USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Kantinciler çözüm için Ankara’ya gidecek

Kantinciler çözüm için Ankara’ya gidecek
09-12-2016 09:35
Gaziantep

Gaziantep Kantinciler Odası üyeleri ve esnaf gurubudüzenlenen yemekli toplantıda bir araya geldi. Kantincilerin yasaklı ürünlerle ilgili sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda alınan önlemlerden ve Ankara’da sorunların çözülmesi için gerçekleştirilecek projeler ele alındı.

Yasaklı ürünler konusuna nokta koymak için harekete geçtiklerini söyleyen Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, “Sesimizi milletvekillerimiz aracılığı ile yöneticilerimize duyurmak istiyoruz. Küçük esnafın sorunları çözülmeli” dedi.

SORUNLARI ANKARA’DA MASAYA YATIRACAĞIZ

Okul kantincilerinin sorunlarını çözmek için Ankara’da görüşmelerde bulunacağını ve komisyon kararlarının yeniden gözden geçirilmesi için talepte bulunacağını dile getiren Başkan Kelleci, “Okul kantinlerine getirilen yasaklarla ilgili şu anda tüm Türkiye’de ciddi sorunlar yaşanıyor. Bir yandan yasak getirenler diğer yandan da şehrin değişik noktalarında hızla perakende satış yapan markalar oluşturmaktadır. Okul kantinleri için bu kararları çıkaranların şu anda çoğu ya FETÖ dolayısı ile içerde ya da görevlerinden alınmış durumdalar. Tüm Türkiye’de sesimizi duyurmak istiyoruz. Yasaklı karar çıkarılan komisyonun yeniden toplanıp karar almasını istiyoruz” dedi.

DOLAR BOZDURANA ÖĞLE YEMEĞİ ÜCRETSİZ

Türkiye genelinde hissedilen dolar krizinde kantincilerin de üzerine düşeni yaparak dolar bozdurana okul kantinlerinde öğrencileri için ücretsiz öğle yemeği verildiğini söyleyen Kelleci şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’de yaşanan dolar krizinden dolayı yine büyük iş adamları elini taşın altına koymadı ve yine küçük esnaf dolar bozdurana ekonomiye can vermek için çoğu şeyi ücretsiz yaptı. Bizim kantinci esnafımız da karınca kararınca 50 dolar bozdurup fatura getirene öğle yemeğini bedava veriyor 10 dolar bozdurup getirene hamburger ya da meyve suyunu bedava veriyor. Küçük esnafın bu desteği işadamlarının milyon dolarlarından daha değerli. Her zaman olduğu gibi yine küçük esnaf devletinin yanında. Büyük iş adamları değil ya da AVM’ler değil. AVM’ler neden şehir merkezlerinden uzaklaştırılmıyor. AVM satarsa zararsız serbest de küçük esnaf satarsa mı zararlı sağlıksız”.

KÜÇÜK ESNAFIN SESİ DUYULMALI

Kantinciler üzerine oynanan oyunun bozulması i için Gaziantep milletvekilleri aracılığı ile seslerinin Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a duyurulması gerektiğini söyleyen Başkan Kelleci, “Yasakların yeniden gözden geçirilmesi hususunu şehrimizdeki birbirinden değerli milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz kanalı ile sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ulaştırmalarını istiyoruz. Bizim en önemli sorunumuz şüphesiz yasaklar. Bu çikolatalar bisküviler gerçekten zararlı ise Türkiye’nin hiçbir yerinde satılmasın bizler de satmayalım. Haksız rekabet ortamı var. Kantinlerde serbest bizlerde yasak. Eskiden kola ve cips yasaklandı ve biz buna saygı gösterdik çünkü bu ürünlerin zararlı olduğu bilinen bir geçekti. Küçük esnaf ile oyun oynuyorlar. Devlet büyüklerimiz küçük esnafının sesini duymalı” ifadelerine yer verdi.

KARTLI SİSTEM İLE GÜVENLİK DE SAĞLANACAK

OHAL döneminde okullarda güvenliğin sağlanması konusunda velilerin içeriye alınmamasının kartlı sistem ile çözüleceğini ve kendi projeleri olan kartlı sistemin Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da beğenildiğini sözlerine ekleyen Kelleci, “Olağan durumdan dolayı okul önlerinde veliler içeriye alınmıyor ve büyük bir yığılma oluyordu. Bu durumun daha büyük tehlikeler arz ettiğini bildiğimiz için oda olarak üzerimize düşeni yaptık ve kartlı sisteme geçiş için karar aldık. İl Milli Eğitim Müdürü’ne konuyu ilettik çok da memnun kaldılar” değerlendirmesinde bulundu.

KALİTE GIDA MÜHENDİSLERİ İLE DAHA DA YÜKSELECEK

Kantinlerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamda öğrencilere hizmet sunması için gıda mühendisleri güvencesi ile hizmet sunulduğunu söyleyen Kelleci, “Gaziantep’te tüm kantinlerimizde gıda mühendisi hizmet verecek. Çocuklarımız sağlığı için bu bir zorunluluk. Gerek kural gereği bu bir zorunluluk gerekse sağlık ve hijyen için bu bir insanı görev. Gıda mühendisimiz kantincilerimizin işini de kolaylaştıracak. Hijyen ve iş güvenliği konusunda kantinciler olarak da üzerimize düşeni yapmak zorundayız” dedi

!#**h11090**#!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
“YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR”
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Alanyaspor3345-3
9Sivasspor3244-5
10Antalyaspor3242-1
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3336-13
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler