USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

Hz. Yuşa ve Pir Sefa Türbesi'nde Ramazan yoğunluğu

Hz. Yuşa ve Pir Sefa Türbesi'nde Ramazan yoğunluğu
12-06-2017 06:52
Gaziantep

Gaziantep'te bulunan Yüşa Aleyhisselam ve Pir Sefa Türbesi'nde Ramazan ayında ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Gaziantep Bakırcılar Çarşısı içerisinde bulunan türbe ile bölge esnafı ilgileniyor. Esnaf Ökkeş Özçörekçi, türbe içerisinde ibadetlerini yaptıklarını belirterek, saat 19.00'a kadar ziyaretçilerin geldiğini söyledi.
Kadın ziyaretçilerin genelde Cuma günü geldiğini belirten Özçörekçi, “İl dışından da insanlar yoğun olarak geliyor. Ramazan ayında ziyaretçi sayısı artıyor. İnsanlar türbeyi ziyaret edip, dualarını ve ibadetlerini yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerden Yunus Çevik ise mesleği gereği genelde Gaziantep dışında olduğunu belirterek, “Gaziantep'e geldikçe türbeyi ziyaret ediyorum. Buraya gelip dua ediyoruz. Namazlarımızı burada kılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hz. Yuşa Peygamber

Yuşa peygamber (a.s) İsrailoğlularından olup, Hz Musa'nın yeğenidir İsrailoğluları’na gönderilen nebilerden olduğu kabul edilmektedir. İsrailoğlularının Firavun’dan kurtulduktan sonra Musa Aleyhisselam ile birlikte iki denizin birleştiği yer olan Kenan'a yaptıkları tarihi ve gizemli bir yolculukları ve burada Hızır (a.s) ile buluşmaları Kur’an-ı Kerim’de Kehf Suresi’nin 60-65. ayetlerinde anlatılmaktadır.

Pir Sefa Hazretleri

Rivayetlere göre Pir Sefa’ın Hz. Yuşa'nın türbedarı olduğu ve ölünce buraya gömüldüğü söylenmektedir. Başka bir rivayete göre ise Pir Sefa Medinelidir ve ensardır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler