USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

“Halktan uzaklaştılar”


“Halktan uzaklaştılar”

13-03-2019 04:44
Gaziantep

Demokratik Sol Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde ziyaret ettiği noktalarda vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Doğan, Akkent Mahallesinde seçim ofisi açılışına ve Hacıbaba Mahallelerinde düzenlenen Halk Toplantısına katıldı. Vatandaşlara seslenen Doğan, 4 Mevsim Gaziantep Projesi ile kentin sorunlarına yönelik kalıcı çözümler üretileceğini söyledi.

Akkent Mahallesinde düzenlenen Seçim Ofisi açılışında konuşan Doğan, “Buraya gelirken Akkent Mahallesinde yaşanan sorunları arkadaşlarıma sordum. Her yerde olduğu gibi çocuklarımızı zehirleyen torbacılar olduğunu öğrendim. Uyuşturucu tacirleri, uyuşturucu kaçakçıları ile mücadele etmek Belediye Başkanlarının görevlerinden bir tanesidir ama bu görev esas olarak devletin emniyet güçlerine düşüyor. Bu konuda bana düşen görevi geçtiğimiz gün söyledim. Sayın Valinin bu konudaki çağrımızı duymazlıktan geleceğini düşünmüyorum. Emniyet Müdürlüğümüzde çalışan polislerimizin, bu çocukları kendi çocukları gibi görerek çalışacaklarından eminim. Cumhuriyet Başsavcılığına vereceğimiz dilekçe ile bu konuda uyarıda bulunacağız. Geleceğe umutla bakan yavrularımızın hayatını karartmaya kimsenin hakkı yok. Bu bataklığın kurutulması gerekiyor.”

“HALKTAN UZAKLAŞTILAR”

Akkent Mahallesinde yaşanan ulaşım sorununa değinen Doğan, “Gaziantep’te ulaşım sorunun çözümlenememesini bir türlü anlayamıyorum. Avukatlık yaptığım yıllarda şehir merkezinde insanlar sanayi bölgesine gitmek için otobüs beklerlerdi. Otobüs bekleyen o kadar çok insan vardı ki oluşan kuyruklar metrelerce uzanırdı. Belediye Başkanı vatandaşın ulaşımını sağlamak gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime geldiğim zaman oturduk Halk Otobüslerini kurduk. Halk Otobüslerinin kurulması ile birlikte o kuyruklar sona erdi. Akkent Mahallesinde yaşanan ulaşım sıkıntısını bilmek için insanlarla konuşabilmek, halkla diyalog kurabilmek gerekir. Halktan uzaklaşırsanız, halkın karşısına çıkma cesaretiniz olmaz.”

SAYIN ERDOĞAN İLE DEĞİL FATMA HANIM İLE YARIŞIYORUZ

Yerel seçimlere gidildiğini hatırlatan Doğan, “Bir Belediye seçimine gidiyoruz, dolayısıyla Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yarışmıyoruz. Fatma Hanım ile yarışıyoruz. Ancak seçim araçlarına bakıyoruz Erdoğan’ın müzikleri çalışıyor. Sizin kendinize dair bir çalışmanız yok mu?” diye sordu.

“UTANMALILAR”

Doğan’ın ikinci durağı ise Hacıbaba Mahallesi oldu. Düzenlenen halk toplantısında konuşan Doğan, mahallenin sorunlarını ele aldı. Doğan yaptığı konuşmada, “Bu şehrin yöneticileri geçtiğimiz 15 yılda size daha iyi koşullar sağlayamadıkları için utanmalılar. Geçmişte bu mahallelerimizde su ve kanal yoktu. 1989 yılında bu sorunları ele aldık, Gaziantep’in en güzel alt yapılarını biz burada yaptık. Yollarınız sorunluydu, bu sorunu çözdük. O dönemde su fiyatları yüksek demiştiniz, şimdi su fiyatları nasıl? Benim bıraktığım su fiyatının 5 katı fazlasına su içiyorsunuz. İçtiğiniz su tertemiz iken şimdi arıtılmamış sular içiyorsunuz.”

31 Mart tarihinde Yerel Seçimlerin yapılacağını hatırlatan Doğan, “Önümüzde bir yerel seçim var, bu süreçte Fatma Hanım buraya kaç defa geldi? Yüzünü görmediğiniz Belediye Başkanına nasıl oy vereceksiniz? Fatma Hanım ile Belediye makamında görüşebiliyor musunuz? Yüzünü görmüyorsunuz, buraya gelmiyor; insan bari hizmet yapar! Bu mahallede halen benim dönemimde yapılmış olan asfaltları kullanıyorsunuz. Size hizmet yapmayan Belediye Başkanı hangi yüzle oy istemeye gelecek? Seçim yaklaşıyor ya ‘asfaltları yenileyeceğiz’ diye açıklama yapılıyor. Günaydın, şimdi mi aklınıza geldi?” diye sordu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM YERİNDE YAPILIR”

Kentsel Dönüşüm çalışmalarına değinen Doğan, “Kentsel Dönüşüm, yerinde yapılmalıdır. İnsanların doğup büyüdüğü, ilk aşkını yaşadığı, komşularının yaşadığı yerden ayırmak Kentsel Dönüşüm değildir. Sizi buradan göndermekle bütün geçmişinizden koparıyorlar. Burada kimin evi kentsel dönüşüme gidiyorsa, asla buradan gitmeyecek. İnsanlarımız burada yaşayacak ve kimse sizleri buradan gönderme hakkına haiz olmayacak. Onların karşısında duracağım.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler