USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

HER MAHALLEYE YÜZME HAVUZU GELİYOR

HER MAHALLEYE YÜZME HAVUZU GELİYOR
13-01-2019 08:48
Gaziantep

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi'nin açılışına katıldı. İçerisinde çeşitli aktivite ve kursların olacağı akademinin açılışında müjde veren Bakan Kasapoğlu, "Gaziantep'in hemen hemen her mahallesine yeni spor tesisleri kazandıracağız. Özellikle yüzme projemiz çok önemli. Mahallelerimize yüzme havuzları kazandıracağız ve Gaziantep'ten geleceğin yüzme şampiyonları çıkacak" dedi. Bakan akademideki spor aletlerini bizzat kendisi kullanarak denedi.

ÜÇ BAKANLI AÇILIŞ 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve 65. Hükümet dönemindeki Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olması "Üç Bakanlı Açılış" yorumlarına neden oldu.   

CUMHURBAŞKANI GENÇLERİ ÖNEMSİYOR 

Gaziantep'e gençler için geldiklerini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gençleri önemsediğine dikkat çekti. "Son 17 yıldır gerçekleştirdiği icraatlardan görülüyor" diyen Bakan Kasapoğlu, "Gerekse gençlerin seçme ve seçilme yaşlarına ilişkin olsun gençlerin daha iyi yetişmesine yönelik yaptığı yatırımlar olsun bunu her şekliyle ispatlıyor. Bunun yanında sporu ve sporcuyu da önemsiyor" dedi.   

YAPILAN YATIRIMLAR DEVRİM NİTELİĞİNDE 

Son 17 yılda yapılan spor yatırımlarının devrim niteliğinde olduğunun altını çizen Kasapoğlu sporun tabana yayılması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu; "Son 17 yılda yapılan spor yatırımlarını diğer ülkelerle kıyasladığımızda yapılanlar gerçekten bir devrim niteliğinde. İşte bu devrimi daha ileri boyutlara taşımak zorundayız hep birlikte. Bunun için de sporu tabana yayacağız. Yani hepimiz daha fazla spor yapıp spor tesislerini dolduracağız. Kadın-erkek, genç-yaşlı, engelli-engelsiz demeden spor tesislerinde bir arada olacağız."   

BAKAN'DAN HER MAHALLEYE SPOR TESİSİ MÜJDESİ 

Gaziantep'in bütün mahallelerine spor tesisi ve yüzme havuzu kazandırılacağının da müjdesini veren Bakan, "Gaziantep'in hemen hemen her mahallesine yeni spor tesisleri kazandıracağız. Bunlar sizin için. O yüzden heyecanınızı bize daha güçlü gösterin. Özellikle yüzme projemiz çok önemli. Mahallelerimize yüzme havuzları kazandıracağız ve inşallah Gaziantep'en geleceğin yüzme şampiyonları çıkacak. Ve Gaziantep aynı zamanda sporun da başkenti olacak" diye konuştu.   

NECİP FAZIL'IN İSMİNİN VERİLMESİ ÇOK ANLAMLI 

Akademiye özellikle Necip Fazıl Kısakürek'in verilmesini çok anlamlı bulan Kasapoğlu şöyle devam etti; "Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi de çok nadide bir proje. 'Durun kalabalıklar. Bu cadde çıkmaz sokak' diyen bir şairin ve erdem insanının isminin verildiği bu nadide merkez Gaziantep'in gençleri ve halkı için hayırlı olsun. Çok kısa sürece tamamlanmış. Onun için de gençlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak 300'e yakın Gençlik Merkezlerimiz var. Bunun yanında kamplarımız, spor tesislerimiz ve salonlarımız var. Ama bunlar gençlerimiz kullandığı zaman anlamlı. O yüzden gece gündüz demeden bulduğunuz her imkanı gerçekleştirmeniz. Bu sizi daha donanımlı ve güçlü yapacak."   

NEDEN NECİP FAZIL KISAKÜREK? 

Akademinin ismine yönelik olarak konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise şu ifadelere yer verdi; "Adını Necip Fazıl koyduk. Çünkü Necip Fazıl bizim için edebiyattır, sanattır, şiirdir ama bundan çok daha önemlisi irfandır, erdemdir. ‘Ayağa kalk Sakarya’ deyip nasıl bu toplumun öz güveninin yerine gelmesini gösterdiyse, şiirleriyle önemli mesajlar vermiştir. ‘Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın!’ diyerek dik duruşunu göstermiştir” dedi. 

BAKAN SPOR ALETLERİNİ BİZZAT DENEDİ 

Konuşmaların ardından  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu  ve diğer protokol üyeleri Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademesi'nin açılış kurdalesini kesti. Açılışın ardından akademi içerisindeki spor salonuna inceleyen Bakan Kasapoğlu spor aletlerini de bizzat denedi. Açılışın ardından Bakan Kasapoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i makamında ziyaret etti.

NARİN DEMİRCİ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler