USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“KADINLARIN SESİ OLACAĞIM”

“KADINLARIN SESİ OLACAĞIM”
18-02-2019 12:44
Gaziantep

Yaklaşan yerel seçimlerde Karagöz Mahallesi muhtar adayı olarak yarışacak olan Meryem Şeren, projelerini anlattı. Şeren, “Mevki, makam, koltuk gibi sevdalarımız kesinlikle yok. Derdimiz, düşkünün, muhtacın, yetimin, garibin yanında olabilmek, dertlerine derman olabilmek. Adaylıktaki tek amacımda budur” dedi.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Karagöz Mahallesi muhtar adayıyım. Ev hanımıyım. Dört çocuk annesiyim. Üç torunum var. Kadın kollarında aktif olarak görev yapmaktayım. Sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak aktif görev alıyorum. Mevki,makam,koltuk gibi sevdalarımız kesinlikle yok. Derdimiz, düşkünün, muhtacın, yetimin, garibin yanında olabilmek, dertlerine derman olabilmek. Adaylıktaki tek amacımda budur.

Hareketli ve kalabalık bir mahallenin muhtar adaylığına talip olarak çekinceleriniz var mı?

Bu kutlu yola çıkarken, çok ağır bir göreve  talip olduğumu söyleyerek uyarmak isteyenler oldu. Sonuçta Düğmeci ile Karagöz mahalleleri birleşerek tek mahalle oldu. Öyle olunca da bir anda nüfus artışı olup sorunlarda genişlemiş oldu. Otuz yıllık evlilik hayatım boyunca ve sosyal hayatımda pek çok insanın yükünü kaldırıp sorunlarını çözebildiysem, bana verilecek bu önemli görevi de en güzel şekilde başaracağıma yürekten inanıyorum. Bu yüzden de hiçbir çekincem olmadan “Ben de varım” diyorum.

Mahalle halkının sorunlarına ne kadar hakimsiniz?

Otuz yıldır aynı mahalle de, aynı evde yaşıyorum. Bu nedenle de mahallemin bütün sorunlarına, isteklerini, problemlerini de yakından biliyorum. Normal zamanlarda da  hiçbir karşılık beklemeden mahallemde yaşayan insanların problemleriyle yakından ilgilendiğim ve destek çalışmaları yaptığım için sorunları da yakından bilmekteyim. İhtiyacı olan her mahalle sakinimizin hayatlarına dokunarak  ve gerekli yerlere,yetkililere bildirerek çözüm odaklı çalışmaların içinde aktif olarak yer almaktayım. Amacım daha çok insana ulaşarak çok daha fazla yaraya merhem olmaktır.

Karagöz Mahallesinin acil çözülmesi gereken sorunları nelerdir?

Eski yapılar olduğu için dar sokaklarımız çok fazla. Acil durumlarda araç giremiyor.Mahallemize ait bir taziye evi  istiyoruz. Mevcut olanlar bize çok uzakta.Kış dönemlerinde ulaşım sorunu yaşadığımız için gidiş geliş problemler oluyor. Evlerde ve sokaklarda ise soğuk günlerde perişanlık yaşanıyor. Yine bize yakın sağlık ocağı talebimiz var. Belediyelerimizde projelerinin hazır olduğunu biliyoruz.Ve biran önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Hava kirliliğinin çözümü ile ilgili neler söylenebilir?

Doğalgaz kapı önlerine kadar geldi. Bunun için çok teşekkür ederiz. Ama maddi durumu zayıf olanlar yada ev sahiplerinin sıcak bakmamasından dolayı,mahalle sakinlerinin  evlerine doğalgazı alamayıp halen kömür kullanmak durumunda kalınmasından dolayı zaman zaman bölgemizde hava kirliliğinde yaşanmakta.
Bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmaları da yapılmakta. Ama tarihi dokusu çok fazla olduğundan yıkılma imkanı olmayan bölgelerimizde çok fazla.Buralarda da tarihi dokuya zarar vermeden çok güzel  restorasyon çalışmalar yapıldı.

Kadınlar için projeleriniz var mı?

-Kadınlarımız, gerek el sanatları, gerekse de yöresel yemekler bakımından gerçektende çok becerikliler. Onları ev ekonomisine kazandırmak ve kendi paralarını da kazandırmak adına belediyelerimizin açmış olduğu sosyal tesislerde deki eğitim birimlerine yönlendirmek.
-Yapmış oldukları ürünleri pazarlamak adına yardımcı ve destek olmak. Kuaförlük gibi kurslara yönlendirerek meslek sahibi olmalarına yardımcı olmak.
-Evde oturan kadınlarımızın kendi paralarını kazanmalarına yardımcı olmak. Ne yazık ki bölgemizde ikamet edenlerin çoğunluğu kiracı konumunda. Eşlerine ekonomik destek sağlamak kadınlarımız açısından çok güncel.
-Kadınlarımızın okuma yazma oranları diğer mahallelere göre oranlarsak daha iyi durumda. Halk eğitim merkezlerimizde  herkes kaydını yaptırıp eğitim alabiliyor. Bu çok güzel bir imkan. Eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalmış kadınlarımızı bilinçlendirip bu merkezlere yönlendirerek eğitim adına güzel çalışmalar hedefliyoruz. Ben de 13 yaşımdayken okuldan çıkarıldım. Evlendikten sonra ilk okul, orta okul diplomalarımı aldım. Şimdi de lise okuyorum. Hedefim üniversite de ilahiyat bölümünü okumak. Hayatta birilerine sırtımı dayanarak değil, kendi emeklerimle çabalarımla bir şeyler yaparak gelmek istiyorum. Bunun içinde kadınlarımıza rol model olarak  ve aynı zamandan yönlendirerek yardımcı olmak istiyorum.
Hepimiz bir bayrağın altındayız. Vatanımız, milletimiz için hizmete varım.


HABER//MERVE TANRIÖVER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler