USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

HKÜ’de Seminerler devam ediyor

HKÜ’de Seminerler devam ediyor
28-09-2016 04:10
Gaziantep

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ)’nün; yeni öğrencilerini üniversite hayatına adapte etmek için düzenlediği “Oryantasyon Programı” hız kesmeden devam ederken, yeni öğrencilere kampüste iletişim kurmanın yolları, Kişisel Gelişim Uzmanı Öğretim Görevlisi Fatih Akbaba tarafından anlatıldı.

HKÜ KKM’de (Kongre ve Kültür Merkezi) gerçekleştirilen “Kampüste İletişim Semineri” öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ve ilgiyle takip edildi.  İletişim ile ilgili önemli ipuçlarını, gündelik hayattan yaşanmış birçok örnek ile anlatan Fatih Akbaba, öğrencilerle karşılıklı iletişim kurarak, hayatları boyunca yararlı olacak önemli bilgiler verdi.

"İletişim, Karşımızdaki İnsanda Kendimizi Bulma Sanatıdır"
İletişimin önemli detaylarına değinen Fatih Akbaba şu ifadelere yer verdi: “İletişim bazen duymak, bazen görmek, bazen de dokunmaktır. İletişim, karşımızdaki insanda kendimizi bulma sanatıdır. İletişimin en kısa tanımı; bir kişinin bir bilgiyi anlaşılır bir biçimde başkalarına aktarmasıdır. İletişim; kişilerin amaçsız etkileşimlerinden ziyade, bir etki oluşturmaya veya davranış nedeni olmaya dönük bir bilginin bir kişiden başka bir kişiyle bilinçli olarak aktarılmasıdır” diyerek iletişim ile ilgili açıklamalar yaptı.
Güldüren örneklerle öğrenicilerin ilgisini toplayan Akbaba, iletişimde kişilerin bir bütün olarak algılanması gerektiğini söyledi. Bütünü oluşturan etkenlerin, insanların eğitimi, pozisyonu aile hayatı, geçmişi ve yaşam kalitesi olduğunu dile getiren Akbaba, eksikliklerle kurulan ilişkilerin kısa süreli olduğuna değindi.
Konuşmasıyla zaman zaman güldüren, kimi zaman düşündüren Akbaba,  duygusal bir fon müziği eşliğinde, ders çıkarabilecekleri ve çıkarımlar yapabilecekleri bir hikaye anlattı. Seminer sonrasında kitaplarını imzalayan Akbaba, öğrenciler ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler