USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

"KADIN VERİMLİ BİR TOPRAK GİBİDİR"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulunan Şahin, kadınların güçlü bir şekilde toplumda yerini koruduğunu söyledi.

07-03-2022 17:03
Gaziantep

Gaziantep'in ilk kadın milletvekili, bakanı ve belediye başkanı Fatma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınları Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, "Öyle kadınlarımız var ki, öyle bir sanata imza atıyor ki hangi milletten insan görse hayran kalıyor. Öyle annelerimiz var ki, toplumun kaderini değiştirecek, ileriye taşıyacak evlatlar yetiştiriyor. Öyle kadınlarımız var ki tarihe imza atıyor. Bir kadına bakınca Hazreti Ayşe’yi görüyoruz. Biz kadında Ertuğrul Gazinin annesi Hayme Ana'yı, istiklalin sembolü Nene Hatun'u, Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanım’ı görüyoruz" dedi.

"KADINLARIMIZ TOPLUMUN HER ALANINDA ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTLENİYOR"

Şahin açıklamasında, hemen her toplumun en önemli sosyal aktörünün kadınlar olduğunu vurguladı. Verimli bir toprak gibi olan kadının, kendisine verilenin karşılığını kat kat geri verdiğini ifade eden Başkan Şahin “Kadın çalışır, üretir, doğurur, büyütür, bugünlerimizi ve yarınlarımızı inşa ederek toplum mimarlığı yapar" dedi. Şahin açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
"Bizim medeniyetimizde, kültürümüzde, dinimizde kadının bambaşka bir değeri olduğunu biliyorsunuz. Kadını güçlü kılan toplumda ki sesi, varlığı, başarıları ve imzalarıdır. İmza derken burada sadece iş hayatından bahsetmiyorum. Öyle kadınlarımız var ki, öyle bir sanata imza atıyor ki hangi milletten insan görse hayran kalıyor. Öyle annelerimiz var ki, toplumun kaderini değiştirecek, ileriye taşıyacak evlatlar yetiştiriyor. Öyle kadınlarımız var ki tarihe imza atıyor. Bir kadına bakınca Hazreti Ayşe’yi görüyoruz. Biz kadında Ertuğrul Gazinin annesi Hayme Ana'yı, istiklalin sembolü Nene Hatun'u, Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanım’ı görüyoruz. 15 Temmuz gecesi namlulara meydan okuyan Cennetleri, Şerifeleri, Demetleri, Ayşeleri görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Ata türk’ün şu sözünü unutmayalım: “Dünyada her şey kadının eseridir.” Bizim kadınlarımız, geleceğimizi inşa ediyor. Biz kadının evindeki fedakarlıklarında da ailedeki liderliğinde de iş hayatında da arkadaş çevresinde de sokakta da kendi adına ortaya koyduğu ve farkındalık oluşturacak her işini birer imza olarak görüyoruz. Ve bu imzaları ancak güçlü kadınlar atabilir. Biz bu konuda çok şanslı bir milletiz. Çok güçlü kadınlarımız var. Her kadının hayatına dokunduğunuzda size de güç veren, güç aldığınız yanları var. Örnek duruşları, buldukları çözümler, fikirler ile her kadın gücünü içinde besliyor ve topluma yayıyor. Bunu kimi iş hayatında yapıyor, kimi evladını yetiştirirken yapıyor, kimi tasarımı ile ortaya koyuyor, bazı kadınlar sevgisinde buluyor gücünü, bazısı ailesinde, bazı kadınlarsa ürettiklerinde, iletişiminde, fedakarlığında, rekabet gücünde, sahada, sporda, sanatta.  Daha nicesinde her kadın güçlü yönleriyle toplumu adeta omuzlarında taşıyor."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İnsanlığın gelişmesinde önemli bir yeri olan kadının ailede, toplum içerisinde, çalışma hayatında, kısacası yaşamın her alanında çok önemli bir rol üstlendiklerini kaydetti ve mesajına şöyle devam etti:
“Bugünün Türkiye’sinde kadınlarımız; eğitimden, sağlığa, siyasetten, sanata, yargıdan, iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır. Dokunduğu her şeyi güzelleştiren kadın elinin değdiği alan arttıkça, ülkemiz ve dünyanın daha yaşanabilir bir hale geleceğine tüm kalbimle inanıyorum. Kadın erkek eşitliği artık toplumların kalkınma meselesi oldu. Demokrasiyi özümsemek, farklılığı özümsemek, bunun bir zenginlik ve insan hakkı olduğunu bilmek bu sıkıntıyı ortadan kaldırır. Eşitlik önce aileden başlıyor. Kadının sosyal statüsünü yükseltecek sosyal politikalar üretiyoruz. Gaziantep; küçük bir Anadolu, küçük bir İstanbul, küçük bir Amerika’dır. Burada, eline çantasını alıp ‘ben Türk kadınıyım’ diyen eğitimli, herkesle rekabet edebilecek güçlü kadınlar var. Aynı zamanda ciddi sosyal desteğe ihtiyacı olan kadınlarımız da var. Biz bu makası kapatmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bunların en başında eğitim geliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında kadın ve kız çocuklarımıza destekler, eğitimler veriyoruz."

"BELEDİYE OLARAK KIZ ÇOCUKLARIMIZA ÖNEM VERDİK"

"Yüzlerce kız çocuğunu belediye bünyesinde görevlendirilen kadın çalışma arkadaşlarımızla tanıştırdık. ‘Kadın başkan var ya, başka kadına gerek yok’ anlayışı çok tehlikelidir. O yüzden biz belediye bünyesinde İmar ve Şehircilik, Fen İşleri, Çevre Koruma Sıfır Atık ve İklim Değişikliği, Mali Hizmetler ile Kültür ve Turizm Daire Başkanlığının başına bir kadın görevlendirdik. Bu bir Gaziantep modelidir. Gaziantep’te tam bir zihinsel dönüşüm var, sosyal bir bakış açısıyla kadının sosyal statüsünü yükseltecek sosyal politikalar üretiyoruz" diye konuşan Şahin açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
"Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınlarımızın, hayatın tüm alanlarında daha etkin olmalarını sağlayacak şartları hazırlamaya ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Varlıklarıyla yaşamlarımızın her anına anlam katan kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığın son bulduğu güzel bir dünya kurabilme dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler