USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

“KAHRAMANLARI UNUTMAYACAĞIZ”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Eren Bülbül Sosyal Tesisinin açılışını gerçekleştirdi

“KAHRAMANLARI UNUTMAYACAĞIZ”
26-11-2017 08:45
Gaziantep

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Mısır'da yapılan terör saldırısını kınayarak, bu saldırının tüm insanlığa yapıldığını söyledi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Şehitkamil İlçe Belediyesi tarafından yapılan Eren Bülbül Sosyal Tesisinin açılışına katıldı. Gül Mısır’da yapılan terör saldırını kınayarak, ibadethanelere yapılan saldırıların tüm insanlığa yapıldığının altını çizdi. Tüm şehitlere rahmet okuyan Bakan Gül bu ülkede tüm kahramanlarımız gibi Şehitkamiller ve Eren Bülbül isimlerinin hep yaşatılacağını söyledi.

BAKAN GÜL ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİNE
HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Şehitkamil Belediyesine teşekkür eden Bakan Gül, “Şehitkamil Belediyesi ve onun çalışkan belediye başkanı Fadıloğlun’a teşekkür ederim. Sosyal belediyecilik anlayışının gereğini çok iyi yapıyor. Bugün bu tesis bunun en büyük göstergesidir. Tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkede Şehitkamiller ve Eren Bülbüller hep yaşayacaktır” dedi. Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, geçtiğimiz günlerde Şehitkamil Belediyesi tarafından inşası tamamlanan nitelikli hizmetlerin açılışını yaptı. Onat Kutlar Mahallesi’nde 11 bin 650 metrekare alanda inşa edilen; Eren Bülbül Sosyal Tesisi, Basra Pazaryeri, Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Hizmet Ünitesi’nin açılışı yoğun katılımla yapıldı. Açılışa; Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Eyup Özkeçeci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı M. Sait Kılıç Şehitkamil Meclis Üyeleri, Muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

“HAYIRLI HİZMETLERE İMZA ATILIYOR”

Bakan Gül açılışta yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün gerçekten çok önemli bir tesisi, çok güzel bir eseri Şehitkamil ilçemize, Gaziantep’imize kazandırıyoruz. Bu konuda emeği geçen Şehitkamil Belediye Başkanımıza, Meclis Üyelerimize ve bütün Şehitkamil halkına çok teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle sosyal belediyecilik demek AK Parti belediyeciliğinin marka ismi ve vizyonu demektir. Nasıl bir sosyal devlet anlayışıyla hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak şeklindeki politikamızı uyguluyorsak evinde bakıma ihtiyacı olan her kim varsa devletin müşfik eli sosyal devlet anlayışıyla 80 milyonun yanındaysa belediyecilik vizyonunda da yerel yönetim vizyonunda da sosyal belediyecilik anlayışı bizim çalışmalarımızın en esaslı, önemli özelliklerinden biridir. İşte bu sosyal belediyecilik örneklerinden birini daha bugün yaşıyoruz. Doğumdan ölüme kadar vatandaşının yanında yer alma inancı, hizmet anlayışı bizim temel şiarımızdır. Çünkü biz milletimizin duası, Allah’ın rızası anlayışıyla siyaset yapıyoruz. Bizim yolculuğumuzun temel felsefesi millete tepeden bakan, millete hükümranlık kuran, millete efelik, efendilik taslayan değil; millete hizmetkar olan bir anlayışın eseridir. İşte bugün bu anlayışın bir gereği olarak çok önemli bir tesisi değerli ve çalışkan Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nun büyük gayretleriyle Gaziantep’imize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten Şehitkamil Belediyesinin yapmış olduğu taziye evine Eren Bülbül isminin vermesi de ayrı bir mana içeriyor. Şehitkamil deyince vatan, memleket için nasıl bir insan can verir bunu anlarız. Eren Bülbül dediğimizde de yine vatan, memleket için nasıl can verilir, bunu görürüz. Gaziantep’te, Şehitkamil’de böyle bir güzel esere bu ismin verilmesinden dolayı da ayrıca Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nu kutluyorum. Buradan bir kez daha iyi ki varsın Eren diyoruz. Hiç kimse Eren’leri, Şehitkamil’leri unutturamayacak. Kıyamete kadar vatan, memleket için canını veren kahramanları unutmayacağız. Terörle mücadelede ülkemiz asla diz çökmeyecek. Türkiye’yi bölmek isteyenlere inat daha fazla bir, daha fazla beraber ve kardeşçe, omuz omuza kıyamete kadar yaşayacağız. Bu vesileyle Gaziantep’imize hizmetlerimiz hem yerel yönetimlerimiz hem de hükümet olarak arttırmaya devam ediyor. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu hizmetleri arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz. Açılışa teşrif eden herkesi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Açılışımız hayırlı ve uğurlu olsun.”

MISIR’DA CAMİYE YÖNELİK SALDIRIYI KINADI



Bakan Abdulhamit Gül, Mısır'da dün camiye yapılan saldırıyı da kınayarak, "Mısır'da dün hain, hunharca saldırı sonrası ibadet edilen bir mabette Müslümanlara yapılan bu hain terörist saldırıyı şiddetle nefretle kınıyorum. Hayatını kaybedenlerin sayısı da 305'e ulaştı. Sadece Müslüman değil, hangi dine mensup olursa olsun, bir mabede yapılan bu tür saldırılar insanlığın ortak varlığına yapılan saldırılardır. Bu saldırıları nefretle kınıyorum. Hangi dinden hangi dine, inanca, mabede, yaşam tarzına olursa olsun bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bir barış dini olan İslam'a, mensuplarına yapılan bu saldırıları, İslam'ın, barış dininin adının kullanarak sözde, İslam adına terör eylemi yapanları da dünyada İslam'ın, barış ve selametine leke getirenleri de bu vesileyle kınıyorum" diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise şehitlerin ismini yaşatmaya devam edeceklerini, bu tesisin Gaziantep’e hayırlı olmasını diledi. Fadıloğlu konuşmasında, “Eren Bülbül Sosyal Tesisi, Basra Pazaryeri, Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Hizmet Ünitesi; 6 bin 350 metrekare arsa üzerine yapıldı. 11 bin 650 metrekare kapalı inşaat alanının 5 bin metrekaresi üzerine Basra Pazaryeri inşa edildi. Basra Pazaryeri’nde; 180 adet tezgah alanı, zabıta kontrol odası, mescit ve bay-bayan lavaboları bulunuyor. Pazaryerinin alt kısmına 5 bin metrekare alan üzerine Şehitkamil Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Hizmet Ünitesi yapıldı. Hizmet ünitesi içerisinde; Gıda Bankası ve Merhaba Bebek merkezleri de yer alıyor. 3 katlı inşa edilen yapının en alt katına 3 dükkan yapıldı. Tesisimizde Trabzon’un Maçka ilçesinde teröristler tarafından şehit edilen 16 yaşındaki Eren Bülbül’ün ismini taşıyan bay-bayan taziye evi yapıldı. Belediyecilik, doğumdan ölüme hizmet demek. Yaptığımız tesiste bir tarafta Merhaba Bebek merkezi varken, diğer tarafından da bay-bayan taziye evimiz var. Bizim sosyal hizmet anlayışımızda AK belediyeciliğin nereye geldiğini hep birlikte yaşıyoruz. Bizim amacımız; vatandaşımızın hayat standardını daha yukarıya çıkarmak. Daha müreffeh bir ülkede yaşamak için çaba gösteriyoruz” dedi.

“İYİ HAL İNDİRİMİNE KARŞIYIM”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kadına ve çocuğa şiddet uygulayanlara iyi hal indirimi verilmesine karşı olduğunu söyledi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Oğuzeli ilçesinde Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Biyogaz enerji santrali tesisinin açılışına katıldı. Kadına, çocuğa ve cinsel istismara iyi hal indirimi yapılmasına karşı olduğunu belirten Bakan Gül "Kadınlar çocuklarla ilgili pozitif ayrımcılığı getiren hükumetimizin uygulamalarıdır. İnsan odaklı bir siyasetimiz var. Kadına şiddetle mücadele anlamında da biz toplumun her kesiminde bu duyarlılığı ortaya koymak zorundayız. Adalet Bakanı olarak, kadına, çocuğa cinsel istismar suçları için verilen indirimlere karşıyım. Mahkemelerin elbette takdiridir. İstisna olsa da bu beni üzüyor" dedi.


"EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ 80 MİLYON İNSANIMIZDIR"


"En büyük zenginliğimiz 80 milyon insanımızdır" diyen Bakan Gül, "Biz enerji noktasında iyi noktada değiliz. Petrolümüz ve doğalgazımız yok bizim en büyük gücümüz insanımızdır. Varsın petrol doğalgazımız olmasın ama en büyük zenginliğimiz 80 milyon insanımızın omuz omuza olmasıdır. Enerjide dışa bağımlılığı ortadan kalkmasının yolu yenilenebilir enerjidir. Bu hususta Türkiye çağ atlamıştır. Bu tesislerle kendi enerjimizi üretecek noktaya geleceğiz" şeklinde konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, santralin gümbür gümbür elektrik üreteceğini belirterek, "Bu santral gümbür gümbür elektrik üretecek. Böyle bir biyogaz santrali büyükşehir tarafından yapılmaktadır. Cazibe merkezine girdikten sonra çalışma yaptık enerji master planını ilk yapan şehirlerden biriyiz. Çevre ekosistem bize emanet. Bugün Orta Doğu'da akan kanın altında yatan ülkelerin enerji politikasıdır. Şu yaptığımız çalışmada 75 ton sıvı atık bunları buraya çekemezsek enerjiye dönüştüremezsek çevre kirliliği oluşturacaktı. Buradan çıkan sıvı gübre ilk defa Türkiye’de üretilen bir gübre altın gübre diyorlar. Büyükşehir belediyesinin harcadığı maliyeti aşağı çekeceğiz" diye konuştu.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, tesisi Gaziantep’e kazandıran herkese teşekkür etti. Programa, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Milletvekilleri, Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve vatandaşlar katıldı. Program tesisin açılışıyla son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler