USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hayvanların su ihtiyacını karşılayabilmesi için gölet yapılıyor

Hayvanların su ihtiyacını karşılayabilmesi için gölet yapılıyor
01-08-2017 18:36
Gaziantep

Şehitkamil Belediyesi çiftçilerin talebi üzerine Kızıkhamurkesen ile Tekirsin arasında mera alanına yakın bir bölgede gölet yapıyor. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, hayvanların özellikle yaz aylarında serinleyip su ihtiyacını karşılayabileceği göletin yapımı için yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Şehitkamil Belediyesi, çiftçilerden gelen hayvanların su ihtiyacına yönelik talebi dikkate alarak, gölet yapımına başladı. Mera alanına yakın bir yere yapımı istenen göletin inşası için iş makineleri bölgeye yönlendirildi. Arazide yol açma ve gölet için kazı çalışmaları gerçekleştirilen gölet ile hayvanların özellikle kavurucu yaz sıcaklıklarında, hem su ihtiyacını karşılayacak hem de serinleyebilecek.

Yapılan çalışmaları Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler ile birlikte yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, amaçlarının çiftçinin yaşam standardını arttırmak olduğunu söyledi. Köyken mahalleye dönüştürülen alanlara çok sayıda hizmet sunduklarını dile getiren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, yatırımların aralıksız süreceğini kaydetti.

"Hayvanların faydalanması için bu çalışmayı gerçekleştirdik"

İhtiyaçla doğru orantılı olarak yapılan talebin karşılanması adına hemen çalışma başlattıklarını kaydeden Başkan Fadıloğlu, “Kızıkhamurkesen ile Tekirsin mahallelerimizin arasındaki bir noktada hayvanların sulanması için gölete ihtiyaç olduğunu öğrendik. Zaten iş makinelerimiz bu bölgede arazi yolu açmak için çalışıyordu. Mera alanının yakınındaki bir noktada bir gölet alanı tesis ettik. Kışın yağmur sularının biriktiği noktada yaz aylarında hayvanların buradan faydalanması için bu çalışmayı gerçekleştirdik” diye konuştu.

"Amacımız çiftçimizin hayat standardını arttırmak"

Başkan Fadıloğlu, belediye imkanlarının milletin hizmetine sunulduğunu belirterek, "Dönemimizin sonuna kadar taahhüt ettiğimiz gibi mahalle olan köylerimizin hepsinde arazi yollarına ulaşım rahatlıkla sağlanmış olacak. Tüm mahalle olan köylerimizin sosyal tesisleri bitirilmiş olacak. Bizim bu konudaki düşüncemiz, vatandaşımızın daha rahat bir biçimde arazisine ulaşmasını, ürünlerini verimli bir şekilde hasat etmesini sağlamak. Amacımız, çiftçimizin gelirinin artmasını sağlayarak hayat standardını arttırmak. Toplumun her kesimi refah içinde yaşasın diye çalışmalarımızı devam ettireceğiz. İnşallah 2018 itibariyle de Şehitkamil bölgesinde arazi yolu açılmamış ve sosyal tesisi yapılmamış mahalle kalmayacak" dedi.

Yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Kızıkhamurkesen Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıoğlu, “Öncelikle açılan arazi yollarımız için Şehitkamil Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız, her ihtiyacımızı karşılıyor. Mahallemizde bir yandan arazi yollarımız açılırken, bir yandan da sosyal tesisimiz yapılıyor. Bu çalışmaların dışında bir de hayvanlar için gölet yapıldı. Yapılan gölet, hayvanı olan çiftçilerimiz için çok önem arz ediyor. Hayvanlarımız yaz aylarında bu göleti kullanacak. Allah, emeği geçen herkesten razı olsun” şeklinde konuştu.

"Başkanımız her konuda destek veriyor"

Çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan Tekirsin Mahalle Muhtarı Bilal Tatlı ise "Başkanımız, mahallemizdeki hizmetleri incelemek için bizi ziyaret etti. Başkanımız, açılan arazi yollarımızı kontrol ediyor, yapılan diğer hizmetleri yerinde inceliyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın ilgisinden dolayı çok memnunuz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Başkanımız, bize her konuda destek veriyor. Hasat zamanı gelince biçer arazimize gidemiyordu. Yollarda sorun, sıkıntı yaşanıyordu. Yolların açılmasıyla biçerler rahatlıkla arazilere ulaşabiliyor. Yollarımız çok güzel oldu. Yapılan göl bizim için çok önemli. Başkanımıza hizmetlerinden dolayı duacıyız" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler