USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

HOCAOĞLU İMAM'I TOPA TUTTU

HOCAOĞLU İMAM'I TOPA TUTTU
14-10-2021 13:05
Gaziantep

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı görevinden istifa eden Oğuz Hocaoğlu, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz’e adeta ateş püskürdü. Hocaoğlu, “İl başkanı istifa ediyor, vekilin haberi yok!” dedi.

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanlığı görevinden istifa eden Oğuz Hocaoğlu, basın toplantısı düzenledi. Topalntıda konuşan Hocaoğlu, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz’in istifasının ardından telefon dahi etmediğini söyledi.

HERKES ARADI, VEKİLİMİZ ARAMADI!

Hocaoğlu, 2018 Genel ve 2019 Yerel seçimlerinde İYİ Parti’de belirlenen adaylarda Gazianteplilerin tercihlerini olmadığını söyledi. Hocaoğlu, “2018 yılında Genel Seçimlerde 2,5 vekil sayısı ile başladığımız yarışı 1 vekil ve CHP’nin 3 bin 500 oyu ile tamamladık. Görüyorsunuz vekilimiz hala yoktur. Vekilimizin Gaziantep’e gelip gittiğini sosyal medyadan öğreniyoruz. Gaziantep’in İl Başkanı istifa ediyor, Genel Başkan Yardımcıları, kentin valisi, belediye başkanları arıyor, ama vekilimiz aramıyor.”

“TEŞKİLAT BAŞKANIMIZ TÜM BUNLARI ANLATTIM”

Açıklamalarını sürdüren Hocaoğlu, “Randevu istiyoruz arkadaşının bürosunda randevu veriyor. Genel Başkanımıza, ‘Hüseyin Filiz beyi üzmemek için yoruldum’ dedim. Artık Oğuz Hocaoğlu olarak rahat konuşabilirim. Artık Sayın Filiz’in hiçbir telefonuna bakmak, her programa çağırmak zorunda değilim. İl Başkanı istifa ediyor, vekilin haberi yok. Divan Toplantısına çağırıyoruz, gelmiyor. Teşkilat Başkanımıza tüm bunları anlattım. Önümüzdeki yıl seçim var o nedenle biz burayı terk etmiyoruz. İlçe Başkanları burada, teşkilatlarımız burada” diye konuştu.
Hocaoğlu, istifasıyla ilgili konuştu:

“Havanda su dövmenin anlamı yok!”

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, istifasının ardından basın mensupları ile bir araya geldi. istifasının nedenlerini anlatan Hocaoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile yapılan görüşmeden kentin durumunu anlatan ayrıntılı bir rapor sunduğunu bu bağlamda il ve ilçe teşkilatlarının revize edilmesi konusun tam yetki istediğini, belirtti. Hocaoğlu, “Eğer tam yetki verilmeyecek ise; mevcut yapı ile Gaziantep’te 1.Parti ve iktidar olmanın mümkün olamayacağını, havanda su dövüleceğini, görevden azlimi istedim. Sayın Koray Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifamı kabul etti” dedi.
İYİ Parti Gaziantep’te istifa depremi yaşandı. İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, İl Başkanlığı görevinden istifa etti. Hocaoğlu’nun istifasını Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın sosyal medya hesabından duyurdu.  Hocaoğlu’nun 9 ilçenin yeninden yapılandırılması için Genel Merkezden tam yetki istediği, bu isteğinin kabul edilmemesi nedeniyle istifa ettiği ileri sürülmüştü. Söz konusu iddiaların ardından İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, basın toplantısı düzenledi.

HELALLİK İSTEDİ…

İl Binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Hocaoğlu, “Mevcut İl Yönetim Kurulu Üyesi, YİK üyesi ve Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapar iken; 15.07.2019 tarihinde Gaziantep il başkanı olarak göreve atandım. Gaziantep’te ilk  il kongresini yaptım. Yaptığım iyi veya kötü şeylerin takdiri İYİ Partililerde, Millet İttifakı üyelerinde ve Gaziantep halkının değerlendirmesindedir. Görev sürecinde kırdığım üzdüğüm tüm bürokrasi, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanlarından haklarını helal etmelerini istiyorum. Benim var ise, hakkım hepsine helal olsun. Tüm partili partisiz, istemeden kalbini kırdığım tüm Gazianteplilerden helallik istiyorum.  Bu süreçte her davetimize icabet eden, siyasi iktidarın baskılarına rağmen haberimizi yapan sayın basın mensuplarına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

“BİRLİRKTE ÇALIŞACAĞIZ”

İstifasının ardından pek çok telefon aldığını söyleyen Hocaoğlu, “Beraber çalışma imkanı bulduğumuz, değerli devlet adamı, kıymetli valimize sonsuz teşekkür ediyor, kendisini devlet ve millet adına daha iyi makamlarda görmeyi arzuluyoruz. Sayın Valimiz Gaziantep ve Ülkemiz için bir kazançtır. Büyük Şehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin, tüm eleştirilerimize rağmen nezaketini bozmayarak, özel gün ve toplantılarda bürokrasinin gereğini yaptığı için teşekkür ediyoruz.  Şahsıma karşı istifam sonrası arayıp, biz Gaziantep için yine birlikte çalışacağız deme nezaketinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. “

“PARTİMİN HİZMETİNDE OLACAĞIM”

“Ben İYİ Parti İl Başkanlığından ayrıldım. Anca İYİ Partinin bir neferi, Millet İttifakının bir üyesi olarak tüm Gazianteplilerin emrindeyim. Bizim Gaziantep, vatan, millet sevdamız bitmez. Sayın AKP yetkilileri ve Cumhur İttifakı üyeleri, Sayın Fatma Şahin ve AKP Belediye Başkanları benden kurtuldunuz diye sakın sevinmeyin. Artık daha rahatım. Söylediklerim, yazdıklarım artık İYİ Parti Kurumsal kimliğini değil; Avukat Oğuz Hocaoğlu olarak beni bağlar. Ben Avukat Oğuz Hocaoğlu olarak tüm İYİ Partililerin, Millet İttifakı üyelerinin, Gaziantep, Ülke ve Vatan sevdalılarının emrindeyim.”

“GÖREVDEN AZLİMİ İSTEDİM”

“Artık bir İYİ Partili olarak rahat konuşabilirim. 12.10.2021 tarihi itibari ile Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydına İstifamı sundum.  İstifam öncesi, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve Sayın Koray Aydın’a Gaziantep’te İYİ Partiyi, Millet İttifakını 1.Parti, iktidar yapmak istediğimi belirtip;  bu konuda hazırladığım raporumu sundum. Raporumda 40 gün, adli tatil sürecinde, gece gündüz sahada olduğumu, tüm ilçe ve köyleri gezdiğimi eksiklerin ne olduğunu gördüğümü ve bunları düzeltip, İYİ Partiyi Gaziantep’te 1.Parti, Millet İttifakını iktidar yapmak için, il ve ilçe teşkilatlarında revize yapmak için tam yetki istediğimi belirttim. Eğer tam yetki verilmeyecek ise; mevcut yapı ile Gaziantep’te 1.Parti ve iktidar olmanın mümkün olamayacağını, havanda su dövüleceğini, görevden azlimi istedim. Sayın Koray Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile istifamı kabul etti. Bu konudaki takdir genel merkezimizindir.”

“CHP-İYİ PARTİ ANLAŞAMADIĞI İÇİN SEÇİMLERİ KAYBETTİK”

Ayrıntılı rapora ilişkin detayları da anlatan Hocaoğlu, “Hazırladığımız raporda, kentin durumu, teşkilatların durumunu ayrıntılı olarak açıkladım. Bilindiği üzere yerel seçimlerde, Fatma Şahin ya da diğer belediye başkanları seçimleri kazanmadı. Millet İttifakı olarak CHP ve İYİ Parti anlaşamadığı için bu manzara ortaya çıktı ve kendi ellerimiz ile belediyeleri teslim ettik.”

“BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ”

“Ben kuruluşundan bu güne emek verdiğim İYİ Partinin bir üyesi olarak partimin, partililerimin emrindeyim. İnşallah benden sonraki il başkanı benden daha İYİ partimize hizmet eder. Başta yeni atanacak il başkanımız olmak üzere, Sayın Teşkilat Başkanımızın ve Genel Başkanımızın, partimizin emrindeyim. Gaziantep’te İYİ Partiyi 1.Parti, Millet İttifakını iktidar yapana kadar çalışacağım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i Başbakan yapacağız. Henüz yeni başlıyoruz. Biz bitti demeden bitmez.”

“İSTİFA ETMEYİN!”

Kendisinin istifası sonrasında partide istifalar olduğunu söyleyen Hocaoğlu, “Tüm iyi parti üyelerine çağrımdır. Sosyal medya hesaplarında istifa edelim şeklinde beyanatlar görmekteyim. Hiçbir İYİ Parti üyesi istifa etmeyecek. Hiçbir ilçe başkanı ve yönetici istifa etmeyecek. Herkes görevinde eskisinden daha fazla çalışacak, daha fazla üye yapacak. İYİ Parti kurumsal bir partidir. Benim istifam yalnızca il başkanlığındandır. Partimin üyesi ve emrindeyim. YİK üyeliğim ve Genel Başkan Danışmanlığım ise Sayın Genel Başkanımın takdirindedir” diye konuştu.
Hocaoğlu, tam yetki verilmesi halinde İl Başkanlığı görevine geri dönebileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler