USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

HANGİ DELEGEYE NE TEKLİF EDİLDİ?

CHP’de olağanüstü kurultay çağrısı yapan yenilikçi muhaliflilere siyasi rüşvet dağıtılıyor

HANGİ DELEGEYE NE TEKLİF EDİLDİ?
22-07-2018 10:52
Gaziantep

CHP’de cadı kazanı kaynamaya başladı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı  Genel Seçimlerinin ardından Muharrem İNCE’nin partisinin üzerinde oy alıp, Ecevit’ten bu yana ilk kez % 30 bandını aşan CHP’de Muharrem İNCE ile birlikte başlayan “yenilikçi akımına” parti genel merkezinden “siyasi rüşvetle” dur denme girişimi başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağanüstü kurultay çağrısı yapan muhalifler imza kampanyasını son hız sürdürürken parti yönetimi harekete geçti. CHP Genel Merkezi olağanüstü kurultayın toplanması için imza veren kurultay delegelerinden bazılarına meclis üyeliği gibi siyasi rüşvetlerle imzalarını geri çekmeleri konusunda baskı oluşturuyor. Bu kapsamda CHP Genel Merkezinin Gaziantep’te hangi kurultay delegesine nasıl bir siyasi rüşvette bulunduğu merak ediliyor.

GAZİANTEP’TE BAZI KURULTAY DELEGELERİNE MECLİS ÜYELİĞİ TEKLİFİNDE BULUNULDU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi Gaziantep’te olağanüstü kurultayın toplanması için imza veren bazı kurultay delegelerine belediye meclis üyeliği teklifinde bulunduğu ve bunun karşılığı olarak da imzalarını geri çekmeleri istendi. Bu kapsamda olağanüstü kurultayın toplanmasına yönelik Gaziantep’te bulunan 24 kurultay delegesinin 20’si imza vermişti. İmza veren delegelerden 5’ine belediye meclis üyeliği sözü verildiği ve imzalarının geri çekilmesinin istendiği iddia edildi.

Partisinin üzerinde oy alıp tabuları yıkmasıyla parti tabanında iktidar olabilme adına bir umut olan Muharrem İNCE ve yenilikçilere Genel Merkez “dur” dedi.

SİYASİ RÜŞVET İDDİASI

En son yenilikçilerin “Kurultay için son 21 imza” açıklamasının ardından parti genel merkezinin “şu ana kadar noter tasdikli sadece 120 imza var diyerek yalanlamasının ardından Kılıçdaroğlu ve ekibi olağanüstü kurultayı önlemek için düğmeye bastı.

Aralarında Gaziantep’in de adının geçtiği birçok ilde yaklaşan yerel seçimlerde kurultay üyelerine imza vermemeleri karşılığında belediye meclis üyeliği teklif edildi.

GAZİANTEP’TEN 5 İSİM

Gaziantep’te 24 Kurultay delegesinin 20’si değişim ve olağanüstü kurultay için imza vermişti. Genel Merkez ani bir müdahale ile bu kurultay delegelerine İmzalarını geri çekmeleri karşılığında Belediye Meclis Üyeliği teklif etti.

İmzasını Belediye Meclis Üyeliği karşılığında geri çekmesi talep edilen kurultay delegelerinin kimliği ve tavırlarının ne olacağı merakla bekleniyor.

MUHARREM İNCE’YE BÜYÜK ŞOK

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kurultay tartışmaları devam ederken Twitter hesabından bir dizi mesaj yayınlayan Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı sistemini ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerini eleştirdi. İnce mesajlarında “Ülkemizde ölüm sessizliği var. Bir şey, her şeye hâkim olmuş. Devlet sistemini alt üst eden düzenlemeler tek imzalı “fermannamelerle” yapılıyor. Hiç kimsenin sesi çıkmıyor, hiç kimseden itiraz yükselmiyor. Gelenekten ve gelenekçilikten söz edenler, neredesiniz? Çok önemli bir devlet geleneğinin yerle bir edilmesine neden itiraz etmiyorsunuz? Topluma tarihin ışığını tutmakla görevli olan Tarihçiler, neredesiniz?” ifadelerine yer verdi.

İnce’nin mesajları şöyle;

1- Ülkemizde ölüm sessizliği var. Bir şey, her şeye hâkim olmuş. Devlet sistemini alt üst eden düzenlemeler tek imzalı “fermannamelerle” yapılıyor.
2- Bunların içinden sadece Başbakanlık kurumunu ortadan kaldıran uygulama bile başlı başına bir yıkımdır. Türk tarihinin hiçbir döneminde devlet idaresinin tepesindeki iki yetki bir kişide toplanmamıştır.
3- Mutlakiyet dönemlerinde Han ya da Sultan, Cumhuriyet döneminde Cumhurbaşkanı, hepsinin yetkilerini paylaşan ikinci adamlar ve meclisler olmuştur.
Türk Devlet geleneğinin temel unsurlarından biri olan ikinci adamlara, bilinen şu örnekleri verebiliriz:
5- 8. yüzyılda Göktürk Hanları, İlteriş ve Bilge Kağanların Veziri Tonyukuk; 11.yüzyılda Selçuklu Sultanları Alp Arslan ve Melikşah’ın Başveziri Nizamülmülk; 15. yüzyılda Osmanlı Padişahları 2.Murat ve 2. Mehmet’in Vezir-i Âzamı Çandarlı Kara Halil;
6- 16. yüzyılda Kanuni’nin “Serasker Sultan” ünvanı olan Vezir-i Âzamı Pargalı İbrahim; 16. yüzyılda Kanuni, 2. Selim ve 3. Murad’ın Vezir-i Âzamı Sokullu Mehmet; 17. yüzyılda 4. Mehmet’in Sadrazamları Köprülüler; 18. yüzyılda 3.Ahmet’in Sadrazamı Nevşehirli İbrahim;
7- 19. yüzyılda 3. Selim ve 2. Mahmud’un Sadrazamı Alemdar Mustafa; 19. yüzyılda Abdülmecid’in Sadrazamı Mustafa Reşit; 19. yüzyılda Abdülhamid’in Sadrazamı Mithat Paşa
Ve 20. Yüzyılda Cumhuriyet’in Başvekilleri İsmet Paşa ve Celal Bayar.
8- 1300 yıllık 2.Adam geleneği, ne olduğu belli olmayan bir sistem dayatılarak yıkıldı. Tarih boyunca çeşitli adlar altında devlet geleneğini sürdüren bir makam yok edildi.
9- Hiç kimsenin sesi çıkmıyor, hiç kimseden itiraz yükselmiyor. Gelenekten ve gelenekçilikten söz edenler, neredesiniz? Çok önemli bir devlet geleneğinin yerle bir edilmesine neden itiraz etmiyorsunuz? Topluma tarihin ışığını tutmakla görevli olan Tarihçiler, neredesiniz?
10- Demokrasinin ve parlamenter rejimin ürünü olan siyasetçiler, neredesiniz? Devlet ve toplum hayatının kurumlara ve kurumların korunmasına dayalı olduğunu bilmesi gereken aydınlar, neredesiniz?
11- Muhafaza edilmesi şart olan değerleri yok etmenin, yıkıcılık olduğunu ileri süren muhafazakarlar, neredesiniz?
12- Biz, tarihimizin biriktirdiği demokratik kazanımların korunmasından yanayız ve tecrübelerden süzülüp gelmiş kurumların tahrip edilmesine karşı çıkıyoruz. Değişmesi şart olanların ise, milletimiz tarafından çok kısa süre içinde tasfiye edileceğine inanıyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler