USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

GIRTLAKLARINDA KALDI

GIRTLAKLARINDA KALDI
05-04-2017 12:01
Gaziantep

Gaziantep’in Nizip İlçesinde Özel Medinas Hastanesi’nin eski sahiplerine üst üste FETÖ operasyonu düzenlendi. Daha sonra el değiştiren hastanenin adı ADN oldu. FETÖ kapsamında adı sıkça gündeme gelen özel hastane Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından kiralanmak isteniyordu. Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin kiralama işi son anda iptal edildi.

KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERLİĞİ İŞLEMLERİ İPTAL ETTİ Mİ?

Adı Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında geçen Nizip Özel Medinas Hastanesinin el değiştirdiği ve adının ADN Hastanesi olarak değiştirildiği ortaya çıktı. Bu süreçte Kamu Hastaneleri Birliği tarafından devlet adına kiralanmak istenen hastane kentte büyük tepkiye yol açmıştı. Nizip’te halen hizmete girmeyen ADN Hastanesinin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından kiralanmak istenmesine neden olarak bölgedeki Suriyeli hastaların yoğunluğu gösterildi. Aylık kiralama bedeli olarak ilk başta 180 bin lira üzerine görüşmelerin başladığı daha sonra ise bu rakamın 50 bin liraya indirildiği iddia edildi.

HAKİMİYET YAZDI KİRALAMA İŞİ ASKIYA ALINDI

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından kiralanmak istenen Nizip AND Hastanesine ilişkin Hakimiyet Gazetesi’nin haberi büyük ses getirdi. Kiralama işine yönelik Hakimiyet Gazetesi’nin haberinin ardından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin protokolü askıya alındığı iddia edildi.

Nizip ADN Hastanesinin yeni sahiplerinin ise Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile kiralama işinin tamamlanması yönünde baskı kurduğu öne sürülüyor. Diğer yandan ise daha önce yapılan başvuruda adı geçen hastanenin SGK ile sözleşme talebi ret edilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler