerini kendileri tasarlasınlar.

İYİ Parti Eğitim sorunlarını nasıl görmektedir?

-Eğitim Türkiye’nin en büyük problemlerinin başında gelmektedir. İYİ parti eğitim alanlarındaki reformları ile 10 yıl içerisinde dünyanın örnek ülkelerinden biri haline gelmeyi planlamaktadır. Dünyaca kabul görmüş PISA sınavlarındaki derecelerimizi yükseltmeyi hedeflemektedir.

Bu reformların en başında Eğitimin temel taşı olan öğretmenlerimizden başlamayı tercih etmekteyiz. Alanlarında iyi yetişmiş, dünyayı izleyecek ölçüde yabancı dil bilen, demokratik değerleri, sanat ve sporu bir hayat felsefesi olarak özümsemiş ve birikimlerini öğrencilerine aktarmak için mesleğine sevdalı öğretmenlerin yetiştirileceği ‘’Öğretmen Akademileri’’ açılarak öğretmen yetiştirmede yeni bir başlangıç yapılacaktır.

Araştıran, oluşan problemleri çözebilen ve teknoloji iyi kullanabilen nesiller yetiştireceğiz.

Eğitim ile bugünü değil yarını kurtarırsın. Mevcut siyasi iktidar bugüne kadar 6 tane Milli Eğitim Bakanı atadı ve bunların hiçbiri öğretmen(eğitimci) değil. Eşini, dostunu, damadını Bakan yaparsan olmaz bu iş. Eğer torunlarımızın geleceğini düşünüyorsak ilk önce eğitimden başlamalıyız.
Eğitim, siyasetten uzak ve sadece eğitimcilerin nezdinde olacaktır.

Yurt Dışına Verdiğimiz Eğitim ve Beyin Göçü ile ilgili çalışmalarınız var mıdır?

-Bilindiği üzere Türkiye beyin göçüyle büyük bir savaş vermekte ve her defasından buna yenik düşmektedir. Okul öncesi eğitimden itibaren çocuklarımıza millet ve ülke sevgisi vermek, içinde yaşadıkları topluma katkı sağlamanın güzelliğini hissettirmek ve toplumla arasında kurulacak bağın, aidiyet duygusunun güçlenmesini sağlamak temel gayemiz olacaktır.

Üniversite açmak çok kolay, Betondan bir bina değil mi? Önemli olan iyi yetişmiş akademisyenlerle doldurmak. Maalesef ülkemizde siyasallaşmış atamaların sonucu Üniversitelerimizin pek bilgisiz akademisyenlerle dolup taşmaktadır. Biz istiyoruz ki öğrenciler eve gittiklerinde sosyal ve kültürel faaliyetler ile uğraşsın. Şu dersi nasıl geçerim kaygısıyla oluşan psikolojik baskılardan kurtaracağız.

Gençlerimizin en büyük sorunlarının başında işsizlik gelmekte.Partinizin çözüm politikaları nelerdir?

-Yapılan bir araştırmaya göre gençlere ülkedeki en büyük sorunun ne olduğu sorulduğunda terörden sonra en çok gelen cevap işsizliktir. İşsizlik Türkiye’de %10.2 iken genç işsiz oranının %21,1 olduğunu biliyoruz.

Eğitim hayatını yeni tamamlamış bireyler vasıfları yüksek olduğundan dolayı ücret talepleri de daha yüksek olmaktadır. İşveren ise daha önce iş tecrübesi bulunmayan bireylere iş vermek istememekte veya düşük ücretle çalıştırmayı hedeflemektedir. İş tecrübesi olmayan bu gençliği kafelerde barista, Restaurantlar da garson olarak görmekteyiz. İnsanları aldıkları eğitimle orantılı bir şekilde iş güç sahibi yapamadığınız sürece mutsuz insanlar yaratıyorsunuz.

Üniversite ve mesleki eğitim liseleri kontenjanları iş dünyası ile beraber tespit edildiği zaman bu işsizlik oranı büyük ölçüde azalacaktır. Nasıl mı?

Gaziantep’in Halı ve iplik üretiminde hatırı sayılır bir yeri var. Sürekli olarak tekstil işçisine ihtiyaç duymaktadır. Üretim ve ihracat oranlarına göre yıllık planlama yapılıp öğrenci kontenjanı açılacaktır. gelecek yıl kaç tane tekstil mühendisine ihtiyacımız var kaç tane tekstil makinesi kullanabilen işçiye ihtiyacımız var sorusuna cevabımız hazır olacaktır. Bu veriler doğrultusunda kontenjanlarımızı belirleyip işsiz dolaşan veya garsonluk yapan tekstil mühendisi sayısını olağanüstü azaltacağız.

GENÇLİK OLARAK ATAMIZIN İZİNDEYİZ..

HABER: MERVE TANRIÖVER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler