USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Güncel

KAHPE SALDIRININ ARDINDAN GAZİANTEP TEK YÜREK OLDU

İdlib’de Türk askerine yönelik düzenlenen kahpece saldırının ardından şehitlerimizi uğurlarken hafta sonu Gaziantep’in yönetim kademesi olağanüstü bit toplantıya imza attı.

KAHPE SALDIRININ ARDINDAN GAZİANTEP TEK YÜREK OLDU
01-03-2020 07:10
Gaziantep

34 askerimizin şehit düştüğü İdlib’de ki kahpe saldırının ardından şehitlerimizi uğurluyoruz. Gaziantep Valisi Davut Gül, böylesi üzücü bir süreçte kentte yer alan siyasi partilerin il başkanları başta olmak üzere, iş dünyası temsilcileri ile diğer yetkilileri bir araya getirerek görüş alış verişinde bulundu. Düzenlenen toplantısında bir tek Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci yer almadı.

BİRLİK VE BERABERLİĞE EN GÜZEL VURGU

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Gaziantep Milletvekilleri, CHP, MHP ve İyi Parti il başkanları, GSO, GTO yönetimleri, OSB Yönetimi ve diğer yetkililer düzenlenen toplantıya katıldılar. Bu toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Gaziantep Valisi Davut Gül, Türk askerinin neden Suriye'de ve İdlip'de olduğunu dile getirerek, “İdlip'de olmamızın sebebi, Suriye'de olmamızın sebebi, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini sağlamak. Bunu en iyi Gaziantepliler bilir, Gaziantep'te düğün patlaması oldu, emniyete saldırı oldu” şeklinde konuştu. Gül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Türk askerinin Suriye'de ne işi olduğu ve neden şehitlerin verildiği yönündeki soru ile söylemlere cevap verdi. Vali Gül, "Nasıl Antep savunmasında 6317 şehidimiz olduğunda inisiyatif, seçenek bizde değilse, Çanakkale'de, binlerce kilometre öteden gelip, bizimle savaşan insanlarla mücadele konusunda tercih bizde değil ise, İdlip'te olmamızın sebebi, Suriye'de olmamızın sebebi, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliğini sağlamak içindir. Bunu en iyi Gaziantepliler bilir. Gaziantep'te düğün patlaması oldu, Gaziantep'te emniyete saldırı oldu, Adana'da emniyete saldırı oldu. Bizim sınırımızda bir terör koridoru oluşturmak isteniyor, bir terör devleti kurmak istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti orada olmadığında kendi birliğimizi ve bütünlüğümüzü muhafaza etme şansımız yok. Evet şehitlerimiz oluyor mu oluyor, geçmişte 3 milyon insan şehit düşerken, şimdi de şehitlerimiz aynı gerekçelerle şehit düşüyor. Bize düşen şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak.”

SUÇ İŞLEME ORANLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin toplumda yaşanan suçlarda ki oranının 7’de 1 olduğuna dikkat çeken Gaziantep Valisi Davut Gül şu açıklamaları yaptı;
“Suriyelilerle ilgili yaptırımlar var. Suriyelilerin, hemşehrilerimize, Türk vatandaşlarına göre suç işleme oranı 7'de 1'dir. Yani 100 Türk'ü aldığımızda 7'si suç işliyorsa, 100 Suriyeli aldığımızda 1 tanesi suç işliyor.”

TÜRK ASKERİNİN SURİYEDEN ÇEKİLMEYECEĞİNİ AÇIKLADI

“Evet 33 şehidimiz oldu, hadi vazgeçelim, düşmanın taleplerini kabul edelim meselesi bizi bitirir. O zaman 3 milyon şehidimizin de bir anlamı olmaz, bu şehitlerin de hakkını ödeyememiş oluruz” diye konuşan Vali Gül, “Gaziantep'ten Avrupa'ya gitmek isteyen Suriyeliler var. Münferit olarak, Suriyeliler, bunu duydular. Basında da yer aldı. Türkiye'nin her bölgesinden gidiyorlar, bizden de gidiyorlar. İstişare toplantısında, sokak gösterisi, toplantı ve buna benzer tepkilerin yerine, evlerimize iş yerlerimize bayrak asarak, ordumuza ve bu mücadeleyi yapan askerlerimize desteğimizi verme kararlılığı çıktı. Tüm vatandaşlarımızın bu şekilde askere destek olmalarını bekliyoruz.”

SURİYE’DE VERİLEN MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Suriye'de verilen mücadelenin önemine değinerek, sağlam bir duruş sergilenmesi için çağrıda bulundu. Şahin, “Kendi sınır güvenliğimiz, kendi 2 milyon kardeşimizin geleceği adına, toprak bütünlüğümüz ve şehrimizin emniyeti açısından bizim buradaki duruşumuzu çok sağlam bir şekilde tutmamız ve geçmişten aldığımız ilham ile geleceğe yön vermemiz gerekiyor. Tarih yazılıyor. Dünya zor bir dönemden geçiyor” dedi.  Başkan Şahin, Türkiye'nin Suriye ve İdlip konusunda çok haklı bir davası olduğunu vurgulayarak, birliktelik çağrısında bulundu. Şahin, "Çok haklı olduğumuz bir davamız var. Ecdat ne kadar haklıysa, biz de şu anda o kadar haklıyız. Dolayısıyla haklı olduğumuz bu davayı zaferle sonuçlandırmamız gerekiyor. Hakkın ve halkın rızasıyla bunu tamamlamamız gerekiyor. Bizim şehrimizin geleceği için, sınır ötesindeki Barış Pınarı Hareketi'nden Mehmetçiğin, ordumuzun muzaffer olarak çıkması lazım. Bize düşen de, bu bilinç, bu kararlılık ve bu inançla yolumuza devam etmemiz lazım. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu tsunamiden çıktıktan sonra, yolumuz aydınlık ve geleceğimiz daha güzel olacak. Yeter ki safları sık tutalım ve kardeş olalım” şeklinde konuştu.

İZİNSİZ GÖZTERİLER YASAKLANDI

İdlib’te Türk unsurlarına yönelik gerçekleştirilen kahpece saldırının ardından Gaziantep Valiliği provakasyona açık eylem ve gösterilere yasak getirdi. Gaziantep Valiliğinden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı;
“Suriye’nin İdlib şehrinde hain saldırı sonucu Kahraman 33 Mehmetçiğimizin şehit olması ile ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapılarak halkımızı kanunsuz gösteri yapmaya, sokak olayları çıkarma ve kaos ortamı çıkarmaya çalışarak kamu düzeninin bozulmasına sebep olacak paylaşımlar yapıldığı, Sosyal medya paylaşımlarından edinilen bilgiler doğrultusunda müzahir kitleler tarafından çeşitli legal-illegal eylem ve etkinlikler yapılacağı tespit edilmiştir.
Bu bağlamda, farklı kesimler arasında çatışma çıkması, milli birlik ve beraberliğimizin zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilmesi, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin, kamu esenliğinin, huzur ve güvenliğinin korunması ve yaşanabilecek her türlü olumsuz durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince Valiliğimiz tarafından izin verilenler hariç olmak üzere İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek ve belirtilen konuların devamı niteliğindeki, tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık yer toplantısı afiş, pankart ve poster asma, el ilanı ve bildiri dağıtma, konferans, panel, seminer vb. her türlü eylem/etkinlikler 29.02.2020 Cumartesi itibari ile yasaklanmıştır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler