USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Manşet

KAMU ZARARININ SORUMLUSU KİM?

KAMU ZARARININ  SORUMLUSU KİM?
04-04-2016 03:41
Gaziantep

Düğmeci Mahallesi Suburcu Sokağı’nda yer alan Sanayi ve Ticaret Odasına ait eski hizmet binasının 2 katı 6 milyon liraya TUİK, 1 katını ise 600 bin liraya Gaziantep Barosu’na satılmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu “ depreme dayanıksız raporu” alınmadan satın aldığı 2 katın karşılığı olarak 6 milyon lirayı çöpe attı. Dönemim TUİK Müdürü Ahmet Tan’ın ise binaya ait sağlam raporu alınmadan bu alımın gerçekleşmesinde büyük çabası oldu.

BİNA SATIN ALINDIKTAN SONRA İNCELEME YAPILDI
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından dönemin Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ile yapılan görüşmelerin neticesinde 6 milyon liraya satın alınan binanın depreme dayanıklılık raporu ise satış işlemi gerçekleştirildikten sonra 2012 yılında yapıldı. Satın alma işleminden önce rapor konusunda uyarıların dikkate alınmadığı ve satışın acele şekilde gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Yine dönemin Gaziantep Barosu yönetimi de binanın tek katını 600 bin liraya satın aldı. TUİK hizmet binası satın alınınca mevcut hizmet binasını ise devretti. TUİK Gaziantep Müdürlüğünün şu an kendisine ait olmayan binada hizmet verdiği belirtildi.

 

BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ 2012 YILINDA YAPILDI
TUİK Gaziantep İl Müdürlüğü Surburcu Caddesi’nde yer alan hizmet binasına geçmek istedi. Fakat binanın “depreme dayanıksız” raporu bulunduğu için yerel yönetimler tarafından buna izin verilmedi. Şu an mevcut bulunduğu hizmet binasında kiracı konumunda bulunan TUİK il müdürlüğünün 6 milyon lirayla o dönem farklı bir yerde bağımsız bir bina satın alabileceği veya yaptırabileceğine vurgu yapılıyor. 2012 yılında binanın sağlamlığıyla ilgili olarak Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde görevli Doç. Dr. Mehmet Gesoğlu ile Doç. Dr. Erhan Güneyisi bilirkişi olarak görevlendirildi. Binaya ilişkin yapılan kontrollerin ardından hazırlanan raporda binanın dayanıklılık süresinin 40 yıl olmasına rağmen binanın yapımının üzerinden 50 yıl geçtiği ve depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler