USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“İÇME SUYUMUZ HAZIR SUDAN DAHA KALİTELİ”

GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, içme suyunun kalitesi konusunda net konuştu;

“İÇME SUYUMUZ HAZIR SUDAN DAHA KALİTELİ”
16-10-2019 05:11
Gaziantep

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler, kentte şebeke içme suyunun yüksek kalitede olduğunu dile getirdi. Gazianteplilerin gönül rahatlığıyla şebeke suyun içme suyu olarak kullanabileceklerini ifade eden Sözmenler, “Şebeke suyu düzenli olarak Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından analiz ediliyor. Türkiye’nin en kaliteli şebeke suyu Gaziantep’te” diye konuştu.

“BAZI BİNALARDA SU DEPOLARI VAR BU
DEPOLAR DÜZENLİ OLARAK TEMİZLENMELİ”

Gaziantep’te bazı eski yapı binalarda yer alan su depolama alanlarının düzenli olarak temizlenmesi gerektiğine dikkat çeken Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler, bu depoların temizlenmemesi halinde musluktan kaliteli suyun akmayacağını anlattı. Sözmenler konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi;
“Bazı binalarda suyun depolandığı alanlar var. Bu alanların her yıl düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Bu alanlar temizlenmediği zaman o binanın musluğunda temiz ve kaliteli su akmaz. Gaziantepli vatandaşlarımız depo suyunu sağlıklı içmek istiyorsa, deponun bakım ve temizliğini düzenli şekilde yapmalıdır. Eğer meskende suyun depolandığı bir alan yok ve su musluktan direk akıyorsa o suyu rahatlıkla için.”

“ÇOK NET KONUŞUYORUM ŞEBEKE SUYUMUZA GÜVENİYORUM”

“Çok net söylüyorum bugün musluktan akan suyu çok rahat bir şekilde içebiliriz” şeklinde görüş belirten Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
“Düzbağ Projesi sayesinde bugün musluklarımızdan akan su daha sağlıklı ve lezzetli. Sadece suyumuz biraz sert onun dışında Gaziantepli vatandaşlarımız rahat olsunlar ve musluklarından rahatlıkla su içsinler. Biz zaten idare olarak suda bir kalite sistemi var onu sağlamak zorundayız. Hele bugünlerde yağışlarda başlıyor suyumuz daha da kaliteli ve lezzetli olacak.”

“SU ANALİZLERİ HER GÜN DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR”

“Gaziantep’in değişik noktalarında Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yüzlerce su örneği alınarak analiz ediliyor” şeklinde sözlerini sürdüren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler daha sonra şu ifadelere yer verdi;
“Suyun denetimi her anlamda düzenli olarak yapılıyor. Bizim, benim görevim sağlıklı suyu getirmek ve sağlıklı bir şekilde dağıtımını yapmak. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün ilgili birimi su analizlerini düzenli ve sıkı bir şekilde sürdürüyor. Bugün itibariyle suyumuz belki de ülke genelinde dağıtımı yapılan en lezzetli su durumunda. Sağlık Müdürlüğü aldığı su numunelerini kendisi dışında kimseye analiz ettirmiyor. Buda önemli bir konu.”

“BORCU OLAN ABONELERE YAPILANDIRMA
KONUSUNDA YARDIMCI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Borcu olanlar için başvuru süresi tamamlandı ama birikmiş borcu olan abonelerimizin başvurmaları halinde ise onlara gerekli esneklik sağlanacak. Başvuran abonelerimiz borçlarını yapılandırmayla ödemek istiyorsa biz gerekli yardımı yaparız” şeklinde konuşan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü (GASKİ) Hüseyin Sönmezler, “Birikmiş borcu olan abonelerimize yönelik düzenlenen yapılandırma süreci tamamlandı. Fakat bu süre zarfı içerisinde birikmiş borcunu yapılandırma için başvuruda bulunmayan abonelerimiz istedikleri zaman kuruma başvurabilirler. Bizlerde kurum olarak borçlu abonelerimize elimizden gelen her türlü yardımı yaparız” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler