USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

HAVA KİRLİLİĞİNE GEÇİT VERİLMİYOR…

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ile ilçe belediye zabıta müdürlükleri tarafından kent genelinde korsan kömür satışına ilişkin sürdürülen çalışmalar neticesinde 50 ton kömüre el konuldu.

HAVA KİRLİLİĞİNE GEÇİT VERİLMİYOR…
12-03-2020 09:52
Gaziantep

Gaziantep’te kalitesiz kömürle ilgili olarak Mahrukatçılar Odası ile yerel yönetimlerin işbirliğiyle sürdürülen çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Kentte bugüne kadar korsan satış noktalarında 50 ton kömüre zabıta ekipleri tarafından el konuldu. Kalitesiz kömür satışından dolayı korsan satıcıları idari cezalar uygulanırken, kalitesiz kömür ise inceleme altına alındı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak için çalıştıklarını söyledi. Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, denetimlerden dolayı oldukça memnun oldukları açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ “TEMİZ HAVA”
SLOGANIYLA DENETİMLERİNİ SIKLAŞTIRDI

Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin hava kalitesini iyileştirmek için hava kirliliği haritaları ile gürültü sorunlarına çözüm bulmak amacıyla stratejik gürültü haritalarını oluşturduğunu aktaran Şahin, yeşil alanlarında günden güne artığını kaydetti. Şahin, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
“Çevre bilinciyle hareket ederek doğayı azami şekilde korumaya gayret ediyoruz. Hizmet sınırlarımızın genişlemesiyle sadece il merkezinde değil, ilçe ve mahallerimizde de yeni projeler geliştirerek geleceğe yatırım yapmaya devam ediyoruz. ‘Çevre bize miras değil emanettir’ felsefesiyle gelecek nesillere sağlıklı yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Havası, suyu, toprağı temiz bir Gaziantep için tüm halkımızı doğaya ve çevreye saygılı ve duyarlı olmaya davet ediyorum.”

“GELECEK NESİLLERE GÜZEL BİR ÇEHRE BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hem günümüzde oluşan hem de gelecekte oluşabilecek çevre kirliliğini önlemek, gelecek nesillerimize yaşanabilir bir çevre bırakmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak çevreci çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Atık oluşumunu önlemek, oluşan atık miktarını azaltmak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek için gelişen teknolojileri takip ediyoruz. Sahalarımızı bu modern teknolojilere göre işletiyoruz. Son teknolojiyle kurulan arıtma tesislerimizde atıksuları arıtıyor, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya özen göstererek doğal kaynaklarımızı idareli kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

“DENETİMLERDEN DOLAYI YETKİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, özellikle mahalle ve sokak aralarında görülen torbayla satış konusunda denetimlerin artırıldığını anlattı. Torbayla satışta korsan satıcıların tüketiciye kalitesiz ve hava kirliliğine neden olan kömür satışı gerçekleştirildiğini anlatan Keklik sözlerini şu şekilde sürdürdü;
“Gaziantep’te 1 yılı aşkın süredir, kalitesiz kömürün şehre girmesi mümkün değildir. Gaziantep Kömürcüler Sitesi’ne gelen kömürler, kalite kontrol noktalarında denetlenerek, zabıta ve Çevre İl Müdürlüğü’nün görevlilerinin denetiminden geçerek piyasada yerini alıyor. Denetimimizden geçmeyen kömürlerin şehre girmesine asla izin vermiyoruz. Kaçak diye tabir edilen kömürler asla şehrimize giremeyecek. Ancak burada dikkat edilmesi gereken yerli kömür üzerindeki denetimlerin artırılması gerektiğidir. Yerli kömürün havayı kirlettiği açıktır. Yerli kömürlerin hem esnafımız tarafından hem de vatandaşlarımız tarafından kullanılması ve satılması yasaklanmalıdır. İthal linyit kömürler, kriterlere uygun olarak üretilen kömürler olduğu için daha kaliteli oluyorlar. Yerli linyit kömürler ise ithal kömürlere göre kükürt oranı fazla olduğu için havayı daha fazla kirletiyor. Kriterlere uygun olsa dahi yerli kömürün satışının yasaklanması gerekiyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler