USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

İL BAŞKANI KİM OLACAK?

İL BAŞKANI KİM OLACAK?
02-07-2017 10:19
Gaziantep

Ak Parti’de kongre süreci başladı. İl ve ilçe teşkilatlarında kongre süreciyle birlikte başkanlığı düşünen isimler kulis çalışmalarına başlarken, Ak Parti İl Başkanlığı için adı geçen adayların Mehmet Sarı, Talip Gören, Hakan Aslansoy ve Bekir Öztekin’in olduğu iddia edildi. Mevcut başkan Eyüp Özkeçeci’nin de başkanlık görevini sürdürmek istediği öne sürüldü.

KONGRE ÖNCESİ AK PARTİ’DE KULİS ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Ak Parti’de Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in görevde kalması konusunda ısrarcı davrandığı Eyüp Özkeçeci, yeni dönemde de görevini sürdürebilir. Diğer yandan parti içi farklı bir ekibin adayı olarak ismi geçen, Ak Parti Gaziantep eski Milletvekili Mehmet Sarı’da yeni dönemde il başkanı olarak görevlendirilmesi istenen bir diğer isim. Ak Parti kurucu isimlerin arasında yer alan Şehitkamil Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi’nin eski üyelerinden Talip Gören’in de adı il başkanlığı için geçiyor. Gören’in il başkanı olabilmek için genel merkez bazında girişimlerde bulunduğu öne sürülüyor. Diğer yandan Oğuzeli eski Belediye Başkanı Bekir Öztekin’in de il başkanı olması yönünde parti içerisinde farklı bir ekibin girişimlerde bulunduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONGREYE KATILABİLİR

Ak Parti kurmaylarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programının imkan tanıması halinde büyükşehirlerdeki il kongrelerinin tamamına katılmayı planladığını belirtirken, Başbakan Binali Yıldırım’ın da diğer il kongreleri ve bazı büyük ilçe kongrelerine katılabileceğini bildirdiler. Gaziantep’te Eylül ayında yapılması ön görülen kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

BÜYÜK KONGRE ÖNCESİ GÖZLER İL VE İLÇELERDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığa seçildiği olağanüstü kongre süreci nedeniyle ötelenen olağan kongre süreci 4 Temmuz’da belli olacak. Bu çerçevede Temmuz ayı içinde öncelikle mahalle ve köyler ile nüfusu 5 binin altında olan beldelerde, ilçe kongrelerine katılacak 400 delegenin belirlenmesi için parti üyelerinin katılımıyla seçimler gerçekleştirilecek. Ardından belde ve ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. İlçe kongrelerinin ardından ise en geç Eylül itibariyle il kongrelerinin başlatılması bekleniyor. Gaziantep’in kongre sürecine dâhil olmasının ise Eylül ayını bulacağı tahmin ediliyor. AK Parti son olağan kongresini 12 Eylül 2015’te gerçekleştirdi. Mevzuat uyarınca partilerin en az 2, en çok da 3 yıl arayla olağan kongrelerini yapması gerekiyor. Buna göre AK Parti 13 Eylül 2017’den itibaren istediği tarihte olağan büyük kongresini yapabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler