USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bizim Mahalle

“Karar var uygulama yok”

“Karar var uygulama yok”
18-09-2015 08:16
Gaziantep

Atakent Mahallesi’nde çok sayıda Suriyeli Mülteci ailenin yaşadığını belirten mahalle muhtarı İsa Polat, “Barınmaya elverişli olmayan yerlerde mülteciler hayatlarını sürdürüyorlar. Bu konuda belediyelere dilekçe verdik, mültecilerin buralardan toplanması için karar çıktı. Ancak alınan karar seçim sonrasında uygulanacak dendi ama uygulama olmadı” diye konuştu.

IMG_8532

Gaziantep Hâkimiyet okurları ve Gazikent Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizin muhtarı İsa Polat’tan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyoruz. İnanıyoruz ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtarından iyi kimse tanıyamaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Gazeteniz Hâkimiyet her hafta üç mahallede sizlerle, muhtarlarla buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum, kurumun temsilcisi muhtarlıklar kuruluşundan günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ediyoruz. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında yer alacak.

MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ

Atakent

Mahallenin adı: Gazikent

Mahallenin İlçesi: Şehitkâmil/Gaziantep

Posta Kodu: 27580

Mahallenin nüfusu: 14 bin 800                 

Mahallenin seçmeni: 8 bin 400

Mahalle ve cadde sayısı: 25 Sokak, 25 Cadde

Mahallenin muhtarı: İsa Polat

Atakent Mahallesi’nin 10 yıl önce Gazikent Mahallesi’nden ayrılarak kurulduğunu belirten İsa Polat, “ Daha önce tek mahalle olan Gazikent Mahallesi, 10 yıl önce bölünerek Atakent, Burak ve Belkıs Mahalleleri kuruldu. 30 Mart’ta yapılan seçimlerde mahalle muhtarlığına aday oldum. Vatandaşların desteği ile mahalle muhtarlığına seçildim. Mahallemizin 14 bin 800 nüfusu, 8 bin 400 seçmeni bulunmaktadır. Mahalle sınırları içerisinde 25 sokak ve 25 caddemiz bulunuyor. Komşularımız, Belkıs, Gazikent ve Burak Mahallelerinden oluşuyor” dedi.

“ALT YAPI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

IMG_8556

Alt yapıyla ilgili sorunlara değinen Polat, “Alt yapı konusunda çok büyük sorunumuz yok. Bazı sokaklarımızda yağmur kanalı ve su giderleri ile ilgili sorunlarımız var. Konuyla ilgili gerekli müracaatlarda bulunduk. Proje komisyondan geçti inşallah yıl içerisinde çalışmalar yapılacak” dedi.

“AYDINLATMA YAPILMADIĞI İÇİN SOKAKLAR KARANLIKTA KALIYOR”

IMG_8551

Tedaş ile ilgili sorunları olduğunu belirten Polat, “Yeni kurulan sokaklarımızda aydınlatma direkleri bulunmuyor. Bununla ilgili dilekçemizi verdik, henüz bir çalışması yapılmadı. 8 ay kadar bir süre geçmesine rağmen halen sokaklarımızın aydınlatması yapılmadığı için karanlıkta kalıyorlar. Yollar dolayısıyla ufak tefek sıkıntılarımız var. Bununla ilgili müracaatlarımızı yaptık, halen asfalt ekiplerimiz mahallede çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

“MAHALLEDE İLKOKUL EKSİKLİĞİ VAR”

Atakent Mahallesi’nde ilkokul eksikliği olduğuna dikkat çeken Polat, “Mahallemizde yer bulunmadığı için bir ilkokul yaptıramıyoruz. Mahallede Akut’a ait bir alan var. Büyükşehir Belediyesi’nden arsa kiralamış. Burada gönüllüler eğitim alıyorlar ama sadece hafta da bir gün eğitim yapıyorlar. Kurumda kimse olmayınca madde bağımlıları buraya gelerek madde kullanıyorlar. Ben bunun tespitini yaptım, konuyla ilgili dilekçe yazdım. Çalışmalar başladı, mümkün olursa buraya bir olimpik yüzme havuzu yapılmasını istiyoruz. Mahallemizde Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesi, Emine Konukoğlu Ortaokulu, Solmaz Güzel İlkokulu, Halide Edip Adıvar Anaokulu ve Karagül Anaokulu bulunuyor” dedi.

“MAHALLEYE YENİ PARK YAPILIYOR”

IMG_8535

Park alanlarının yeterli olduğunu belirten Polat, “Mahallemiz parklar konusunda yeterli yere sahip bulunuyor. Mehmet Annaç Parkı bu anlamda mahallenin ihtiyaçlarını karşılayan en büyük parkımızdır. Bunun dışında Halide Edip Adıvar Anaokulunun karşısında yer alan boş araziye yeni bir park alanı yapılacak. 10 yıldır yapılmayan parkımızın kararı Büyükşehir Belediyesinden alındı ve çalışmalara başlandı” şeklinde konuştu.

“SOSYAL TESİS YAPILIYOR”

IMG_8555

Atakent Mahallesi’nde sosyal tesis yapıldığını belirten Polat, “Mahallemizde bulunan Eğitim Gönüllüleri alanının karşısına bir sosyal tesis yapılıyor. Her mahalleye bir sosyal tesis kararı sonucunda mahallelerimize Atakent Mahallemize sosyal tesis yapılıyor. Sosyal Tesis içerisinde taziye evi de yapılacak” diye konuştu.

“ATAKENT MAHALLESİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİ

YÖNÜNDEN ÖRNEK MAHALLE”

IMG_8544

Atakent Mahallesi’nde komşuluk ilişkilerinin iyi olduğunu ifade eden Polat, “Atakent Mahallesi komşuluk ilişkileri yönünden örnek mahalledir. Mahalle sakinleri birbirlerini tanır ve yardımlaşırlar. Bu konuda vatandaşlarımız diğer mahallelere örnek oluyor. Bende mahalle muhtarı olarak çeşitli etkinlikler düzenleyerek mahalle sakinlerini kaynaşması için çalışmalar yapıyoruz. Mahalle sakinlerinin kültür düzeyi de oldukça yüksektir. Bu nedenle etkinliklerimize katkıda bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

“2 BİN SURİYELİ MÜLTECİ MAHALLEMİZDE İKAMET EDİYORLAR”

IMG_8548

Mahallede genel olarak Gaziantep’in dışından gelen insanlarda ikamet ettiğini belirten Polat, “Köylerden ve çevre illerden gelen vatandaşlar mahallemize yerleşiyorlar. 2 bin civarında Suriyeli Mülteci mahallemizde yaşıyorlar. Ancak mahalle sakinlerimiz Suriyeli Mültecilerin barınmaya elverişli olmayan yerlerde yaşamaya çalışmalarından dolayı şikâyetçi oluyorlar. İlgili makamlara dilekçe yazdım. Seçim öncesinde bununla ilgili karar çıktı. Barınmaya uygun olmayan yerlerde yaşayan mültecilerin toplanması ve bunları çıkartmayanlara para cezası verilmesiyle ilgili karar geçti. Toplama işlemlerini seçimden sonraya ertelediler. Seçim bitmesine rağmen karar uygulanmadı. Mahalle sakinleri bundan rahatsız oluyorlar” diye konuştu.

“AKUT EĞİTİM ALANINA MADDE BAĞIMLILARI GELİYOR”

IMG_8553

Mahallede gezici ekiplerin sürekli devriyede olduğunu belirten Polat, “Sivil ve resmi ekipler mahallede çalışıyorlar. Geçmişte 6-7 Ekim Kobani Olayları’nı yaşadık. Mahalle sakinlerinin olay çıkaran kimselere karşı tepkileri oldu. Daha mahalle sakinlerinin tepkisi sonucu mahalleye giremediler. Akut’a ait arazi madde bağımlıları tarafından mesken tutuyorlar. Haftada bir gün eğitim yapılan Akut’a ait alanda madde kullanıldığını bizzat tespit ettim. Bu konuda çalışma yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

AYHAN DUMAN

Layout 1

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Karikatürler