USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

“Kamuoyuna anlatılmalı”

Kamuoyunda Gaziantep’in sıkça IŞİD ile anıldığını ifade eden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep’in güvenli bir kent olduğunun...

“Kamuoyuna anlatılmalı”
17-12-2015 12:09
Gaziantep

Kamuoyunda Gaziantep’in sıkça IŞİD ile anıldığını ifade eden CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep’in güvenli bir kent olduğunun kamuoyuna anlatılması gerektiğini söyledi.

Son dönemlerde Gaziantep ve sınır kentlerde IŞİD’e yönelik yapılan operasyonlara ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep’in IŞİD ile anılmasından dolayı vatandaşların rahatsızlık duyduklarını söyledi. Gaziantep’in üreten bir kent olduğunu ifade eden Ekici, “Bu güne kadar Gaziantep’te ikamet eden vatandaşlar ile huzurlu bir kenttir. Gaziantep aldığı göçlere rağmen huzurlu yapısını her zaman korumuştur. Suriye’den gelen yaklaşık 700 bin Suriyeli Mülteciye ev sahipliğini üstlenmek durumunda kaldı. Almanya gibi güçlü bir ülke 100 bin mülteci ülkesine geleceği için yer yerinden oynadı. Ancak Gaziantep 700 bin civarında mülteciye ev sahipliği yapıyor. Son günlerde Gaziantep’in adının IŞİD ile birlikte anılması, IŞİD depolarının Gaziantep’te olduğuna dair söylemler bizi son derece rahatsız ediyor. Emniyet güçlerinin daha etkili çalışarak Gaziantep’teki hücrelerin belirlenmesi ve bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Emniyet ve istihbarat birimlerini daha aktif olmaya davet ediyorum. Şunu da söylemek istiyorum dünya şehirleri ne kadar güvenli ise Gaziantep’te o kadar güvenlidir. Ancak bu yuvaların temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“İNSANLARIN GAZİANTEP’E OLAN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞİYOR”

Suriye’de bir savaş yaşandığını belirten Ekici, “Ülke içerisinde sınır kentlerimize bakış çok farklı oluyor. Bana ‘Gaziantep nasıl?’ diye sorduklarında, Gaziantep’te insanların günlük yaşamını huzurlu bir şekilde sürdürdüğünü söylüyorum. Gaziantep’in en az diğer illerimiz kadar güvenli olduğunu belirtiyorum. Tedirgin olacak huzursuz olacak bir durum yok. Ancak basına yansıyan IŞİD militanlarının Gaziantep’ten hareket ettiğine ve yuvalandığına yönelik haberler olduğundan insanların Gaziantep’e bakış açısı değişiyor. Bana göre Gaziantep huzursuz bakılacak bir şehir değil, emniyet birimlerinin güvenlik önlemlerini arttırması gerektiğini” söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler