USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“GEREĞİ YAPILMALIDIR”

CHP Gaziantep’ten Bakan Soylu’ya tepki

“GEREĞİ YAPILMALIDIR”
29-06-2018 10:11
Gaziantep

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Valiliklere talimat verdim, CHP İl Başkanları şehit cenazelerine alınmayacak” sözüne CHP kanadından tepki yağıyor.

CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan yaptıkları açıklamalarla sert tepki verip özür dilenmesini beklediklerini belirttiler.

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Valiliklere talimat verdim, CHP İl Başkanları şehit cenazelerine alınmayacak” sözüne tepki göstererek, “Ortak değerlerimizin üzerinden ayrımcılık yapmak, ülkeyi kaosa sürükler” dedi.
 
ŞEHİTLİĞİN İDEOLOJİSİ OLMAZ

Kaplan, Süleyman Soylu’nun ifadesinin kabul edilebilir olmadığını da belirtip, “Biz CHP olarak bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da şehitlerimizin huzurunda tam kadro olacağız. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecek.

Ortak değerlerimiz üzerinden ayrımcılık yapmak, tartışma yaratmak ülkeyi kaosa sürüklemekten başka bir işe yaramaz. Terörün bitmesi parti olarak en büyük isteğimizdir. Bu açıklamayı kabul etmiyor, Süleyman Soylu için derhal gereğinin yapılmasını istiyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “CHP’liler şehit cenazelerine alınmasın” ifadesi kabul edilebilir bir şey değildir. Şehitlik kimsenin tekelinde değildir. Şehitliğin ideolojisi olmaz. Şehitlerimiz siyasi partinin değil milletimizin evlatlarıdır.” dedi.
 
CHP GAZİANTEP İL BAŞKANLIĞINDAN BASIN TOPLANTISI

Öte yandan CHP Gaziantep İl Başkanlığı da bir basın toplantısı düzenleyerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Valiliklere talimat verdim, CHP İl Başkanları şehit cenazelerine alınmayacak” ifadesine tepkilerini dile getirdiler.
 
ÖZÜR BEKLİYORUZ

Toplantıda konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP il başkanlarının şehit cenaze törenlerinde protokole alınmaması yönündeki talimatı" üzerine yaptığı açıklamada, bu talimatın ayrıştırıcı bir yönü olduğunun üzerini çizerek şunları söyledi: “Bu ülkedeki şehitler de gaziler de hepimizin. Cami avlularında kavga edecek hale gelmemeliyiz. Gerekli işlemlerin yapılmasını, özür dilenmesini bekliyoruz."
Yılmazkaya ayrıca 24 Haziran seçimleri sonucunda milli iradenin tecellisi sonucu Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçildiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kucaklayıcı balkon konuşmasının ardından bu tür açıklamaların doğru olmadığını belirtti ve “CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan da şehitlere sahip çıkıp, cenazelerine gideceğiz” dedi.
 
CHP MERKEZ YÖNETİM KURULU AÇIKLAMASI

CHP’nin 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim 'CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' diye" şeklinde tepki gösterildi.
 
BERKAY UÇAR:
“MÜNFERİD BİRİNİN DENSİZ AÇIKLAMASIDIR”

CHP Gaziantep İl Başkan Vekili Berkay Uçar, Süleyman Soylu’nun sözlerini “Münferid birinin densiz açıklaması” olarak değerlendirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Valilere, CHP İl Başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim” sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum açıkça ateşle oynamaktır.

Şehitlerimiz arasında ayrım yapan anlayış, şimdi de şehit cenazeleri üzerinden milleti bölmek peşindedir. Şehitlerimiz siyasi partilerin değil milletimizin evlatlarıdır.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu açıklamanın neresindedir? Eğer bu açıklamayı reddedip derhal İçişleri Bakanı hakkında gereğini yapmazlarsa, bilinmelidir ki bu münferit birinin densiz bir açıklaması olmaktan çıkar, derin mahfillerde hazırlanmış soysuz bir kaos planı olduğunu gösterir.
 
Daha yeni tamamlanan seçimlerin toplumda gerilimleri yok edip sükûnet ve huzuru tesis etmesi beklenirken, toplumu terörize eden bu açıklama eğer densiz bir çıkış değilse, o zaman yeni dönemin çatışma ve kaos üzerinden kurgulandığının delilidir.

Terörün kökünün kazınması ve bir daha şehitlerimizin gelmemesi en büyük arzumuzdur. Ancak şehit cenazeleri olması durumunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün yöneticilerimiz, milletvekillerimiz, il başkanlarımız ve örgütlerimiz tam kadro halinde orada şehitlerimizin huzurunda olacaklardır. Hiç kimsenin bunu engellemeye gücü yetmeyecektir. Ortaya çıkabilecek olayların tek sorumlusu Süleyman Soylu ve ona imkan veren iktidardır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler