USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Mobil

İş birliği protokolü imzalandı

İş birliği protokolü imzalandı
24-01-2017 09:57
Gaziantep

Gaziantep İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, “İŞKUR İl Müdürlüğü belirlenen hedefin üzerinde performans gösterdi” dedi. Toplantıda İŞKUR İl Müdürlüğü ile Gaziantep Ticaret Odası arasında İşbirliği protokolü imzalandı.

Gaziantep İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Gaziantep Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep Vali Yardımcı Uğur Aladağ, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin ve çok sayıda kurul üyesi katıldı.

Toplantıda söz alan Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, “Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu’na ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederiz. İŞKUR ile Gaziantep Ticaret Odası arasında yapılacak bir işbirliği protokolü var. Sizlerinde bildiği gibi istihdam konusu dünyadaki tüm ülke ve ekonomilerde çok önemli yer kaplıyor. Günümüzde dünya piyasalarında ortaya çıkan ekonomik dalgalanmalar, ekonomik krizler aynı zamanda iş gücü piyasasında da büyük dalgalanmalara yol açabiliyor. Bu anlamda devletlerin istihdam politikaları sosyal ve ekonomik açıdan ağırlık kazanıyor. Bu çerçevede Gaziantep’te de İŞKUR, kurulduğu günden bu yana iş gücü piyasası ve çalışma alanı ile ilgili çok öneli bir görevi yerine getiriyor. 2016 yılı verilerine baktığımızda Gaziantep İŞKUR’un belirlenen hedef ve performansların çok üzerinde sonuç aldığını gördük. Ortaya çıkan istatistik verilerle göreceğiz. Gaziantep’te ciddi bir dönem içerisinde İŞKUR’un iş gücü piyasası ile ilgili bu performansı bize çok büyük bir sevinç yaşatıyor. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

İŞKUR BİNASI GÜNDEME GELDİ

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, “Gaziantep adına çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Çünkü bize belirlenen hedeflerin 9 hedefin 9’unu da yüzde yüzün üzerinde bir başarı ile gerçekleştirdik. 2016 yılında çok anlamlı çalışmalar sergiledik, anlamlı işe yerleştirmeler yaptık. İş gücü piyasasını değerlendirdik. İŞKUR hizmet binamız çok eski ve mevcut personel sayısına yetersiz kalmaktadır. Fiziki mekan açısından sorunlar yaşıyoruz fakat görevimizi sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

67 BİN İŞ BAŞVURUSU YAPILDI

Ekin, “2015 yılı sonu itibari ile İŞKUR’a 58 bin 665 kişi iş başvurusunda bulunurken, 2016 yılında toplamda 67 bin kişi iş başvurusunda bulundu. İş ve meslek danışmanlarımızın, personelimizin Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek danışmanlık yaparak aldığımız açık iş sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 28 oranla artarak 51 bin 816 açık iş talebi almış durumdayız. Bu aldığımız açık iş taleplerine 21 bin 356 vatandaşımızı İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdik. Bu işe yerleştirdiğimiz sayı bir önceki yıla göre yüzde 22 artışla gerçekleştirildi. Bize başvuran vatandaşlarımızı işe yönlendirirken, bu yönlendirme sayısal olarak 194 bin 868 kez yönlendirme yaptık. Yönlendirme sayısı ile işe yerleştirme sayısına baktığımızda her 30 yönlendirmeden bir tanesini işe yerleştirdiğimiz görülüyor. 2016 yılı itibari ile iş ve meslek danışmanlığı hizmeti olarak toplam 141 bin 385 kişiye hizmet verdik. Bize ulaşan vatandaşlarımıza veya bizim ulaştığımız işverenlere bu hizmet verildi. 2016 yılı itibari ile 12 bin 524 iş yerine ziyaret gerçekleştirdik. Bu işverenlere danışmanlık yaparak, iş gücü piyasası ile ilgili açık iş başvurularını aldık.

“16 BİN 975 VATANDAŞA EĞİTİM VERDİK”

Aktif İş gücü dağılımına ilişkin konuşan Ekin, “Aktif iş gücü programlarının dağılımları dikkate alındığında 2016 yılında toplamda 2 bin 824 kurs programı gerçekleştirdik. Bunlardan 194’ü meslek eğitim kursu, 3 bin 289 kursiyerimiz buradan faydalandı. Toplum yararına Programlardan 4 bin 396 kişi faydalanırken, İş başı eğitim programlarından ise 7 bin 643 kişi faydalanarak nitelikli eleman haline geldi. Girişimcilik eğitimlerinde ise bin 647 vatandaşımız faydalanarak, sertifikalarını alarak ilimize yeni işverenler kazandırdık. Toplamda 16 bin 975 vatandaşımıza hem kaynak sağladık, hem de onları nitelikli eleman haline getirdik” şeklinde konuştu.

KADIN KURSİYER SAYISI ARTTI

Kadın ve erkek kursiyer dağılımına ilişkin konuşan Ekin, “Kadın kursiyer sayısında bir önceki yıla göre yüzde 11 artış sağlandı. Bu yıl 6 bin 678 kadını mesleki eğitim kurumuna tabi tuttuk. Erkek kursiyerde yüzde 9 artış sağlanarak, 10 bin 297 erkek kursiyerimize mesleki eğitim kursu verdik. 16 bin 975 kişi toplamda mesleki eğitim kursu gördü. Engelli ve eski yükümlülere yönelik projelerimiz devam ediyor. bu kesimi hiç unutmadık ve yanlarında olmaya devam ettik. Altı Nokta Körler Derneği Sekreterlik hizmetleri ile ilgili kursu açtı. Antepli Şahin Sağır ve Dilsizler Koruma Derneği Saç Yapımı ve Bakımı kursu açtı. Gaziantep Engelliler Derneği kursları var. Aktif iş gücüne yönelik iş hukukunun vermiş olduğu yüzde 3 engellilik oranına bakarak, işverenlerin engelli çalıştırma oranı ilimizde yüzde 96 seviyesinde gerçekleşti” dedi.

Konuşmaların ardından Gaziantep Ticaret Odası ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler