USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

İhtiyaçlar cep yakıyor

İhtiyaçlar cep yakıyor
23-08-2019 10:24
Gaziantep

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları velilerin cebini yakıyor. Bir öğrencinin ortalama kırtasiye gideri 250-300 lirayı buluyor.

Alışveriş merkezlerinde raflardaki yerini alan kalem, çanta, defter ve benzeri kırtasiye malzemeleri ise velilerini ceplerini yakıyor. Alışveriş merkezinde satış elemanı olan Mehmet Keskin, okulların açılmasıyla birlikte velilerin kırtasiye malzemesini satın alabilmek için kara kara düşündüklerini söyledi. Keskin, “Bu yıl çizgi film karakterli malzemelere yoğun bir şekilde ilgi var. Üretici de ona göre çanta, kalem, defter ve benzeri malzemeleri üretmiş. Kalemlerimizin fiyatları bir TL'den başlamakta. Defteri ise kilo ile satıyoruz. Defterin kilosu 4,75 TL. Çantalarımızın fiyatları ise 24,90 TL'den başlamakta. Okullar açılmadığı için kırtasiye malzemesine rağbet şuan yok. Fakat okullar açılıp kırtasiye malzemesi listesi velilere verildiği zaman satışların artacağı düşüncesindeyim” dedi.

Keskin sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Bir öğrencinin ortalama kırtasiye malzemesi yaklaşık olarak 150 TL tutmakta. 4 öğrencisi olan bir ailenin kırtasiye gideri ise ortalama en az 600 TL. Kaliteli kırtasiye malzemesi alan bir aile için ise bir öğrencinin gideri 250 TL. Bu demek oluyor ki 4 öğrencisi olan bir ailenin kırtasiye malzeme gideri yaklaşık olarak bin TL. Maddi durumu kötü olan ya da asgari ücretle geçinmek zorunda kalan bir aileyi zor günler beklemekte.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler