USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Röportajlar

"Hizmet için adayım"

24-10-2015 07:15
Gaziantep

AK PARTİ Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Abdullah Tancan, deneyimlerini siyasette hizmet için kullanacağını ifade ederek, “Ülkemizin son dönemde yakaladığı istikrar sürecine katkıda bulunmak amacıyla bu göreve talip oldum. Görev verildiği takdirde başta Gaziantep olmak üzere yurduma hizmet etmek için meclise girmek istiyorum oldum” dedi. Tanca aday adaylığı konusunda gazetemize verdiği röportajda önümüzdeki dönemin en önemli icraatının Çözüm Süreci olacağını belirtti.-Ak Parti’de siyasi hayatınız ne zaman başladı. Sizi Ak Parti’de siyaset yapmaya iten nedenler nelerdi?

17 Şubat 2015 tarihinde 25. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Partiye Gaziantep’ten başvuru yaptım. Bu tarih itibarıyla siyasi hayatım başlamış oldu.

Halkımız ile aynı değerleri paylaşıyorum. Halkımızın inandığı değerlerinin inkişafı ve halkımızın daha müreffeh bir yaşama kavuşması için, Türkiye’yi daha da büyütmek için AK Parti’deyim.

-Hangi görevlerde bulundunuz?

1988 yılında PTT’de mühendis olarak göreve başladım.Şahinbey Telefon Müdür yardımcılığı, Şehitkamil Telefon Müdürlüğü, Tedaş Gaziantep İl Müdürlüğü,

2004 yılından itibaren, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’de ve TEDAŞ Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcılığı,bu görevim esnasında da Türkiye Elektrik Dağıtım Şebekeleri Rehabilitasyon Projesi Proje Uygulama Birimi Başkanı görevlerinde bulundum. 25. Dönem Milletvekili adaylığına AK Partiye Gaziantep’ten başvurmak için görevimden istifa etmezden önce de 2010 yılından beridir beş yıllık bir süre boyunca Akaryakıt, LPG, Elektrik ve Doğalgaz sektörlerinde faaliyet gösteren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunda (EPDK) Kurul Üyesi olarak görev yapmakta idim.

-Ak Parti’yi diğer partilerden ayıran en büyük özellik size göre nedir?

Siyaset anlayışımızın merkezinde temel hak ve özgürlükler var.

Siyaset kurumu problem üreten değil, problemlerin çözüm mekanizmasıdır.

Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden toplumun bütün kesimlerinin her türlü meselesi siyasetimizin konusudur.

Milli iradeye sahip çıkmak siyasi namusumuzdur. Millet iradesini gölgede bırakacak hiçbir uygulamaya, hiçbir yapıya, vesayete ve oligarşiye müsamaha gösterilemez.

Kimse inancından dolayı baskı altında tutulamaz.

Çoğunluk azınlığa, azınlık çoğunluğa tahakküm edemez.

Devlet; vatandaşını tanımlayan, biçimlendiren, ona tercihler dayatan değil; vatandaşın tanımladığı, denetlediği ve şekillendirdiği bir devlet olarak hizmet etmelidir.

Siyaset çatışma, kamplaşma ve kutuplaşma yerine uzlaşma, bütünleşme ve hoşgörü üzerine kurulmalıdır.

Biz insanımızın farklılıklarını zenginlik olarak görüyoruz.

Vatandaşlarımızın birlikte, kardeşlik içinde yaşamaları en önemli hedefimizdir.

-Ak Parti’nin size göre devrim niteliğindeki projeleri nelerdir? Ak Parti ile ülkemizde neler değişti?

Milli birlik ve beraberliğimiz güçlendirilmiştir. Çözüm süreci kapsamında, annelerimizin yüreğini dağlayan, ocaklarımıza ateş düşüren şehit haberleri gündemimizden çıkarılmıştır. Kardeşliğimizi ve birliğimizi güçlendiren adımlar atılmıştır. İnkar, red ve asimilasyon politikalarına son verilmiştir.

Faili meçhul cinayetler ülke gündemindençıkarılmıştır.

MGK Genel Sekreterliği sivilleştirilmiştir.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kabuledilmiştir.

2002 yılından bu yana sosyal harcamalarda 16 kat artış sağlanmıştır.

AK Parti iktidarında sağlık hizmeti almak lüks ve ayrıcalıklı olmaktan çıkarılmış, bütün vatandaşlarımıza zengin-fakir ayrımı gözetilmeden devlet tarafından verilen bir hizmet alanı haline getirilmiştir.

12 yılda Türkiye dışa açık, rekabetin yaşandığı, hukuki normların ekonomik düzene istikrarlı bir biçimde yansıdığı bir ülke haline getirilmiştir.

Kişi başı gelirimiz ise 3500 dolardan 10 bin doların üstüne çıkmıştır.

Adeta bir kader gibi algılanan enflasyonu tek haneli rakamlara düşürürken, paradan altı sıfır atılmış ve Türk Lirasına layık olduğu itibar sağlanmıştır.

2002 yılında dünyada turist sayısında 17. sırada olan Türkiye büyük bir sıçrama yaparak 6. sıraya yerleşmiştir.

AK Parti iktidarı ile bugün dünyada sözü dinlenir, hatırı sayılır bir devletimiz, bölgesinde yıldız gibi parlayan bir ülkemiz var.

-Gaziantep Ak Parti döneminde nereden nereye geldi?

Gaziantep eskiden sadece bir sanayi kenti olarak anılırken şimdi ihracatını 8 kat artırmış bir ticaret merkezi, bir turizm şehri, bir fuar ve kongre merkezi, bir sağlık üssü ve nihayet çok yönlü bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

-Gaziantep’in en büyük problemi size göre nedir veya nelerdir?

Başta yoğun göç olmak üzere çeşitli sebeplere bağlı olarak eğitimin toplam kalitesinde henüz arzu edilen yere ulaşamamış Gaziantep’imizde önümüzdeki dönem, hem alt yapı ve imkanların hem de kalitenin çok daha yukarılara çekildiği dönem olmalıdır.Tüm öğretim kademelerinde derslik başına düşen öğrenci sayısında azami 30 seviyesine ulaşılmalıdır.

İlimizin en büyük sorunlarından birisi şehir içi ulaşımdır. Bu sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyemiz yoğun çaba sarfediyor. Mevcut olan ulaşım master planı revize edilecek. Yeni plan içerisinde yapılması gerekenlerle ilgili olarak gerekli maksimum kaynak temini hususunda da biz çaba sarfedeceğiz.

Şehrimize yakışan bir hava limanımız yok. Gaziantep Havalimanının yenilenmesi ve büyütülmesini gerekli görüyorum.

Elektrik Dağıtım Hizmetlerinde istenilen kalite standardında değiliz. Bunun birçok nedeni var. Ama en büyük nedeni alt yapının yeterli olmaması. Alt yapının iyileştirilmesi için gerekli yatırım ödeneği hususunda 2015 yılı için geçmiş yıllara göre çok fazla kaynak temin edildi ve en acil olanlardan başlanmak üzere Havai Elektrik Dağıtım Hatlarının kademeli olarak yer altına alınması sağlanacak. 2015 yılının tüm planlamaları yapıldı ve bu ay içerisinde çalışmalara başlanacak.

2015 yılının diğer önemli projelerinden birisi de ülkemizde az sayıda ilde uygulanmakta olan Uzaktan Haberleşme ve Kumanda Sistemi olan SCADA Sistemini Elektrik Dağıtımında da kurmak olacak. Bütünü itibarı ile 2016 yılı ortalarında bitirilmesi planlanmakla birlikte 2015 yılı sonunda da kısmen devreye alınmış olacak. Bu proje ile elektrik arızası olduğunda abonenin ihbarına dahi gerek olmaksızın bilgi sahibi olunacak ve arıza mahalline gitmeye gerek kalmadan aynı anda varsa alternatif beslemeler devreye alınarak arıza giderilmiş olacak.

-Siz Milletvekili olduğunuzda nasıl bir milletvekili portföyü çizeceksiniz? İlk yapacağınız, uygulayacağınız projeler neler olurdu?

Bulduğum her fırsatta halk ve parti teşkilatımızla birlikte ve istişare içerisinde olmaya gayret göstereceğim.

Toplumun her kesimi için iyi ve faydalı insan yetiştirilmesi için yapılan her türlü çalışmanın yanında ve destekçisi olacağım.

Gaziantep’in sesini Ankara’da en iyi şekilde duyurarak Gaziantep’lileri en iyi şekilde temsil edebileceğimi, Ankara’nın kamu imkanlarını da maksimum seviyede şehrimize getirmekte faydalı olabileceğimi düşünüyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler