USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

‘Hizmet alamıyoruz’

‘Hizmet alamıyoruz’
18-09-2015 18:42
Gaziantep

Yazıcık Mahallesi, Gaziantep’in en eski mahallelerinden biri olarak varlığını koruyor. Yazıcık Mahallesi’nin 500 yıllık bir geçmişse sahip olduğunu belirten mahalle muhtarı Nahsen Sülüker,” Belediyelerimiz iyi çalışarak mahallemize hizmet getiriyorlar ancak mahallenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi nedeniyle mahallemize yeterli hizmeti alamıyoruz” şeklinde konuştu.

IMG_0249

Gaziantep Hakimiyet okurları ve Yazıcık Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı Nahsen Sülüker’den dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Mahallenin adı: Yazıcık

Mahallenin İlçesi: Şahinbey/Gaziantep

Posta Kodu: 27400

Mahallenin nüfusu: 5 bin

Mahallenin seçmeni: bin 813

Mahalle ve cadde sayısı: 21 sokak, 1 cadde, 1 bulvar

Mahallenin muhtarı: Nahsen Sülüker

Gaziantep’in eski mahallelerinden olan Yazıcık Mahallesi, Kentsel Dönüşüm kapsamında yenileniyor. Yazıcık Mahallesi’nin eski bir mahalle olduğunu belirten mahalle muhtarı Nahsen Sülüker, “Tahmini olarak 500 yıl önce kurulan Yazıcık Mahallesi, geçmişten günümüze kadar Gaziantep’in simgelerinden biri olmuştur. Mahalle Gaziantepli vatandaşlar tarafından geçmişten günümüze kadar orta ve dar gelirli ailelerin yerleşim merkezi olmuştur. 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde mahalle muhtarlığına seçildim. Bu muhtarlıktaki ilk dönemim daha önce muhtarlık deneyimim olmadı. Mahallemizin nüfusu 5 bin olup, seçmen sayısı bin 813 ‘tür. Yazıcıkta 21 sokak, Tüfekçi Yusuf Bulvarı ve Yazıcık Caddesi bulunuyor. Komşularımız ise Cabi, Kanalıcı, Bekirbey ve Çakmak Mahallelerinden oluşuyor” diye konuştu.

ALT YAPI SORUNLARI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN

TAMAMLANMASIYLA ÇÖZÜMLENECEK

IMG_0260

Yazıcık Mahallesi’nde alt yapının oldukça eski olduğuna dikkat çeken Sülüker, “Özellikle 2, 5, 7 ve 9 nolu sokaklarda yoğun yağmur yağışları nedeniyle evleri su basıyor. Kanalizasyon ve yağmur atık su kanalının yetersiz olması nedeniyle bu tip baskınlar yaşanıyor. Mahallemiz Kentsel Dönüşüm alanı olduğu için alt yapıyla ilgili herhangi bir çalışma yapılamıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının sona ermesinin ardından alt yapı sorunlarımızın da çözümleneceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

TEDAŞ MUHTARLARIN ŞİKÂYETLERİNE DAHA FAZLA ÖNEM VERMELİ

IMG_0257

Üst yapıda yol sorunları yaşandığını belirten Sülüker, “Büyüktaş sokağına giren ağır yük araçları nedeniyle sokaktaki yollarda çökmeler meydana geliyor. Yoğun olarak ağır araçların gelip geçtiği sokakta yollarda çukurlar oluşuyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yollarımızda yenilenecek. Bunun dışında Tedaş ile sorunlar yaşıyoruz. Özellikle şikâyetlerimize geri dönüşler olmaması ve muhatap bulamadığımız için Tedaş’tan şikâyetçiyiz. Elektrik hattında ya da aydınlatmada meydana gelen sorunları rica minnet yaptırabiliyoruz. Tedaş’ın muhtarların sorunlarına daha fazla önem vermesi gerekiyor” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KAPSAMINDA MAHALLEYE

PARK ALANLARI YAPILACAK

IMG_0258

Yazıcıkta park alanı bulunmadığını dile getiren Sülüker, “Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında mahallemize park alanları yapılması öngörülüyor. Mahalle sakinleri de bu konuda istekleri oluyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının sona ermesiyle birlikte mahallemiz park alanlarına kavuşmuş olacaklar” dedi.

OKUL SORUNUN ÇÖZÜMLENMESİNİ İSTİYORUZ

IMG_0275

Yazıcık Mahallesi’ndeki ilkokulun ortaokul olarak kullanılmaya başlanmasının bazı sorunlara neden olduğunu belirten Sülüker, “Daha önce ilkokul olarak hizmet veren Mehlika Alevli İlkokulunun ortaokula dönüştürülmesi nedeniyle mahalle sakinleri çocuklarını Çakmak Mahallesi’nde bulunan Abdullah Kepkep İlkokuluna göndermek zorunda kalıyorlar. Okul mahalleye uzak olduğu için dar gelirli aileler çocuklarını servislerle okullara gönderiyorlar. Mahallemizdeki ilkokul çevre mahalleden gelen çocuklarında rahatlıkla ulaşabilecekleri bir yerde bulunması nedeniyle sıkça tercih ediliyordu. İlkokuldan ortaokula dönüştürülmesiyle birlikte mahallede bir okul sorunu ortaya çıktı. Mahallemizin merkezi konumu göz önüne alınarak Mehlika Alevli Ortaokulunun yeniden ilkokula dönüştürülmesini istiyoruz. Ortaokulun farklı bir mahalleye yapılması gerekiyor. Bunun dışında mahallemize yeni bir ilkokul yapılması ile ilgili Büyükşehir Belediye başkanından söz aldık” şeklinde konuştu.

“MAHALLE SAKİNLERİ GELENEKLERE VE KOMŞULUK

İLİŞKİLERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORLAR”

IMG_0274

Mahallenin eğitim ve kültürüne ilişkin bilgiler veren Sülüker, “İnsanlar eskiden olduğu gibi eğitimsiz değiller. Çocuklarının eğitimine olabildiğince önem veriyorlar. Mahallede ikamet eden insanlar kırsal kesimden gelen dar gelirli vatandaşlar olmaları sebebiyle gelenek ve göreneklerine bağlı bir yaşam tarzı sürdürüyorlar. Komşuluk ilişkilerine ve geleneklere büyük önem veriliyor. Mahalle sakinleri farklı mahallede yaşayan insanları bile tanıyorlar. Güzel komşuluk ilişkilerinin yaşatıldığı Gaziantep’teki örnek mahallelerden biriyiz” dedi.

YAZICIK MAHALLESİ’NDE ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN

GELEN VATANAŞLAR İKAMET EDİYORLAR

IMG_0259

Yazıcık Mahallesi’nde genel olarak çevre ilçe ve illerden gelen vatandaşların ikamet ettiğini belirten Sülüker, “Mahallemizde kırsal kesimden gelen vatandaşlar genel olarak ikamet ediyorlar. Eskiden Gaziantep’in yerlileri mahallemizde ikamet ederlerdi. Zamanla yeni yerleşim yerlerine göç ederek mahallemizden ayrıldılar. Gaziantep’in önemli bir sanayi merkezi olması mahalle şehre gelen göç miktarını arttırıyor. Bunun dışında mahallede 150 kadar Suriyeli Mülteci aile barınıyor” şeklinde konuştu.

EMNİYET BİRİMLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

IMG_0265

Asayiş olaylarına ilişkin bilgiler veren Sülüker, Yazıcık Mahallesi’nde önemli asayiş olaylarının yaşanmadığını belirterek, “Zaman zaman hırsızlık olayları yaşanıyor. Bunun dışında kentsel dönüşüm çalışmaları başlamadan önce bölgeye madde bağımlıları gelirlerdi. Mahalle sakinleri ister istemez gençlerden rahatsız oluyorlardı. Kentsel dönüşüm çalışmaları ve emniyet birimlerinin çalışmaları sonucunda bu sorun giderilmiş oldu. Emniyet birimlerimize teşekkür ederim” dedi.

Mahallede sosyal tesis, sağlık ocağı ve taziye evi bulunmadığını belirten Sülüker, “Mahalle sakinlerimiz Kanalıcı Mahallesi’nde bulunan sağlık ocağına giderek tedavi oluyorlar. Taziye evi ve sosyal tesis mahalle sakinlerimizin istekleri arasında yer alıyor. Bunlarda kentsel dönüşüm projesi kapsamında mahallemize inşa edilecekler. Belediye başkanlarımız bu konuda bize söz verdiler. Mahalledeki kentsel dönüşüm sona erdiği zaman Sosyal tesisimizi ve taziye evimiz de yapılmış olacak” diyerek sözlerini noktaladı. AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler