USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

"Hayalleriniz erişilebilir olsun"

09-03-2016 06:44
Gaziantep

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kendisiyle barışık olmayanın başarılı olamayacağını söyledi.

Konukoğlu, Koç Üniversitesi Ekonomi Kulübü’nün “Yatırım Eğitimi’16” adlı etkinliğine konuşmacı olarak katıldı. Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü içerisindeki Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin bilgi veren Koç Üniversitesi Ekonomi Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, Yatırım Eğitimi Başkanı Rutkay Alpay, bu sene etkinliğin genel amacının, yatırım konusunda bilgi edinmek isteyen katılımcılarla, alanında uzman üst düzey yöneticileri bir araya getirerek interaktif söyleşiler düzenlemek olduğunu kaydetti. Etkinliğe 33 farklı üniversiteden 360 kişinin katıldığına işaret eden Alpay, “Etkinliğimizde Borsa, Forex, Internet Yatırımı, Gayrimenkul Yatırımı, Piyasa Analizi, Portföy Yönetimi ve İş dünyası olmak üzere 7 ana konu başlığı var” dedi.

KENDİNİZLE BARIŞIK OLUN

Öğrencilere SANKO ve iş hayatına ilişkin paylaşımda bulunan Konukoğlu, konuşması öncesinde izlettirilen özgeçmişine ilişkin sunuma değinerek, “Bunu her izledikçe ‘bunları ben mi başardım’ diye kendime sorarım. Kolay olmadı ama babamın açtığı yolda, kardeşlerimle beraber başardık” sözleriyle başladı. İnsan hayatının çok kısa olduğunu anlatan Konukoğlu, ”Önemli olan geride bırakılan başarılar, eserler. Ben bu noktaya, her kademeyi sindire sindire hazmederek geldim.  İmam Hatip Ortaokulu’ndan ayrılıp, babamın fabrikasında yer süpürerek ve tezgah silerek işe başladım, ustalarımdan, ‘patron oğludur’ diye en ufak bir tolerans görmedim. İyi ki böyle olmuş. Onların sayesinde çalışma hayatını öğrendim”  diye konuştu. İş ortamında zaman zaman kızgınlıkların olabileceğini, ancak bunu kırgınlığa ve kine dönüştürmemek gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, “Aksi taktirde çalışacak kimse bulamazsınız, işletmede verimlilik sağlayamazsınız. İş ortamı dışında ise dostunuz ve arkadaşınız kalmaz” ifadelerini kullandı. SANKO Holding’in 14 bini aşkın çalışanıyla 11 sektörde faaliyet gösterdiğini ve yıllık 500 milyon doların üzerinde ihracat yaptığını ifade eden Konukoğlu, işi bilenleri işin başına getirenlerin başarılı olacağının altını çizdi.

ÖĞRENCİLERİN SORULARI

Konuşmasının bir bölümünü öğrencilerin sorularını yanıtlamaya ayıran Konukoğlu, “11 sektörde şirketlerinizi nasıl yönetiyorsunuz” sorusuna, “Hangi sektörün raporlarını inceliyorsam, genel müdürünü dinliyorsam, o sektöre yoğunlaşırım. O sektöre ilişkin değerlendirmem bittiğinde, radyo düğmesini kapatır gibi o konuyu kapatır, diğer sektörle ilgili süreci başlatırım. Böyle yapmaz, hepsini aynı anda düşünürseniz, hepsi birbirine karışır” yanıtını verdi. Tekstil sektörünün SANKO’nun amiral gemisi olduğunu, sektörde belli büyüklüğe gelince diğer sektörlere yöneldiklerine dikkati çeken Konukoğlu, enerji sektöründe büyüme hedefi ile yatırım yapmalarının bazı çevrelerde tekstilde küçülmeye gittikleri gibi yanlış bir algıya yol açtığını bildirdi. Her zaman önceliklerinin ailece doğup büyüdükleri ve şirket merkezinin bulunduğu Gaziantep’te yatırım yapmak olduğu görüşünü yenileyen Konukoğlu, “Eğer o yatırım özellikleri nedeniyle Gaziantep’te yapılamıyorsa, çevre illere yöneliriz. Çevre iller o yatırıma uygun değilse Türkiye’de yatırım gerçekleştiririz. Yatırım planlamamızı her zaman ‘Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep’ anlayışı ile yaparız. Neden Fildişi Sahili’ne yatırım yaptınız derseniz, en büyük nedeni Türkiye’deki çimento üretimimizi o ülkede değerlendirme düşüncemizdendir” dedi.

HAYAL KURUN

Öğrencileri başarılı olmak ve hedeflerine ulaşmak için hayal kurmaya çağıran Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:“Hayalleriniz gerçekçi olsun. Ne kadar çaba gösterirseniz gösterin ulaşılmaz, erişilmez ya da çok az çaba ile erişilebilir olursa o hayali kuran başarılı olamaz. Kendinize güvenin. Merdivenleri birer birer, hazmederek çıkın. Kendinize güvenin, kendinizle barışık olun. Pozitif düşünün, başarılı olun. Sosyal yaşamda yer alın. Sivil toplum kuruluşlarında görev üstlenin. Bu sizin çevre edinmenize ve başarınıza katkı sağlar. Sizden başarılı olanlara, merdivenin üst basamaklarına çıkanlara bakın hırslanın, daha aşağıdaki basamaklarda olanlara bakın halinize şükredin. Hırsınız aklınızın önüne geçmesin. Hırs insanı motive edeceği gibi, bulunduğu noktayı kaybetmesine, alaşağı olmasına da neden olabilir. Böyle üniversitelerde öğrenim görmenin sizler için değerini bilin. Akılcı olun, panik yapmayın. Panik yapan kaybeder, soğukkanlı ve sabırlı olun.”

Konuşmasının sonunda Konukoğlu’na paylaşımlarından dolayı plaket takdim edildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler